![]() |
Quaresma, batuhan, harcanan paralar ve gerçekler... yılda ortalama 14 harcamışız. kulüp bu harcamalarla sürekli borclarını arttırıyor, rekor düzeylere ulaşmış. ve en önemlisi bugünkü haberde belirtilmemiş ama üstüste 4 defa kulüp rekoru kırdık yıllık ücretlerde. sırasıyla delgado, nobre, ferrari, nihat: yıllık sırasıyla 2.1 milyon euro, 2.3, 2.5, ve nihat icinde 3 civarı. bunları da katarsak hesaba, biz hala bonservis bedelleri 20 civarında olan quaresma, hleb gibi adamlar istiyoruz... hiçbirimiz kulübün gerceklerini tartışmıyoruz. Belki de bu kadar büyük maliyete ferrari alana kadar (ki ben de aslında cok istemiştim) zapo takımda tutulup, ferrariye verilen paralar yıldız bi orta saha icin verilecek bedele eklenebilirdi. Sonucta eksik yanları olsa da zapo hicbirimizin kötü demeyeceği, tam tersi sevdiğimiz bi oyuncuydu. Ki toraman-sivok ikilisinden memnun oldugumuzu düşünürsek, iyi bi yedek ve +2 idi bizim icin. Zaponun kamp performansını da okuyoruz sürekli. Bugün de cift kalede 2 gol atmıs. Ferrariye ödenen parayı düşünürsek, dışarıdan aynı toplam maliyete buonanotte getirilebiliyor. Ve biz ortasaha forvet oynayabilen bir adam arıyoruz, river bizden yeni teklif bekliyor. Bu bahsettiğmiz adam da dünyada en iyi 50 genc yetenekten biri olarak lanse ediliyor. Bütün bunlara ek olarak, takımımızda bi batuhan gerceği var. Şımarık filan tartışmalarına girmeden, bu maliyetlerin onda birine batuhan kullanılmalıydı takımda. ve ilerki zamanlarda batuhan üzerinden oluşabilecek bonservis geliri de düşünülmeliydi. Şöle örnek gösterirsem, nobre cok sevilen bir oyuncu olabilir. O tamam. Ama batuhan yıllık 400 milyara oynarken, nobre 5 trilyona oynuyor yıllık. 10 katından fazla! Şımarık diyen arkadaşlar dahil, herkes şunun farkında batuhan oynasa nobrenin ortalaması yıllık 10 civarında golünün cok cok üstüne cıkabilir batuhan. Daha iyi bir golcü performansı alacağınız adamı kiralayıp! yada satıp! 10 kat daha fazla paraya başka adam oynatmak? Bunun mantığını şımarık lafları filan açıklamıyor. Hepimiz forma alıyoruz, beşiktaş icin para harcıyoruz. Bu kadar basit olmamalı.. Boboyu da eklersek, ben kesinlikle bobo hayranı bi izleyiciyim. Ama bobuyu 6 civarına satıp onun yerine batuhanı monte etmek, kulübün gider gelir ve performans dengesi icin en mantıklı hareket olurdu. Delgado gerceklerinden de hic bahsetmiyorum, hepimiz durumun farkındayız. Sakat olan adam 3 ay önce 7 milyon euro bonservis ödemek, haziranda yıllık 2.1 milyon euroluk kontrat yapmak ve temmuzda elden cıkarmaya calısmak?? Bunun heralde tartışılcak, değinilecek bir yanı yok. bence malesef duygu ve istekleri bi kenara bıraksak, bunlar takımımızın gercekleri. |
bnce cok doğru |
diego alınmalı |
iyide hem sportif başarı istiosunuz hemde yapılan harcamadan.... tmm eyw yanlış transferler oluo bunlarda kulübe büyük zararlar verio ama futbolculara ödenen yüksek ücretler normal... bi nihatı ispanyadan koparmak kolay diil... bunu yönetim düşünücek ona göre sponsor anlaşması yapıp ona göre gelirini giderini bilicek.ç... zaten bu konuda yönetimin zayıf olduunu biliorz.. bu konuyu açmanın bi mantığı yok bence!... |
Alıntı:
zaten şu ana kadar 15 civarı bonservis vermişsin ve yıllık ücretlerde üstüste kulüp rekoru kırmışsın. bi de bunların üstüne 20 milyon euroluk topcu istiyoruz. ben de daha hesaplı ve cok fayda getirilebilecek buonanotte alınsın ve batuhan takımda tutulsa diyorum. walla buonanotteden iyisini istiyorsan biraz da gerçekdışı oluyor. Biz de biliyoruz iyi oyuncu icin cok para harcamak gerektiğini. ama kusura bakma ben beşiktaş taraftarıyım, real madrid değil. |
Alıntı:
