![]() |
Derbi'ye Yapılan Farklı Yorum.. http://www.forzabesiktas.com/images/...241401154g.jpg Geçen sene katlettiği Beşiktaş- Fenerbahçe maçında gösterdiği muhteşem yönetimle ne kadar iyi bir tetikçi olduğunu gösteren Yunus Yıldırım derbideki görevini büyük bir başarıyla yerine getirdi. Geçen sene duble Kazım'ın ceza sahası içinde elle oynamasına devam demesi başta olmak üzere bir çok kasıtlı hata yapan tetikçi bu gece de adeta şov yaptı ve deri koltuklarından purolarını içen sahiplerine "işlem tamam" mesajı verdi. İlk golde faulü es geçen, 2. golde ofsaytı yandaki arkadaşının yardımcılığıyla göremeyen, 2-0'a kadar tüm taktir haklarını rakip takım lehine kullanan, tam maç 2-1 olmuş umutlar yeşermişken Ernst'e yapılan ve "armuda bile düdük versen penaltı çalacağı" pozisyonda gözüne perde inen ve devam ettiren, son dakikada rakip takımın jöle beyinli kalecisinin oyuncumuzu iki eliyle bariz bir şekilde ittirerek topa çıkmasını ve topu alıp yere yatmasını jöle beyine faul olarak değerlendiren ve hadi bu hatalara "kasıtlı yapılmamış hatalar desek bile" maçın sonunda tribünleri germek, küfür ettirmek, yabancı madde attırmak ve bunların neticesinde ligin son maçı olan Galatasaray maçını seyircisiz oynatmak için elinden gelen tüm tahrik unsurlarını kullanan hakem bozuntusu tetikçiyi Beşiktaş taraftarları olarak çok özel duygularla anıyoruz! La Vittoria Sara Nostra! alıntıdır.. |
gs maçını taraftarsız oynarsak büyük bir fiyasko olur böyle moron kılıklı hakemlerle li ne kadar gider artık saygıyla anıyoruz yunus yıldırımı da bünyamini de al git |
neden fırat aydınusu vermiyorsunuz korkuyormusunuz mhk . |
Hakeme bakacağımıza biraz artık kendimizde hata arayalım.Tamam,hakem hata yaptı ama bu kadar üstüne gidilmedi. Soru şu olmalı,liderlik belkide şampiyon olacağımız maç için ne yaptık?İstedik mi galibyeti... Şu eşsiz taraftarımızın yüzü bir kez gülmedi.Umarım sene sonunda hep beraber güleceğiz... |
Hakemden once baska suclularda var bence.. Mustafa Denizli ve futbolcular !! |
Kulakları acayip cınlamıştır o gece.... |
Her derbyde Beşiktaş'ı sinsice yaktı. Adamda utanma,sıkılma yok. Bir de öğretmen olacak. Çocuklara hak çalmanın kötü bir şey olduğunu öğrettiğini hiç sanmam. İlk gol net faulden, ikinci gol net ofsayttan. Bobo'nun Volkan'la sol çaprazda karşı karşıya kaldğı pozisyonda rakibini geçerken ayağına kaç tekme yediğine bakın,düşmedi diye penaltıyı vermedi,bu bir, Volkan cezaalanında bütün gücüyle arkadan Bobo'yu itti topa hareketlenmesini engelledi buna da ikinci penaltıyı verebilirdi,bunu da vermedi,Erns'te yapılana E.Toroğlu BİLE penaltı dedi,bu da üçüncü penaltı idi,bunu da vermedi. Kazım denilenin seyiciye yönelik el ve kol hareketlerini es geçti. Tüm bu yaptıklarına rağmen maç sonunda seyircimizi de tahrik etti. Bence de tam bir sinsi,ince kıyımcıydı. Şahsen bir daha yüzünü görmek istemem maçlarımızda çünkü yeteri kadar midemi bulandırdı . Yeter artık... |
