![]() |
Fanatik 4-3-1-2, Lig TV 3-5-2 diyor... Ertuğrul Sağlam gitti, Mustafa Denizli geldi ve ilk günden itibaren Ümraniye´deki hava resmen değişti. Ertuğrul Sağlam gitti, Mustafa Denizli geldi ve ilk günden itibaren Ümraniye’deki hava resmen değişti. Beşiktaş’ta değişen tek şey, elbette bu olmayacak. Hücum futbolunu çok sevdiği bilinen Denizli, ‘çift ön libero, tek forvet’ sistemini bırakacak ve ‘tek ön libero, çift santrfor’ sistemine geçecek. Tecrübeli teknik adamı, yeni düzende zorlayacak iki bölge var: Ön libero ve forvet hattı... Çünkü kalede Rüştü, savunmada ise Serdar Kurtuluş, Sivok, Zapotocny ve İbrahim Üzülmez’in yerleri garanti gibi. Orta alanda Holosko, Delgado, Tello; forvette ise Nobre kesin... Yabancı kısıtlaması nedeniyle Sivok-İbrahim Toraman, Cisse-Uğur İnceman; Bobo-Batuhan ikilileri nöbetleşe forma giyebilir. http://foto.fanatik.com.tr/Article/2...tallllllll.jpg Yani ertuğrulun geçen hafta cıkardığı taktğin kopyası bakalım denizli bu sistemle bocalayan takımı ayağa kaldırabilecek mi?Ayrıca serdar gelince sağa gececek holosko forvete gececekmiş... Orhan YILDIRIM ekleme: Son dakika Lig tv'ye göre 3-5-2 Sistem değişiyor !.. Beşiktaş yeni teknik direktörü Mustafa Denizli ile birlikte sistem değişikliğine gidiyor. Eski teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın uyguladığı çift ön liberolu sistemden vazgeçecek olan Denizli'nin yorum yaptığı dönemlerde 'İbrahim Toraman mutlaka bu takımda oynamalı'dediği ve bu nedenele de takımı 3-5-2 sisteminde oynatacağı öğrenildi. 3'lü savunmada Zapo Sivok ve Toraman'a görev vermeyi planlayan Denizli'nin 5'li orta alan kurgusunda ise Serdar Kurtuluş, Serdar Özkan, Uğru İnceman, Delgado ve Tello'yu oyanatacağı belirtildi. Yorum yaptığı dönemlerde Holosko'nun sağ kanatta verimli olamadığını dile getiren Denizli'nin ileri ikilide Holosko ile birlikte Bobo'ya görev vereceği bildirildi.. Bu arada Beşiktaş sabah yaptığı antrenmanla çalışmalarını sürdürdü. Sakatlığı yüzünden Almanya'ya giden İbrahim Toraman geri dönüp takımla birlikte çalışmalara katıldı. Ciddi bir sakatlığı bulunmadığı ifade edilen İbrahim Toraman'nın Gençlerbirliği maçında oynayabileceği öğrenildi Milli Takımdaki Futbolcuların katılmadığı antrenmana sakatlıkları devam eden Serdar Özkan ve Gökhan Zan'da katılmadı. |
4-4-1-2 değil bu 4-1-3-2 ayrıca kadroda ne değişiklikolmuş onuda anlamadım |
Bence en iyisi bu... :) |
hadi hayırlısı |
denizli'nin yazilarina takip ediyordum ve holosko'nun sag'da oynamasini yanlis buluyordu bence holosko'yu ileride oynatir .... |
Alıntı:
bakalım denizli hoca ne yapacak |
Alıntı:
sey aslında gorunuse aldanma... |
bence hoca holosko üzerine oyun planı hazırlamalı önce holoskoyu forvete koyar sonra takımı dizer |
Holosko serbest adam olmalı herkes ona dönük oynamalı nobre ile süper oynarlar çok çalışkan ikiside |
bizim için en iyisi 4-4-2 yani delgadosuz ilk 11 |
bencde hoca holoskoyu forvete koyacak. yorumları o yöndeydi ama 3-5-2 oynatırsada kimse şaşırmasın.Çünkü hocanın favori taktiği o.. |
Sistem doğru ama sanmıyorum böyle bir kadro çıkartacağını...Bi kere Holosko kesin ileri ikiliden biri olacaktır, yanında da yaa Nobre ya da Bobo, büyük ihtimal Bobo'yu seçer...Sağ kanatta da Serdar'ı oynatır, ön liberoda Uğur-Cisse ikilisinden biri forma giyer, duruma göre değişir tabii bu, bazen Sivok'u kesip Toraman'ı oynatır stoperde bazen de Cisse'nin yerine Uğur'u oynatır yabancı kontenjanından dolayı...Bobo-Holo-Delgado üçlüsünden vazgeçeceğini düşünmüyorum çünkü Denizli'nin... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
