![]() |
sizce felsefe nedir ? cvp larınızı bekliyorum |
felsefe ele alınan şeyin derinlemesine incelenmesi, ucsuz bucaksız bir yol, varlıkların ilk ve son nedenlarine ulaşma cabası diyebilirimmmmmmmmm |
Felsefe olayın soyut boyutudur bana göre. Olaydaki derinlik yada iç yüzü olarakta tanımlayabiliriz. Gerçi kitaplarda öğretilen lise felsefesinin çoğu saçmalıklarla dolu:D Tam 8 saat çalışmıştım yazılıya:D:D Hiçbirşey de anlamamıştım. Tabi onlar tanımlardan ibaretti sadece:D Son olarak birşeyin görünen yüzünden ziyade görünmeyenini görmektir:D |
Felsefe tok oturduğun sofradan aç kalkmaktır :D kesinlikle her yazılıda karşınıza çıkar.. Dikkatli olun... Öğretmenim sayesinde nefret ettiğim bir ders olup her dersten kaçmak için uğraşırdım... Bu kadar iğrenç bir ders olmaz olması mümkün değil.... Sapolsun hocamda eklenince 45 dk boyunca cehennem azabı çeker hale geldim...Allaha şükür okul bitti... ilk başladığı günden beri nefret ettiğim bu dersten kurtulmak beni mutlu etti :D |
ya felsefe bi konunun saçmalıklar ölçüsünde değerlendirilmesi bence:D:D:D |
felsefe dersleri iğrenç ama hocası psiko olduu için acaip neşeli,gülme krizleriyle dolu bi ders olup her zamn karnemde 5 olur kendileri :D |
herkesin düşüncesi farklıdır bana göre bunun bir gerçek olayı var ülkemizde bir muhasebe işinde bir kişi işe müracaat ederken patron demişki 2+2 kaç eder biri hemen demiş 4 eder patron demiş elendin ardından içeri 2. gelmiş 2+2 kaç eder 5 de edebilir 3 de edeblir demiş patron memnun olmuş bekle demiş ardından 3. içeri girmiş 2+2 kaç eder demiş patron eleman siz kaç olmasını isterseniz ben onu yaparım demiş patronda yarın işe başlayabilirsin demiş yani felsefe herkesin değişik düşünceleri ortaya koyması ilal 2+2 nin 4 olması değildir |
Düşünbilim veya felsefe, sözcük kökeni olarak Yunanca seviyorum, peşinden koşuyorum, arıyorum anlamına gelen "phileo" ve bilgi, bilgelik anlamına gelen "sophia" sözcüklerinden türeyen terimin işaret ettiği entelektüel faaliyet ve disiplin. Buna göre, felsefe Yunanlılar için, ‘bilgelik sevgisi’ ya da ‘hikmet arayışı’ anlamına gelmiştir. Başlangıçtaki bu özgün anlama göre, her türden bilimsel araştırmacıya filozof adı verilmiştir...http://www.besiktasforum.net/forum/i...ons/icon10.gif |
ben gerçekci yaklaşıyorum kitap veya mantık açıklaması değil kişisel bir düşünce ve yaşanmış bir olay |
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 04:00 . |