Jöle Beyin :D:D yazılanlara tamamen katılıyorum..Bizim rezil bir futbol oynamamız Hakemin bu kadar kötü yönetimini göz ardı etmemiz anlamına gelmez..İşini iyi yaptı Yunus.. |
Bursa maçımız: liderlik maçıydı. Deniz Çoban denen zat çıktı. Penaltıyı es geçti, bence gördü ama vermedi. Maç 0-0 (2 puan kaybettik).Deniz Çoban bizim 5 haftada bir maçımızı yönetecek gibi Çünkü en son Sivas maçından önceki hafta maçımıza verilmişti. Fenerbahçe Maçımız: Berbat oynadık. Kazanmayı hak etmedik ancak Maçta yediğimiz ilk gol net faul, ikinci gol ofsayt ve verilmeyen penaltımız da cabası. Maç 1-2 (3 puan kaybettik). Fenerbahçenin maçta kaç tane net pozisyonu var. Gol olanlar dışında. Bence yok denecek kadar az. Yani Yunus Yıldırım denen zat ortaya çıkıyor. Aynı geçen sene olduğu gibi. Maçı fenere verdiriyor. Böyle sıfatsız bir hakemin 2 sezondur İnönüdeki Fenerbahçe maçına verilmesinin nedeni nedir? oda ayrı konu. Üstelik hakemin hastalık derecesinde fenerli olduğu biliniyorken. Bizim 3 haftada hakemlerin bariz hataları sonucu kaybettiğimiz puan sayısı 5. İyi oynarız kötü oynarız bu hakemlerin "haysiyetsizce" karar vermelerine engel değil ki. hakemin görevi gördüğü çalmak, puan çalmak değil. Bizdeki hakemlerde puan çalmayı görev kabul etmiş. Çaldıkça çalıyorlar. Beşiktaşlı geçinen yazarlarda yok Denizli desinler, yok futbolcu desinler. İyi tamam da hiç mi hakemlerin suçu yok. Burada hırsız "hakem". O yüzden hırsızı da suçlayalım biraz... Şu saatten sonra iyi de oynasak kötüde oynasak kazanmamız gerek ama 2 kritik maçtada hakemler kritik hatalarla ön plana çıkıyor. Bundan sonra MHK; Beşiktaş maçlarına ellerindeki tüm eyyamcı hakemleri sırasıyla vereceklerdir. Yöneticilerde açık açık olmasa bile federasyona aba altından sopa göstermelidirler ki hakem kararı ile 3. olmayalım. |
hakemlerle savaşmayı öğrenmemiz lazım hiçbir şekilde bu mazaret değildir o pozisyona kalmamlıydık hakemlerin durumu ortada zaten konuşmaya bile gerek yokk |
Yıldırım soyadında bi arıza var zaten.. malum Yıldırım'ları çokça anıyoruz bugünlerde.. |
Bu adam fanatik ezikbahçeli,manisa anadolu lisesinde okuyan oğlu da hasta fbli,izmirde takıldığı bi spor salonunda bile herkes biliyo fbli olduğunu. Olabilir herkes bir takım tutar ama fanatik beşiktaşlı fırat aydınus hiç bir beşiktaş derbisi yönetmezken bu adamın 2 yıldır en önemli maçlarımıza verilmesinin mantıklı bir açıklaması yok. |
Alıntı:
|
Fırat Aydınus Yönetiği Beşiktaş - Fenerbahçe maçlarında Fenerbahçe lehine bayağı hata yapan bir hakem. Üstelik çok formsuz. En son yönettiği Galatasaray - Fenerbahçe derbisinden dolayı bayağı darbe aldı. Aslında kötü yönetmedi ama galatasaray ın çirkefliğinin bir nevi kurbanı oldu. Gerçi son maçlarımız yöneten soytarılara nazaran daha iyi maç yönetir orasıda ayrı konu. Uzun zamandır Cüneyt Çakır ı maçlarımıza vermiyorlar, en kritik maçta onada görev vereceklerdir. |
Alıntı:
|
ya asıl yeter ben bunu forza ya yakıştıramadım. kusura bakmayın ama hakemlik hiç bişey yok. biz bukadar pasif top oynandığını hiç görmedim. ilk yenilidğimiz maç için hakem hataları vardı bizde daha iyi oynamıştık ama bu maç için kimse kusura bakmasın maç tamamen fenerin hakkıydı ve belkide ilk defa bu kadar hakettiğini gördüm |