teknik direktörün kararlarına, taktiğine veya tercihlerine saygı duyarım her zaman, onların tercihidir, biz sadece ortaya çıkan oyun ve onuca göre yorum yapabiliriz, ama fikrimi söylemek gerekirse beşiktaş'ın oyun planı hem 4-4-2'ye hem de 3-5-2'ye yatkın, 3-5-2 denenebilir bu takım için de, gözardı edilmemeli, zapotocny ve sivok ikilisi görüldü ki bu takımda topla haşır neşir oyuncular, zapotocny'nin geri üçlünün solunda sivok'un ortada toraman'In da sağda olabileceği bir sistemde, tello şili milli takımında oynadığı sistemdeki gibi 3-5-2'nin orta sahasının sol tarafını oluşturabilir, sağda da hücumlara katılmayı sık sık yapan kurtuluş oynayabilir, bu sistemde defansif olarak daha etkili olacağımızdan dolayı önde çift ön liberoya gerek yok bana göre, inceman defansın önünde tek başına yer alabilir, önlerinde delgado-holosko ikilisini kullanırım ben, böylece holosko delgado'nun yanında kırsı ve fiziğiyle serbest oynadığında daha faydalı olabilir, forvette de nobre-bobo ikilisiyle hem ofansif hem de defansif olarak iyi bir kadro çıkartabiliriz, her zaman defansif özellikli oyuncuları çok kullanmaktansa hücumculara savunma görevi yükleyemeyi savunmuşumdur... kısacası aşağıdaki kadro iyi işler becerebilir: ------------------rüştü--------------------- ----toraman------sivok-----------zapo--- ------------------inceman----------------- kurtuluş--------------------------tello----- -------------holosko------delgado-------- --------bobo-----------------nobre------- bu dizilişte özellikle holosko'nunoyun içerisindeki rolü çok öenmli olacatır, o bölgede rakip savunmacıların holosko'nun hırsı ve mücadeleci yapısıyla boğuşurken aynı zamanda da çok yakınında çok teknik bir delgado'nun olması onun da performansını çok arttıracaktır, bu dizilişte kağıt üzerindeki gibi taşlar yerine oturabilirse çok zevkli bir oyun çıkarabilen bir takım oluşmuş olur, tabi her şey kağıt üzerindeki kadar kolay değil, ama bir şeyler denenip artık istikrar sağlanmalı... |
Alıntı:
|
Lepido'nun dediği şekilde çıkarsak duman ederiz rakipleri, adamlar kapanmaktan başka bir iş yapmıyor çünkü...Süper bi kadro bana göre...Bu takım 3-5-2'de oynar, 4-1-3-2'de, Türkiye Ligi sonuçta, Avrupa'da oynasak neyse...Gerçi oynadık da ne oldu, gördük her şeyi... |
Alıntı:
) dünya futbol literatürüne yeni bir sistem kazandırmıssın:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Eğer kadro gerçekten böyle olacaksa Orhan Yıldırım'ın değişiklik görüpte bizim göremediğimiz ne acaba.. Ertuğrul sağlam'ı kadro konusunda eleştirenler bu kadroyla sahaya çıkarsak ne diyecekler çok merak ediyorum.. Ben değişen hiçbir şey görmüyorum.. Görmeyi de beklemiyorum zaten.. Alıntı:
Eğer Mustafa Denizli ben radkial bir adamım diyorsa şu takımın en kötü iki yabancısı Delgado ve Cisse'yi çeker kenarıya ve (4-4-2 dizilişinde ön liberosuz ve 10 numarasız)orta sahaya çabuk koşan ve sürekli pres yapacak adamlardan kurar.. Bunun dışında hiçbir şey bana değişiklik olmayacaktır.. Ama Delgadosuz bir 11 kuracağını da hiç sanmıyorum çünkü tüm yazılarında bu takımın en iyi ve değişmez adamı Delgado'dur deyip duruyordu.. |
---------- rustu----------- I toraman----- Zapotocny------- sivok s.kurtulus---- s.ozkan---- ugur inceman----Delgado---tello holosko----bobo(nobre) Denizli boyle oynatacak gibi geliyor ... |
3'lü savunma bloku önünde yine 3'lü bir defansif-ofansif bir 3'lü olarak düşünebiliriz, süper 4'lü olarak adlandırılan ilerideki 4'lü ise birbirlerine yakın olduğu durumlarda süper 4'lü lakabını alabilir ancak, çok absürt bir kadro değil bana göre, dediğim gibi hücumculara savunma yetisini aşılayarak çok zevkli oyun planı elde edilebilir ancak, bu kadro kağıt üzerinde iyi gelir herkese ama uygulanması da zordur bana göre, sadece denizli'nin oyun anlayışını iyi bildiğimden bunu düşünebileceğini sanıyorum,böyle olmasa da buna benzer bir yapı, buradaki kadronun bir diğer artısı da gerek gerek geri 3'lünün gerekse önündeki kurtuluş-inceman-tello üçlüsünün