![]() |
Tesadüfe bak (Turgay DEMİR) Tesadüfe bak 2003-04 sezonunda MHK Başkanı olan Bülent Yavuz! Bu acayip durumu futbol kamuoyuna açıklamak zorundasın Son haftalarda ısrarla yardımcı hakem konusunun altını çizen Erman Toroğlu, kulağıma kar suyu kaçırınca 2003-2004 sezonunu mercek altına aldım. Önce Toroğlu'nun eski bir yazısını hatırladım. Toroğlu bir süre önce Adnan Polat ile Uslu arasında geçtiği iddia edilen ve Gürcan Bilgiç'in gündeme getirdiği bir iddiayı (Tekzip edilmediğine göre doğrulanmış oluyor) yazmıştı. POLAT NEYİ İMA ETTİ! Buna göre Adnan Polat, (sanırım 4 yıl önce) Moskova seyahatinde Mahmut Uslu'ya, "Hakemler hakkında çok fazla feryat ediyorsunuz, özellikle de orta hakemler hakkında ama işi yardımcılar bitiriyor" demişti! (Polat burada, Uslu'nun zannettiği gibi kendi becerilerini mi ima etmektedir yoksa başkalarının (!!!) yardımcı hakemlerle iş bitirdiğini mi ima etmektedir onu kendisi biliyor.) Evet işte burası çok önemli. Türk futbolunun son dönemini çok yakından yaşayan Adnan Polat, işi yardımcı hakemlerin bitirdiğini söylüyor. Ne zaman söylüyor, yaklaşık 4 yıl önce! Erman hoca bunu yazınca Vatan'dan Buğra Acar kardeşim de "Lucescu bir yardımcı hakemden çok yakınıyordu!" diyerek sinyal çakmış! Bana düşen de tüm bu sinyalleri değerlendirmek oldu ve bir skandalın farkına da ancak böyle (Ne salakmışım, nasıl fark edemedim bu garipliği) varabildim Hemen belirteyim dönemin MHK Başkanı Bülent Yavuz'du ve hakem atamalarında da ilk söz sahibiydi. İşte o MHK, Beşiktaş'ın sahada hakemler tarafından kıtır kıtır doğrandığı sezonda ne yapıyor biliyor musunuz, bir yardımcı hakemi, Beşiktaş'ın tam 10 maçında görevlendiriyor. HAKEM Mİ KALMADI? Evet yanlış okumadınız, bir, iki, üç, beş, yedi, sekiz değil tam 10 maçta aynı yardımcı bayrak sallıyor. O yardımcı hakemin adı Selçuk Kaya ve şu anda da görevde. (Bu sezonda Beşiktaş-İstanbul Belediye ve Kocaeli-Fenerbahçe maçlarında dikkat çekmişti) Düşünebiliyor musunuz sevgili futbolseverler, sanki koca ülkede başka yardımcı hakem kalmamış gibi, Beşiktaş'ın 10 maçına aynı kişi (Türk futbol tarihinde böyle bir şey yok tersini iddia eden varsa kanıtlasın) veriliyor. Dahası bu yardımcı, Beşiktaş'ın iki hafta üst üste oynadığı Konya ve Fenerbahçe maçlarında da (Sanırım tarihimizde böyle bir şey de yok) görev yapıyor. Tesadüfün kare kökü bu olsa gerek! Peki bu maçlarda Beşiktaş nasıl bir performans sergiliyor gelelim oraya? Şimdi sıkı durun... Beşiktaş, bu 10 maçın sadece ikisini kazanıyor ve sekiz maçta tam 20 puan kaybediyor. Bir başka ilginç nokta ise yine bu arkadaşın görev yaptığı ve Beşiktaş'ın 5-3 kazandığı Rize maçında, (Samsun faciasından bir hafta önce) sarı kart sınırındaki üç çok önemli oyuncu (Ronaldo, Sergen ve Emre Aşık) tesadüfe bakın ki sarı kart görüyorlar ve cezalı duruma düştükleri için Samsunspor'a karşı oynayamıyorlar. BÜLENT YAVUZ ATADI Evet komik, garip, insan mantığını zorlayan, bir hakem atamasıyla karşı karşıya olduğumuz aşikâr. O nedenle dönemin MHK Başkanı Bülent Yavuz'a bir çağrım var... Hâlâ hakem eğiten ve hakem eleştiren Bülent Yavuz, bu acayip manzaranın ne anlama geldiğini açıklamalıdır. Evet Bülent bey, bildiğiniz gibi ortada yenilir yutulur olmayan bir durum var. 22 hafta içinde 10 maçta aynı yardımcıyı Beşiktaş'a vermişsiniz ve bu maçlarda o takım tam 20 puan kaybetmiş. Bunların hepsi tesadüf mü gerçekten? Tesadüf ise onu söyleyin, değilse... * * * iŞTE O MAÇLAR Gaziantep-Beşiktaş: 0-3 Selçuk Kaya Beşiktaş-G.Saray: 0-0 Selçuk Kaya Fener-Beşiktaş: 2-2 Selçuk Kaya Beşiktaş-Rize: 5-3 Selçuk Kaya Beşiktaş-Samsun: 0-4 Selçuk Kaya Malatya-Beşiktaş: 0-0 Selçuk Kaya Trabzon-Beşiktaş: 3-0 Selçuk Kaya Diyarbakır-Beşiktaş: 3-1 Selçuk Kaya Konya-Beşiktaş: 2-2 Selçuk Kaya Beşiktaş-Fener: 1-3 Selçuk Kaya Not: Bu konuda federasyon ve Beşiktaş başta herkesi göreve davet ediyorum. Bu 10 maçı bilirkişi incelemeli ve raporunu futbol kamuoyuna açıklamalıdır. TURGAY DEMİR FOTOMAÇ 16.12.2008 |
