Alıntı: Gemini´isimli üyeden Alıntı
(Mesaj 902198)
İnanamıyorum bazı yazılanlara. Küfür resmen savunuluyor, yüceltiliyor. Sonra da çıkmış bizim taraftarımız şöyle büyük böyle büyük diyoruz. En eğitimli kaliteli taraftar bizim diyoruz. Kardeşlerim bireysel küfür değil burda konu olan, binlerce adamın aynı anda koro halinde başka bir insana ya da guruba sövmesi. Bunun neresini savunuyorsunuz anlaşılır gibi değil. Tepki göstermemiz gerekirmiş ondan küfür ediyormuşuz. Sen şimdiye kadar 80 senedir küfür ettin süper tepki gösterdin peki ne oldu? Kazanç nedir? Bi arkadaşımız rahatlıyorum demiş. İşte bu kadar, kşisel rahatlama, başka da birşey yok ki o rahatlamanın da ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır. Forumun moderatörü sahaya inip hakeme saldırdım diyor, bundan da gurur duyuyor belli ki. E o da tek değil onun gibi çok kişi var. Bilmem anlatabiliyor muyum. Tepki göstermenin binbir türlü çeşidi var, bunların içinde en zavallısı bence küfür etmek ve sağa sola zarar vermek. Ama malesef görüyorumki taraftarımızın en elit kesimi bile buna çanak tutuyor destekliyor. Peki siz devam edin o zaman rahatlayın bol bol sonrasını düşünmeye gerek yok zaten en fazla 1 maç sonra gene stada girer gene rahatlarsınız nasısa... | Yazdiklarin yanlis degil ancak yine de bi sorun var, bizim ülkemizde eger bazi seylerin nasil olacagina önceden karar verilmisse, sen ona istedigin tarzdan bi tepki göster, onu degistiremezsin.. Besiktas taraftari sadece küfür ederek mi tepki gösterdi? Gectigimiz senelerdeki olaylari hatirlatirim, acilan yerinde igneleyici ve "küfürsüz" pankartlar, bursa'yi 3-1 yendigimiz inönü'de sadece citlenen cekirdek seslerinin duyuldugu ilk 5 dakika, daha bikac gün önce köln'de carsi berlin'in düzenledigi federasyon sube binasi önüne yürüyüs vs.. Örnekler bitmez ama dedigim gibi tepkinin bicimi önemli degildir eger kader belirlendiyse ve bütün ugraslara ragmen hicbir sey degismezse, insan elinden baska bir sey gelmedigi icin zarar vermeye; küfür etmeye vs. baslar.. Tablo bundan ibaret, kimse bana maclarda muhtesem bi pembelik olsun, herkes eski istanbul türkcesi ile tezahürat yapsin diye gelmesin, sorunu cözmek gücünü elinde bulunduramadigi icin küfür ediyo taraftar.. Bunu psikolojiye mi neye baglarsaniz baglayin ama degismeyecegini göreceksiniz, yine cezalar gelecek, yine küfür edilecek bunun egitimle de bi alakasi yok, ne yani bu forumdaki en egitimli insanlar sadece yalnizken mi küfür ediyo, dayanamayip canina tak eden bisey oldugunda olgunlukla karsilayip susuyo mu? Biraz gercekci olun.. |