savunma özelliklerinin yanı sıra topla haşır neşir olabilmeleri, olayın ofansif boyutunda ise ileri 4'lünün birbirine çok yakın oynayacak olması, artık avrupa korkusu yaşamadığımıza göre ligde bu ve buna benzer cesur gibi görünen ama aslında savunma açısından da gayet sağlam bir yapı düşünülebilir, tabii burada holosko'nun gerek ofansif gerekse defansif oyuna alışması ideal olacaktır, defansif derken rakiplerin çıkışlarında ve dönen toplardaki yayda yapabileceği fiziksel katkıdan bahsediyorum, geriye gelip top çıkarmasından değil, delgado eğer yanında anlaşabileceği bir adamla oynayabilirse çok daha katkı yapacaktır, bir başka unsur da tello'nun formsuz yapısından kurtulması, bu oyun planında tello geçen sezonki yükselen performansıyla eşdeğer oynayabilirse ancak sisteme büyük katkısı olabilir, dediğim gibi denizli sadece lige konsantre olduğu dönemlerde de böyle cesur kadro anlayışlarına yönelmiştir, 3-5-2'ye yatkın bir hoca olmasından dolayı da u şablona yalın bir kadryu düşünebileceğini düşündüm... |
------------------rüştü--------------------- ----toraman------sivok-----------zapo--- kurtuluş---inceman---özkan-----delgado-----tello----- --------bobo-----------------holosko------- |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
denizli hakkında yanılmıcam galiba kesin 3-5-2 oynatcak gibi görünüyor, çağ dışı bir hocadan bu beklenir... İŞTE LİG TV HABERİ... Sistem değişiyor !.. Beşiktaş yeni teknik direktörü Mustafa Denizli ile birlikte sistem değişikliğine gidiyor. Eski teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın uyguladığı çift ön liberolu sistemden vazgeçecek olan Denizli'nin yorum yaptığı dönemlerde 'İbrahim Toraman mutlaka bu takımda oynamalı'dediği ve bu nedenele de takımı 3-5-2 sisteminde oynatacağı öğrenildi. 3'lü savunmada Zapo Sivok ve Toraman'a görev vermeyi planlayan Denizli'nin 5'li orta alan kurgusunda ise Serdar Kurtuluş, Serdar Özkan, Uğru İnceman, Delgado ve Tello'yu oyanatacağı belirtildi. Yorum yaptığı dönemlerde Holosko'nun sağ kanatta verimli olamadığını dile getiren Denizli'nin ileri ikilide Holosko ile birlikte Bobo'ya görev vereceği bildirildi.. Bu arada Beşiktaş sabah yaptığı antrenmanla çalışmalarını sürdürdü. Sakatlığı yüzünden Almanya'ya giden İbrahim Toraman geri dönüp takımla birlikte çalışmalara katıldı. Ciddi bir sakatlığı bulunmadığı ifade edilen İbrahim Toraman'nın Gençlerbirliği maçında oynayabileceği öğrenildi Milli Takımdaki Futbolcuların katılmadığı antrenmana sakatlıkları devam eden Serdar Özkan ve Gökhan Zan'da katılmadı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ya arkadaşlar herkes tuturmuş 3 5 2 sistemi mi kaldu bu devirde diye hiç alakası yok herkes spor yorumcuların etkisnde kalıyorsunuz 3 5 2 yı eleştriyorsunuz . 3 5 2 sistemi furbolcu yapılarına gorw oynanır ve hiç te eski bi sistem değildir futbolda eski sistem diye bişi yoktur .. Futbolcu yapısına gore sistem vardır .. Beşiktaştaki kanat oyuncuları bu sisteme uymuyor ve Beşiktaşın bu oyuncularla bu sistemi kaldıramicak durumda oyuncularından dolayı 3 5 2 de kanatların ust duzeyde olması gerekiir ki Beşiktaşımızın kanaltarı bildimiz bileli zayıftır ozelikle sag kanat sol taraf arada bir çalışır. Arada sırada çalışması 3 5 2 sistemini çokertir cunku arada sırada deilde devamlılık isteyen bi sistemdir . Surat yapıp ataga kalkacaksın aynı anda da defansa doneceksin malesef kanatlarıız bu yonde cok yetersiziz . 3 5 2 sistemine uyuyan bi tek defansımız var bi de forvetimiz.. orta sahamız bu sisteme uyumuyor bu yuzden de oyuncu yapısından dolayı bu sistem tutamicak yanlış olur diye düşünüyorum . Ama hoca oynatırsada aşı tutarsada yanılırım ve inşallah ta yanıırım bu durum ayanılmayı cok isterim.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 04:05 . |