![]() |
İkili Averajda Kim Üstün ? Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın, Beşiktaş ile oynanan karşılaşmadan sonra yaptığı ''İkili averajda rakibimizi geçtik'' açıklamasının doğruyu yansıtmadığı ortaya çıktı. İki takım arasında ilk maçın Trabzon'da 0-0, ikinci karşılaşmanın da İstanbul'da 1-1 bitmesinin ardından, iki takım arasındaki lig tamamlandığında aynı puanda olmaları halinde, ilk olarak bakılacak olan ikili averaj sıralaması ortadan kalktı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2008-09 Sezonu Turkcell Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün ''Puan Usulü ve Averaj'' başlıklı 11. Maddesine göre; aynı puana sahip takımlar arasında sıralamayı belirleyecek esaslar sıralandı. 11. Madde'nin (b) fıkrasına göre, iki takım arasında öncelikli olarak birbirleriyle yaptıkları maçlardaki puan durumuna bakılırken, bu durumda eşitlik olması halinde kendi aralarındaki gol averajının göz önünde bulundurulacağı vurgulandı. Bu maddede ayrıca parantez içinde ''Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda gol atan takım üstün sayılmaz'' ibaresi yer aldı. Ersun Yanal ise Beşiktaş maçından sonra yaptığı açıklamada siyah-beyazlı takıma ikili averajda üstünlük sağladıklarını belirtmişti. |
Demekki trabzonla aramızda tam bir eşitlik var şu durumda. |
güzel bir haber:) teşekkürler |
Bu iyi oldu.. |
İyi haber ;) |
Güzel oldu iste bu cok.. |
ts zaten bizim topuğumuza çıkamaz ersun yanal bna seviniyorsa kötü bi durumda:) |
Ya adamlar 6 puan onde, ikili averajda esitlik olsa ne yazar.. |
iyi haber ama son hafta birak 1. olmayi ilk 3e girersek benim icin iyi olacak bu mustafa denizli oldugu sürece. |
o zaman deismis bu kural normal sartlarda ikili averajda onde olmasi lazim trabzonun bildigim kadariyla ama yada beraberliklerde sayilmiyor olabilir bu kural |
bizim sivasla aramızda mı olmuştu böyle bir durum geçen sene tam hatırlayamadım ama zaten o zaman kuralın seneye değişceği söyleniyordu ersun ezberden gitmiş biraz :D |
süper :) |
yav sanki averaja bakilsa ne olacak bizim averajimiz kac her mac zorla 1 gol atiyoruz yada atamiyoruz....yada sanki bu futbolla trabzonu yakalayacagimizimi düsünüyorsunuz benim korkum 6 puanlik fark lig sonunda 16 olmasin tek dilegim eger seneyede denizli kalacaksa( bu benim icin bir kabus olur ) insallah avrupa kupalarina gidemeyiz eger gidersek rezil oluruz kesin |
ts bu oyunla 4. olur ancak kaç haftadan beri balık puanlar aldılar geçsinler ikili averajı |
Böyle bir şeyin olduğunu biliyordum, beraberliklerde işlemiyor bu kural...Ama herkez aynı şeyi söylüyordu, ikili averajda geçti Ts diye, ses soluk çıkmayınca kimseden bende öle sandım, sonunda böyle bir haber çıkmış, iyi... |
Fenerbahce 1-0 Besiktas Besiktas 2-1 Fenerbahce Ikili averaj esit mi oluyor yoksa Fener geciyor mu? Yoksa beraberlikte bakilmiyor mu ikili averaja? |
Alıntı:
|
hele biz aradaki puan farkını kapatalım da gerisi kolay |
yanal! al al al!!! :D |
bir puan bir puandir iyi haber |
sene sonu averajımız onlardan üstün olur gbi gelio bana ... |
Türkiye`de Saat: 10:37 . |