ben sponsor bol demiorum ki zaten gelirine göre transfer yaparsın diorum :) batunun takımda kalmasını en çok destekleyenlerden biriyim forumda... zaten nobreye verilen paraya acıyorum bunuda söledim... böyle gereksiz oyunculara verilen paralardan dolayı bu durumdayız... del bosqe ye verilen tazminattan dolayı bu durumdayız... yıllık 500 bin 1 milyona takımı sırtlıcak adamda bulmak zor oluyo farkındasındır umarım illaki takımda 3 5 tane yüksek ücretli alan bazı futboplcular olucaktır buda doğaldır ben bunu demek istedim... yanlış anlamışsın beni aynı taraftayız... yönetim değişmicekte buda böle devam eder ;) |
bu borçlardan 2 türlü çıkarız ya büyüyerek yada küçülerek.ya büyüme yoluna gidp qurezmaların gudjohensenlerin deco ların peşinde koşucaz yada hedef küçültüp zapolarla delgadolarla idare edip günü kurtarıcaz. benim tercihim büyüme yoluna gitmek. marka olmuş isimler almak en kötü senede 1 tane isim alınmalı. R.Q alınırsa büyük para ödeneceği kesin ama şunuda düşünmek lazım. satarken en kötü kaça satarız forma kombine ve reklam gelirleri ne kadar olur. ayrıca benim acizane fikrim 1 yıldız alınıp deco yada quarezma gibi bir isim alıp sonra sırt reklamı alma yoluna gidilmesi. sırt reklamı gs nin aldığından çok daha fazlasını alırız. hem cl hemde quarezma gibi bi isim kadroda olucak |
Alıntı:
Buradaki Herkes BEŞİKTAŞ Taraftarı , Bundan Kimsenin Şüphesi Olmasın.. Bizlerde Üzülüyorz fakat , Bu Transferler Patlama yaparsa Hiç Şaşırmayın.. Yüzünüzü Kara Çıkartacak Bu Transferler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
bi de herşey bi anda olmuyor, kadromuz gitgide oturuyor, bu adamlar tutarsa seneye daha az, daha öz ve pahalı bir transfer yapabilirz. |
büyük takimsak büyük düsünmek zorundayiz, gordon hugain, diattalarla olacak isler deil bu yaptikta basimiza gelen agir oldu (malum liverpool maci) |
aaah aaah size çok kolay geliyo bjk yi yönetmek yine moda oldu başkana ve yönetime sallamak . |
Alıntı:
sana mı sorcaz görüş belirtmek için. |
Erkan harika belirtmişsin açıkcası...Sonuna kadar katılıyorum ve eklemek istediğim konu FİFA nın yanlış hatırlamıyorsam eğer 2011 sezonunda koyacağı bir uygulamaya göre kulüplerin gelirleri doğrultusunda transfer yapmasına izin verileceği hükmünü düşünecek olursak özellikle bizim gibi kulüplerin çok büyük bütçeler ayırarak bir yıldız getirme olasılığı maalesef pek yok bu durumda yapılacak tek şey alt yapıya gerçekten çok eğilmekdir ki buradan çıkaracağımız oyuncularla hem başarıya ulaşmalıyız hemde kulübün ekonomik olarak düze çıkmasını sağlanabilir...Ve sırf bu yüzden alınmasının ekonomik olarak bizi oldukça zorlayacağı ve 20 milyon € yakın para verip kâr elde edemeyeceğiz bir Quresma yerine kâr elde edebileceğimiz bir Diegonun gelmesini tercih ederim ki Diegonun çok başarılı olacağına olan inancım fazlasıylada var... |
Alıntı:
Hep aynı şeyi söylüyorum anlamak ta sırar ediyorsunuz SİZE BAŞKANI SEVMEK ZORUNDASINIZ DİYEN YOK kardeşim Beşiktaş ın başkanı olduğu sürece onu saymak saygılı olmak zorundasınız , kolpahaber denen site kongre yaklaştıkça başkanımıza saldırmaya deva ediyor azizin eniği gibi davranıyor Allah aşkına oradan haber veya yazı getirmeyin kulübümüzün taraftarımızın huzurunu bozmayın . suç mu günah mı bu demem . Ha kusura bakma yazını okumadan başlığa bakarak bişeyler yazdım demin birazda kolpahaberden getirilen bir başka konunun etkisinde kaldım ondan biraz sert çıktım . |
Abim güzel belirtmiş bazı şeyleri yazısında ama yine de böyle transferler gerek bizim gibi takımlara..Ben Quaresma'dan zarar edeceğimizi düşünmüyorum açıkcası..Marketing olarak yıllık ücretini çıkarır zaten bu adam..Hiç mi işe yaramadı, aldığın paraya satarsın en az..Biz bunu Anelka'da gördük..O da büyük takımlarda dikişi tutturamamış bir oyuncuydu..Fener 7'ye aldı sattığı para 2 katıydı hemen hemen..Anelka patlama mı yaptı peki Türkiye'de..Hayır..Vasatın üstü hatta vasat şeyler yaptı..Ama Avrupa'da para bol..O yüzden bu tür oyuncuları her türlü satarsın..Ki bu Quaresma'nn Beşiktaş'ta hiç bir şey yapmaması durumu..Bu adam gelir bu ligi sallar, 20nin üzerinde bir fiyata da satabilirsin..Bunu da düşünmek gerek..Quaresma konusunda diyeceğim budur..:) |