Hadi buyurun burdan yakın bakalım...Sn.Demirören,buradan başlayın incelemeye ve bu yara deşilsin ve pislik ortaya çıksın artık..Bu 20 milyon Beşiktaşlının ortak isteğidir..Bu Bursasporun da cavabını aradığı soruların ortaya çıkmasıdır..Cesuryürek bir savcı yokmu bu ülkede... |
O dönemin tff 2.Başkanı rahmetli Hasan Doğan,Beşiktaşa o sezon ''Operasyon''yapıldı demişti..sanırım bu olayda o operasyonun ayaklarından herhangi biriydi..Satılmışlar,reziller.. |
valla ağzım açık kaldı:S bizim yönetimden iş çıkmaz bişey olsada üstüne gitmeyi beceremezler,yine hakkımız yenir koyuluruz köşeye(umarım yanılırız) |
Beşiktaşın resmi web adresini bilen varmı arkadaşlar..bilen biri bize de bildirsin |
Bu yazıyı aynen postalayalım oraya.. |
evet yönetim işbaşına |
yönetim uyusun dursun millet işi masabaşında bitiriyo malasef incelensin bakalım ne cıkcak bence hiç bişey cıkmaz cihan oskay davası gibi !! |
Alıntı:
www.bjk.com.tr resmı weß sitesi.. |
adam gözlerine at gözlüğü takmış bunları bizler buluyorsak bizler bunları araştırıyorsak bu adam ne iş yapar |
sonuc ortada besıktası yıkmaya calsıyorlar ama yıkılmyacagız onlar ıstedıgı kadar uzerımıze gelsınler ıstedıgı oyunları oynasınlar besıktASKI bıtıremıyecekler |
evet arastirilmasi gereken bir olay bu boyle seymi olur anasini satayim baska yan hakemmi yokmus ligde |
ne denir buna ya oha demek bile ağır küfürler etmek az böyle işler masabaşında bitiyor sayın demirören sizde elinizi taşın altına soksanız bir kez ne olur? bizi kim savunur kim bunlardan kurtarır temiz bir lig al sana örneği 10 haftada 20 puan kaybeden büyük bir kulüp nedir bu ya! |
bu konunun devamı Bülent Yavuz II topiğinde mutlaka okuyun |
forumdaki arkadaşların bu konulara ilgi göstermemesi düşündürücü.. |
Alıntı:
Şu an federasyonda görevli olan Yüksel Okçuoğlu, o dönemde neler döndüğünü çok iyi biliyor..O zamanlar Şişli de VİNSA bayisi idi ve iş gereği çok sık görüşüyorduk..Ve buna benzer şeyleri anlattı hep..Birilerinin yönetimi dürtmesi gerek.. |
Bu iddialar ispatlanamadığı sürece komplo teorisi olarak kalacak malesef, evet o sezon ikinci yarı Samsun maçıyla çok kötü başladık ve bence o maç bizi bitiren maç oldu Papilla da kahraman oldu ama sonraki maçlarda öyle hatırladığım büyük hakem hatası olmadı, ufak tefek şeyler olmuş olabilir ama Samsun maçı hariç hakem hatası diyeceğimiz bir maç kaybetmedik diye hatırlıyorum. Evet hükmen yenildiğimiz ilk maç bizim için büyük travma oldu ama biz hala o travmanın etkisinden çıkamadık sanırım, Beşiktaş hakemi de yenebilmeli yeri geldiğinde, biz rakiplere üstünlük kuramadık ki hakeme sıra gelsin. Yani demem o ki hakemler etkili olabiliyor bazen doğru ama senin kazanacağın maçı hakem alıp da rakibe veremez biz hakem lafını ettikçe takımın eksiklerini toparlayamıyoruz, takım takır takır topunu oynar rakibi sahadan siler ( mesela Barcelona'nın La liga'da yaptığı gibi ) o zaman deriz hakem hatasıydı şuydu buydu ama bizim bahane üretmeden önce sahada Beşiktaş gibi oynayan bir takıma sahip olmamız gerek. |
keşke bunları araştırabilecek olayların üstüne gidebilecek bir tane savcımız olabilse ama ben bunun bile araştırılabileceğini düşünmüyorum... |
Alıntı:
Futbolda bir şampiyonu sadece çalınan düdükler değil çalınmayan düdükler ve verilmeyen kartlar,penaltılar da etkilidir..Sizin diğer rakiplerin maçlarını seyretmeden bunu komple teorisi ilan etmeniz bu sebeple havada kalıyor. Ben hem FB nin hem de GS nin ama özellikle FB nin maçlarının tamamını seyrettim ve en az haketmediği 3-5 maçı hakem itelemesi ile kazandığına şahit oldum.Ayrıca ,erteleme maçında Nobre nin oynatılması bile yetmez mi.. Diğer taraftan Barcelona gibi ezen bir takım 200 mio.euroya kurulur dostum,O yılki takımımızda Barca kadar olmasa bile ,Türkiye şartlarında ezen bir takımdı .. |
beşiktaşı yönetenler niye hala bu işin peşine düşmez, yazık Allahım ne yönetimlere kaldık |
Alıntı:
|
O sene ilk yarıda oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçının hakem triosunu, hakemin maçı nasıl katlettiğini ve o hakeme sonra hangi görevlerin verildiğini araştırın. Beşiktaş için yapılan engellemelerin başlangıcı o haftadır. Beşiktaş'ın fenerbahçe maçı itibari ile oynadığı bütün maçları yöneten, hakem, yardımcı hakem, gözlemci ve federasyon temsilcilerini incelemek gerekir ki buradan da ilginç isimler karşımıza çıkacaktır. Buna ilave olarak Fenerbahçe-Ç.Rize maçının tekrarı ve bir tekrar maçında yeni transferlerin oynatılabileceği kararı dünyada benzeri olmayan bir karardır, futbol federasyonu kurumlarının da o sene Beşiktaş'ı engellemek istediğinin göstergesi değilmidir? Yalnız o yılda olanlarda o zamanki yönetim ve teknik kadronunda hataları vardır. Bir ilave daha yapmak gerekirse Beşiktaş'ın kasasında 4-5 Milyon € para varken oyunculara aylarca ödeme yapılmaması da o zamanki yönetimin fahiş bir hatasıdır. O sene kamp döneminde Beşiktaş'ın doğru düzgün hazırlık dönemi geçirmemesi de Teknik kadronun hatasıdır. Buna benzer bir olayda günümüzde oynanmaya başlamıştır. Ayakta durmakta zorlanan Fenerbahçeyi zirveye yaklaştırmak için Fenerbahçe federasyon ve hakemler nezlinde korunmaktadır. En son Beşiktaş maçında saha atılan 4-5 topa rağmen fenerbahçeye 5.000 YTL gibi bir para cezası verilmiştir ki bu çok komik bir rakamdır. O maçın gözlemcisi, federasyon temsilcisinin kim olduğuna bakmak gerekir. bir çok maçta Fenerbahçe lehine bariz hakem hataları yapılmıştır. Buna ilave olarak Galatasaray da federasyon nezlinde korunmaktadır. stadlarında olan saha olayları rapor edilmemektedir. Antalyaspor maçında Ömer e dakikalarca küfredilmesine gibi bir çok olaylara raporlarda yer verilmemiştir. Gene bir çok maçta Galatasaray lehine bariz hakem hataları yapılmıştır. Bu hafta Sercan Yıldırım'ın affedilmesi ise tamamen bir cinayettir. O karara imza atanların Türk futbolundan temizlenmesi gerekmektedir. |
"Buna ilave olarak Fenerbahçe-Ç.Rize maçının tekrarı ve bir tekrar maçında yeni transferlerin oynatılabileceği kararı dünyada benzeri olmayan bir karardır, futbol federasyonu kurumlarının da o sene Beşiktaş'ı engellemek istediğinin göstergesi değilmidir?" Bu kararla ilgili olarak da,o dönemin federasyon üyesi Şekip Mosturoğlu nun ifadesinin alınması gerekmezmi..ki şu anda kendisi FB yönetim kurulunda..Kurarsın meclis araştırma komisyonunu,o dönemin bütün tel.konuşmalarını deşifre edersin bak neler çıkıyor.. Medeni hukuk,madde 1. derki ; kanun un temas etmediği meselelerde hakim,kamu vicdanını dikkate alır.Kamu vicdanı 2004 yılı ile ilgili müthiş rahatsız dır..ve bunun için belge aramak yerine ;ifadelere dayalı kanaat kullanmak gerekirdi bence.. |
ya yönetim napsın sizde arkadaşlar aaa.. Demirören Beşiktaş lı değil ki zaten. her yaptığı özellikle nehikmetse Eziklere yarardı yıllardır. Bu zaman zarfı içersinde ezikler aldı yürüdü neden acaba. Bu kadar Beşiktaş doğranırken hakları yenilirken yıllardır Demirören olacak adam ve tayfası niye sustular acaba.? Eziklerin ve Anadolu Klüplerinin artıklarını topladı. Beşiktaş gibi önemli bir klüpte forma giyemeyen kimse kalmadı vs vs vs.! Anlayana bu yazı bile yeter.! |
Şok oldum anasını yaa.Hukuki açıdan ispatlarsak olay lehimize sonuçlanabilir. |
Türkiye`de Saat: 18:03 . |