RamesooN | 18-02-2009 10:53 | Alıntı: İbodaca´isimli üyeden Alıntı
(Mesaj 911382)
Tello, Serdar, Yusuf ve belki de Cisse..:) Trabzon maçının zayıf haklarıydı değil mi?
Tello - Serdar ikilisi ne yapacağını bilemez halde bir sağa bir sola koştrdular..Hatta bazen 2si birden sağda veya solda kalarak öbür kanadın boşalmasına yol açtılar..Zaten belli bir düzenin hakim olmadığı bir takımda böyle bir taktik varyasyonu geliştirmek ne denli doğrudur bilmiyorum..
Oyuncuların kötü oynaması elbette sadece hocanın suçu değildir..Ama bu iki oyuncuyu böyle bir karmaşıklık içine sokmak benm suçum veya Tello'nun suçu da değildir..Bir de böyle bakalım olaya..
Gelelim Yusuf'a; bu oyuncunun ne olduğunu herkes biliyor az-çok..Yusuf'u Kaka zannedenler dışında tabiki..Beşiktaş'a uygun olmadığı, kaldıramayacağı, takımı olumsz etkiliyeceği aşikardı..Geldiğinden beri de şaşırtmadı beni hani..Göz göre göre bu oyuncuyu böylesine önemli bir maçta sahaya sürmek, ona kurtarıcı gözüyle bakmak çok mu doğru? Yerine Bobo ile başlayp forveti 2lese daha mı kötü olcaktı bundan..Değil tabiki..Ha bunda da suç ben de değil..:)
Toraman'ın sağ bek oynamasını hiç söylemiyorum bile..:)
Ernst ve Sivok gibi katkı sağlayan oyuncuların üzerinde hocanın etkisi yok demedim ayrıca..:) Sadece bu adamlar takımı %50 yönde olumlu etkiliyor dedim..Yanlışsam ayrı..:)
Hocaya karşı bir art niyetim yok..:) Sevmiyorum orası ayrı..Ama iyi işlerini de taktir ederim..Yaparsa tabiki..
Aslında abi sen de bi çok yönden eleştirmişsin bu yazıda hocayı..Ben de senden farksız düşünmüyorum pek..Ama olaylara da bardağın dolu tarafından bakmıyorm yani..Bu özelliğimi geçen sezon yitirmiştim..:)
Şunu da söyleyim..4-2-3-1 gibi bir oyun her türlü defansiftir..İstisnası 3lünün sağında Messi, solunda Ronaldo olmasıdır..Kaldı ki bizde Telloynan Serdar oynuyor..:) 2 tane sadece defansif ortasaha ve geride de 3 tane stoper + Üzülmez sadece çekinmenin, oyunu garantiye almak istemenin göstergesidir..Ama buna rağmen bile iyi oynadık, biraz daha ofansif bi kadroyla neler yapardık kimbilir? Söylemek istediğim bu yani sadece.. | Hocayı Tabiki eleştiriyorum..Ama bu adam hoca değil,bu adam futbolu unutmuş,takıma ihanet ediyor gibi lafları duyunca ister istemez bişeyler yazma gereği duyuyorum..Hoca illa senin istediğin gibi oynatmak zorunda değil ki..Hayır birde istediği takımı sahada göremeyince adam,hemen sallamaya başlıyor..Yahu bi dur düşün..yok adam takmış hocaya sallayacak..Her maçın ayrı bir stratejisi vardır..Bunu göz ardı etmeyelim..Her zaman dediiğim gibi..Her insanın futbol anlayışı,tercihleri farklıdır..Öyle tercihler yaparsın ki fark yaratırsın..Öyle tercihler yaparsın ki rezil olursun..Klasik bi cümle olacak ama arada çok ince bir çizgi vardır..Farklı bişey yapayım derken abuk sabuk bişey ortaya çıkabilir..Bunun bir çok nedeni olabilir..Olayı sadece ''yaa hocaya bak yine tek forvet oynuyuor,Çift forvet oynatması lazım''a indirgememek lazım..O günün koşulllarında bi çok şey etken olabilir..işte ben buna kızıyorum..Sadece bu yorumu yapıp,futbolu bildiğini sananlar var..Ben her maçtan sonra kendi çapımda oyun hakkında bişeyler yazmaya çalışıyorum..Yazılarımda futbol dilini kullanmaya çalışıyorum..Bunu yapan birkaç kişiyiz zaten bu forumda..Ama her yapıtığı hareketten sonra her puan kaybından sonra gözü kapalı hocayı sallamayı doğru bulmuyor daha doğrusu işin kolayına kaçmak olarak nitelendiriyorum..Bak seninle biraz konuşunca neler söylemek istediğimiz anladık..işte bu futbol dili..
Olay dönüyor dolaşıyor Hocanın bir türlü takım formasyonunu,ilk 11'ini belirleyememesine geliyor..Son yazdığım cevabın son kısmında eleştirimi dile getirdim..Hoca o kadar taktik varyasyon denedi,4-3-3 ünden 3-5-2 sine kadar..oyuncularıda çeşitli,farklı yerlerde kullandı..Değişik strtejiler kullandı..Ancak 20.haftayı geride bıraktık artık hocanın bu uygulamalar sonucunda takım formasyonunu ve ilk 11 ini belirlemesi şart..Artık kırılma anları geldi..Bu saatten sonra kaybedilecek puanların telafisi yok..İşin kötü tarafı Sadece 1-2 rakibimiz yok tam 5-6 takımla mücadele edeceğiz..o açıdan kendi maçlarımızı kazanırsak,rakipler mutlaka puan kaybedecektir..Şansımız az ama umutsuz yaşanmıyor.. |