Alıntı:
Bundan hakeme ne yada bu hakemin hatalarını görmeye engel mi? Fenerbahçe nin Beşiktaş kalesinde kaç tane net pozisyonu var da kazanmayı hak etti diyorsunuz onuda anlamış değilim. 3-4 pas yapmak kazanmayı hak etmek mi? Fenerbahçe bize göre daha iyi oynadı ama maç Fener in hakkıydı demek komik. hakemin maç içinde verdiği ters kararlardan bahsetmiyorum bile direk sonuca etki eden kararlardan bahsediyorum. İlk golde faul var. 1-0 geriye düşüyorsun. Bazı oyuncularında sinirleniyor. Gökhan Zan da o yüzden sarı kart gördü. Faulü verse ne gol olacak, ne oyuncular sinirlenecek. İkinci yarı. Atak yapıp oyunu çevirebilirsin. Dakika 60 olmuş 70 olmuş önemli değil. Çünkü her açıdan kondisyonun rakipten üstün. Ofsayttan yenilen bir gol ve 2-0. 4 cm ofsaytmış. Hakem bunu nasıl görürmüş. Çok rahat görür. hayatında biraz top oynayan birileri bunu daha iyi bilirler. Kontra bir top değil. Durağan bir pozisyon ve Hakemin önünde. hakem doğru yerde. Pozisyonu kaçırması için ya eşini yada sevgilisini düşünmesi gerek yada maçta olmaması gerek. O açıdan 1 cmi de net görürsün. Pozisyonun çıkıp çıkmadığını da. Tutup diyebilirsin futbol ayakla oynanır adamın ayakları ofsayt değil diye. O da milattan önce olan bir kuraldı. Günümüzde o değiştirildi. Birde penaltı pozisyonu var. Futbolda o hareket penaltı. Renkleri değiştir. O pozisyonu aynı hakeme bugün sor. Penaltı der. Bu hakem geçen sene aynısını yaptı. taç pozisyonunu devam ettirdi gol yedik. Kazım eliyle oynadı penaltımızı vermedi. Bütün taktir haklarını Fenerbahçe lehine kullandı her iki maçtada. Bu hakemin yönettiği Fenerbahçe maçlarının istatistiğine bakın. %90 (5 eksik 5 fazla olabilir) civarında Fenerbahçenin galibiyet yüzdesi vardır. Maçta o hakem o hataları yapmasa Fenerbahçe kazanabilirdi diyebilen kaç kişi var? Maçta 3 kritik pozisyon var ve 3 ü de aleyhimize. 3 üde sonucu etkileyen fahiş hatalar. Çıkıp kendinizi avutun takım kötü oynadı diye. Bu takım kötü oynarkende maç kazanabilir çünkü o oyuncuları var. Kötü oynarkende maç kazanılamaz diye kural gelmediyse o maçı kazanabilirdik. Çünkü ilk yarı toplamda 5 - 6 dakika yüklendik. Adamalar 2 topu çizgiden çıkardırlar. Rüştü kaç tane kritik kurtarış yaptı söyleyebilirmisiniz? Beşiktaş'ı, bir maçla mevcut oyuncularını ve teknik kadrosunu bu kadar aşağılama derecesinde eleştirilmesin karşıyım. Hakemin kötü yönetimi oyuncuların kötü oynadığı gerçeğini de ört bas etmemeli. Beşiktaş kazanacak oyun oynamadı ama ona rağmen kazanabilirdi ve o fırsatları da buldu. Penaltı da muhteşem bir fırsattı. Beşiktaş kaybetmeyi hak edecek kadar kötü oynadı ama hakem düzgün olsa o maçı kaybetmezdi. Bir takım kötü oynayabilir ama bu maçı kaybetmesi gerekir anlamına gelmez. |
Alıntı:
1-penaltı diyosun penaltıyla alakası yok.(bana göre) 2- yediğimiz gol ofsayt kabul ama hakemin değil yan hakemin hatasıdır. ayrıca hakem bunu göremedi diye bukadar yüklenemezsin. ozman fenere bu sezon bir sürü aleyhine hata çıkarır enbasitinden İBB maçı 2 tane gol yediler 2 side ofsayt aziz yıldırım dahil hiçbir fenerli arkadaşım ağzını açmadı. ne oynadıkki konuşalım diyolar ki haklılar ayrıca okadar ince pozisyonlarki rahat kaçar. onlar bu mantalitede doğru işler yaparken açıklarını düzeltme yolunu seçerken biz eksiklerimizi değil hakemi tartışıyoruz 3-ilk pozisyona faul diyosanız hiç maç izlemiyosunuz galiba diye düşünürüm.hadi onuda geçtim zan gibi adam semihin okadarcık müdahalesiyle yere iniyorsa ben böyle topçuyu ne yapim. fener maçı haketmedi diyosun ortasahada okadar iyi bastılarki ne tello ne delgado ne bobo topu 10 sn.ayağında tutamadı. bukadar iyi savunam yapıp karanbol dışında pozisyon vermeyen 2-3 pozisyona girip 2 sini atabilen bu eksik fener (alex-lugano-edu-önder) maçı hak etmiştir.gökhan gönül ün stoper oynamak zorunda kaldığı bir fener küçük emrah diye dalga geçilen güuizalı fener. 1 maç oynayıp 3 maç oynamayan emre li fener sahanın içinde birbirini yiyen fener |
Alıntı:
2- Önce bir bakın Beşiktaş'ın hakkının ne kadar çok yendiğine, ondan sonra bana fenerbahçe nin savunmasını yapın. Örnek verdiğiniz kulüp saha dışı faaliyetler bir çok başarının altına imza atmış, hatta verdiği teşvik pirimi bile ispatlanmış bir kulüp. Muhtemele falza etkienmişsiniz o takımdan onun etkisi ile konuşuyorsunuz. Bu arada o maçtan sonra basın kanalına konuşmadılar, kime neler dediklerini bilseniz farklı yorum yaparsınız. 3- Futbolla ilginizi bilmiyorum. Amatör olarak ilgilisiniz yada ilgisiz. Çünkü pozisyonu anlamamışsınız bile. Hareketi tekrar izleyin. Koşan bir adamın top almasını engellemek için yapılan etkinin oyuncunun durumunu bozduğunu görürsünüz. Bu darbe de nizami bir darbe değil. Topa yakın olan ve topa vuracak olan Gökhan zan. Koşar durumda. Sabit değil. Deneyin isterseniz. Siz koşun, o hareketi size 14-15 yaşındaki birisi yapsın. Siz farklı davranabilecekmisiniz? Rakip;Gökhan zan ın hareketini nizami olmayan şekilde engelliyor. Aynı hakem maç içinde bu gibi bir çok pozisyonda farklı karar verdi. Onu bile görmemişsiniz. Son paragraf ise sadece size gerçekçi gelir. O da futbol bilginizden dolayı. |
Alıntı:
ben anlamıyorum futboldan çünkü top oynamadım.ama beşiktaşta yıllardır top koşturmuş sanlı kaptanda mı bilmiyor diğerlerini saymıyorum bile |
Gerçekleri söylediğinize o kadar inandırmışsının ki kendinize. Kime göre gerçek orası da ayrı konu? 1-O maçı birisi eski FIFA hakemi, birisi federasyonda hakem gözlemcisi, birisi federasyonda hakem hocası, 2 si de faal hakem olan bir grupla aynı ortamda maçı izledim (aynı masa da değil). Hiç birisi sizin gibi düşünmedi (bu bir kriterse). 