eğer sağlam gerçekten bu kanıdaysa, yani genel olarak futbolun f'sinden anlamadığını düşündüğüm basının dedikleri yüzünden bu saçma sapan sistem eleştirilerini ciddiye alıp oyun şablonunu ona göre oluşturuyorsa yazık, futbolda sistem denen şeyin tamamen saçmalık olduğunu, önemli olan şeyin toplu halde hücum yaparken toplu halde de savunma yapabilmek olduğunu birilerine anlatabilmek için hangi dilde konuşmamaız gerekiyor, ve yine önemli olan şeyin denge olduğunu, eğer oyun içinde savunma rolü üstlenmeyen fazla hücum oyuncusuyla oynamak defansif zaaf yaratıyorsa bundan vazgeçmek gerektiği nasıl izah edebiliriz pek değerli yazarlarımıza, size göre tek forvet, bana göre modern sistemde yer alan fazla orta saha oyuncularıyla maça başlama sisteminin oyuncuların birbirini tanıması ve güvenmesiyle zamanla yerine oturacağını, hiç hücuma çıkmıyor denilen ortadaki 2 adamın oyun şablonu oturdukça güvenlerinin geleceğini daha daha nasıl anlatabiliriz...
fazla söze gerek yok, bana göre kharkiv maçındaki oyundizilişi yanlıştı ve çok pozisyon vermemeizin bir nedeni de buydu, yani son maçlarda sağ tarafta oynayan holosko'nun verdiği defansif katkıyı bu maçta kendisine verilen görev nedeniyle verememesi, ortada hem defansif yönden hem de hücumun başlangıcı olması nedeniyle takıma katkısı iyi olan inceman'ın sağ içte oynatılma düşüncesiyle 2 görevi de bu maçta tam anlamıyla yapamaması, ayrıca sağ tarafın da bomboş kalarak rakip hücumların genellikle bu mevkiden gelen toplarla başlamasına neden oldu, yani yukarıda saydığım denge kavramına ters bir oyun şablonu oluştu, çok hücumcuyla oynamak kavramını bir kez daha gözden geçirmeliler değerli besun mensuplarımız ve onlara maalesef uyan sayın sağlam, bugün ileride savunma katkısı olmayan 2 forvetle oynama düşüncesi ister i.ç sahada olsun ister dışarıda tamamen ilkel bir sistemdir, bundan 15 yıl öncekinin sistemidir, hani büyüklerin iç saha maçlarında kazandıkları 3-0'Lık maçları beğenmedikleri dönemi, güç dengelerinin ortadan kalktığı bu zamanda bu sistemi ilker ateş, sanlı sarıalioğlu ve vedat okyar gibi futbol açısından geri kalmış beyinler savunabilir ama futbolu yakından takip eden taraftar veya genç yazarların bunu savunmasına anlam veremiyorum ve diyorum ki eğer gerçekten sağlam yine bu dizilişle sahaya çıkacaksa umarım kararının değişmesine yol açacak bir skorla inönü'den ayrılırız... |