![]() |
Dünyanın en zorlu ligleri sıralaması !!! Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) 2008 yılı değerlendirmesine göre, dünyanın en zorlu ligi olarak İngiltere Premier Ligi belirlenirken, Turkcell Süper Lig ise 11. sırada gösterildi. IFFHS tarafından her yıl düzenli olarak açıklanan, "Dünyanın En Zorlu Ligleri" değerlendirmesinde, futbolun beşiği olarak gösterilen İngiltere ilk sırada kendine yer buldu. İngiltere’nin ardından İtalya ikinci sırada yer alırken, Arjantin ise 3. en zorlu lige sahip ülke oldu. Geçen yılki değerlendirmede en zorlu lige sahip 12. ülke olan Türkiye, bu yıl ise 1 sıra yükselerek 2008 yılının en zorlu ligine sahip 11. ülkesi olmayı başardı. SIRALAMA IFFHS’nin değerlendirmesine göre, "Dünyanın En Zorlu Ligleri" değerlendirmesinde ilk 15 sırayı alan ülkeler şöyle: SIRA ÜLKE PUAN ------------------------ 1- İngiltere 1192 2- İtalya 1031 3- Arjantin 1020 4- İspanya 952 5- Brezilya 942 6- Almanya 922 7- Fransa 847 8- Meksika 683 9- Portekiz 649,5 10- Ukrayna 620 11- TÜRKİYE 599 12- Yunanistan 597,5 13- Hollanda 573 14- Şili 564,5 15- Peru 553,5 |
fena da değil hani.. |
kriterleri ne acaba.. |
meksika bile bizden daha zorlu lig rezilliğe bak |
yuhh be rusya nerde |
inandırıcı değil bizim ligimiz dünya klasmanında rahatlıkla ilk altıya girer. |
bizim Ligmi zormus(11.sırada) aLakası yok 4 hakemin varsa bu ligte Gözün kapalı şampiyonsun heLe baskanın 33 yasında bi futbolcu aLıp getirirse bu Ligin neresi zor... bu oylamada kesin şike var yada kesin azize oyLamıs biz nasıl 11. sıradayız ya yuh... bembeyaz:D |
Hakemlerin serefsizligine göre yapilmis bi siralama yok mu. Hakemi gecemeyince rakibin zorlugunun bi önemi yok. |
Cok gerideyiz bence... |
Bence bizim lig portekiz ve ukrayna liginden daha zor |
İnandırıcı olmadığını bize bakarak değil İspanya Ligi'nin sıralamadıki yerine bakarak da anlayabiliriz...Saçmalık bana göre...Burdaki 'zorlu' kelimesinden kasıt nedir onu da anlamış değilim zaten...1. sırada Premier Lig veya da La Liga, 3. sırada İtalya, 4. sırada Brezilya olabilirdi...Bizim ligimizin bu kadar geride olmasını da anlayamıyorum...Eğer şampiyonluğa oynayan takımların daha fazla olduğu lig gibi bir şeyi düşünüyorlarsa da, en azından bu seneye bakarak bizim ligimizin ilk 5'de olmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum... |
bence birazdaha üstlerde olabilirdik gibime geliyor |
Bizim lig bence daha zorlu. |
yok arkadaşlar neresi zorlu ligimizin yapmayın allah aşkına ingiltere ispanya italya bu liglerde maçlar kıran kırana geçiyo türküyede böylemi sonuçları maç öncesinden tahmin etmek çok zor değil |
1. nin ingiltere lduğunu tahmin etmişdim hakemlerin en çok etkilediği lig sıralamasın da bizde muhakkak birinci oluruz |
Alıntı:
zorluk derecesinden kasıt oynanan futbolun güzelliğinden bahsetmiyorlar anlaşılan... Yoksa 1. ve 2. İspanya ve İngiltere paylaşıyor olurdu ama takımların birbirlerine kendi aralarında ki denklikleri oynanan futbolun sertliği gibi etkenlere bakarak karar veriliyor gibi görünüyor... |
kesinlikle dunyadaki ilk 5 lig arasina girer turkiye ligi u |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
arkadasim isanya ligi gol kralinin halini goruyoruz sanirim su anda daha once kezmanida gorduk ve daha niceleri okadarda kolay degil size cok kolay gibi gelebilir ama ben amator olarak top oynayan bir futbolcu olarak diyorumki turkiye ligi kalitesi sertligi ve oynanan futbol acisindan dunyada ilk 5 lig arasina kesinlikle girer heleki arjantin meksika brezilya ligleri yanina bile yanasamaz kalite bakimindan |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
hollanda avrupaya bizden daha fazla takım gönderiyor ligleri fena değil aslında ukrayna ve rusya zaten belli kaliteleri bizden düşük ama arjantinde fena değil meksikayı görünce zaten bizden üstte şok oldum :S |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
beni en çok şaşırtan ise portekizin bizden yukarıda olması... Liglerinde ki kalite (porto,benfica ve lisbon hariç) kesinlikle rezalet .... |
5 milyon euro bütçeli sivasspor türkiyede şampiyonluğa oynıyorsa TURKCELL SUPER LİG en çekişmeli lig dir.:D |
Alıntı:
|
Bu hakemlerle ve bu düzenle bu sıralama iyi bence. sonuncu olmalıyız. herşşey kağıt üzerind belli. nesi zorlu ki bizim ligin. hakemler tayin ediyor maçın sonuçlarını... |
Türkiye`de Saat: 22:42 . |