2-Saçmalıyorsunuz. yok liverpool - R. madrid maçında da hakem hatalı kara vermiş, hakem kasıtlımıymış? Ne alaka? Yazdığınızı bir okuyun. Her hata yapan da kasıt aranmaz, Top class hakemle, 11. sınıf hakemi karşılaştırıyorsunuz. O maçta kasıtlı hata yapan bir hakemin hakemliği biter ancak Türkiye de kendisine deneni yapan hakem maç almaya devam eder. Yunus Yıldırım iyi olduğu için FIFA olduğuna inanıyorsanız ya çok iyi niyetlisiniz, ya safsınız, ya futbol bilmiyorsunuz (kuralları). Manisa bölgesi hakemi, iyi bir fenerbahçe taraftarı olduğu bilinen, ailesininde hastalık derecesinde fenerli olduğu bilinen, yönettiği fenerbahçe maçlarında fenerbahçe'nin % 90 civarında galip geldiği, tüm taktir haklarını fenerbahçe lehine kullanan, bu sene fifa yapılan ve fifa yapan kişilerinde kim olduğu net bilinen, geçen seneki İnönü deki BJK-FB maçında maça damga vurmuş, bu sene yönettği her maçta kötü maç yönetmiş, bazı maçlarda yaptığı hataları örtmek için 2 . kez rapor yazdırılmış bir hakemin niyetinin iyi olduğunu kimse bana anlatamaz. Böyle bir hakem bu maça niye atanır? Yunus Yıldırım ın hangi özelliği ile maça atandığını MHK dahil kimse açıklayamaz. Keza Beşiktaş maçındaki yönetimi ise Türk Hakemliğine ihanettir. Kabul edin, kabul etmeyin. Bana ne. Siz kendi doğrunuzla devam edin. Bir takım kötü oynayabilir. Beşiktaş kötü de oynadı, ama tarafsız bir hakem olsa o maç o şekilde bitmezdi. Oyuna puan verilmiyor. Beşiktaş kötü idi, ancak Beşiktaş'ın elindeki kadro kötü iken bile maç çevirecek kalitede. Hakem gördüğünü çalsa o maç gene söylüyorum öyle bitmezdi. İyi oynamamak ayrı, oyuncularla ilgili gerekli eleştiri de yapılıyor zaten ancak oyuncular kadar hakemlerde suçlu. Beşiktaş doğru reaksiyonu gösteremediği için hep hakkı yenen kulüp oldu. |
FORZA ne diyorsa katılıyorum . Tek gerçek onlar çünkü |
bizimkiler adam gibi top oynasaydi hic bisey olmazdi |
hakemler ilk defa mi hata yapiyor. Besiktasa karsi hep aynilar. Bizdeki sorun ne biliyomusunuz tecrübesizlik. Bizim futbolcular nerde ne yapacagini nasil davranacagini bilmedigi gibi centilmenlikle sahtekarligi ayirt edemiyorlar. Bobo kendini yere atsa Gökhanin pozisyonunda penalti verilmeyecekmiydi? Gökhan zan yedigi sarji hakeme kanitlayamiyor ki, pozisyon gectikten sonra kendini yere atiyor. Sivok Ugur yerde yatiyo diye oyunu durduruyor, azicik akilli olun ya adam yoruldu nefes alamiyo diye yatiyo, kivranmiyor bi yerini tutmuyor, bagirmiyor, niye durduruyorsun oyunu. Carlos Toramana tokat atiyo Toraman kafayi tutarak hakeme gidiyor, atsana kendini yere, sen ona vursan bak kac takla atacak allah bilir. |
imza jöle beyın süperr yaxDxDxD |
Alıntı:
ayrıca sen sorduğun için söyledim futbolla ne kadar alakan var dedin ya o yüzden.futbolla profosyonel olan yorumcularında böyle düşünebildiğini göstermekti. ben demiyorumki hepsi benim gibi düşünüyor. |
artık işler orta hakemlerde değil yan hakemlede bitiyo.penaltı pozisyonundada ofsayt pozisyonundada yan hakemler bayrak kaldırabilirid. |
ne kadar kötü oynasakta hakem görevini yerine getirmedi ..doğru bir yazı |
Yorumsuz... |
denız coban selcuk derelı vede bu karektersız arkd dısında nıe hakem atamıyolar bıze mesela fırat aydnus gıbı duzgun gordugunu calan hakemler gıbı cok merak edıyorum ... |
Türkiye`de Saat: 22:30 . |