Alıntı:
|
İbo kardeşim Quresmayı getirdin 3-4 sene oynattım varsay ki başarılı olacağını düşünsek bile kâr elde edeceğiz diyorsak aldığımız paraya verirsek başarıdır derim ki o yaşa gelecek olan bir Quresmayı aynı paraya satabileceğimizi düşünmüyorum...Bu adam en iyi çağında Portodan getirilirken 23 e geldi ki yaşının ilerleyeceğini düşünürsek aynı paraya satabilme şansımız bence az...Ama Diegoyu alıp 8 e 2-3 sene sonra 10-15 arası bir rakama satma ihtimalimiz çok daha yüksektir derim ben... |
Alıntı:
|
bir de soyle bir durum var malesef ki ligimizden cikan oyunculara kimse fazla para vermiyor. ornegin bobo hollanda da ya da portekiz de oynuyor olsaydi 15 milyon euro ya coktan transfer olmustu biz 7 i bile alamiyoruz. malesef ulkemizin durumu kimse bizim ligimizi umursamiyor. bi de quaresma sevdasi nerden cikti anlamiyorum. porto disinda adamin son 6-7 senesi berbat gecti. 20 milyon bonservis bedeline cok cok daha iyi adamlar gelebilir bence.. bizim bu paralari verip riske girme luksumuz yok.. |
Alıntı:
Diego patlarsa bizde zaten vurgunu vururuz biz..:) Ama Quaresma'dan da çok bi zarar etmeyiz yaw..Sonuçta şimdi alırsak İnter'e vereceğimiz para 15 civarı olur en fazla..Başarısız olursa bile en kötü 9-10 a yollarız Avrupaya..Quaresma başarılı olabilir diyorsak bu riske girmeye değer bence.. |
Alıntı:
beni anlamana sevindim ;) ahmete katılmıyorum saygı eyw ama bu yaptıımız saygısızlıkla alakası yok... illaki saygı gösterioruz o yüzden hala koltukta oturuyo =)) bize yakışmaz saygısızlık ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Porto dışında son 6-7 senesi berbat geçti diyon da zaten bunun 4-5 senesini Porto'da geçirmiş adam..Nasıl olacak o iş? :) 1 sezon Barca, Gecen sezon da İnter-Chelsa..:) |
Alıntı:
ama bu parayı bi isme yatırırsan bunun verimini illaki alırsın... ve umarım başkan o ismi getirir... |
Servet'e bile 8 milyon veriliyor..:) Quaresma satışında çok sıkıntı yaşamayız..:) |
Alıntı:
ama diego daha çok heycanlandırıyo beni ;) |
insallah cok kaliteli bir hucumcu getirilir bence onemli olan bu,, tek isime kilitlenmek ve yonetimi buna zorlamak baya sikinti yasatacak gibi duruyor. gecmis transferlere bakarsak illa quaresma yi alacaz derlerse baya pahaliya alirlar. ama kim gelirse gelsin 1. sinif bir hucumcu sart bu takima. mevcutlardan cok daha iyi bir isime... |
Alıntı:
|
Bana "Quaresma mı Diego mu" deseler; Diego diyebilirim..O kadar istiyorum gelmesini..:) Ama Quaresma da bomba gibi transfer olur..Maliyet fln düşünmesin kimse..Avrupa'da bütün gözleri üzerine toplamak var..Bu tip adamlar lazım bize..Yarın bi gün C.L maçlarında rakiplerimizin teknik direktörleri; sol veya sağ beklerine Quaresma için özel önlem çalışması yaptırırlar..:) Bundan daha güzel bişey mi var..:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Zaten öyle olacaktır İbrahim abi..:) Bu adam çok kalmaz RiverPlate'de..Açılacaktır tez zamanda Avrupalara..:) Biz alabilsek ne ala..Ama İngiltere'den de isteyenleri varmış.. |
inşallah dizimizi dövmeyiz erkan ne diyeyimm :):) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Everton diye okumuştum..Benfica da istiyordu galiba..:) Biz daha avantajlıyız elbette..Ama boşa konuşuyoruz veya umutlanıyoruz..50 tane de kontenjan açılsa; biz bu transferi yapamayız..:) Eğer bu transferi yaparsa Beşiktaş yönetimi..Onlar hakkındaki olumsuz düşüncelerim'in %50sini silecem..:) Gelişmenin göstergesidir bu tip transferler..:) Neyse..Konu baya bi saptı pire'ye doğru..:) |
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 13:10 . |