![]() |
Bunları biliyormusunuz ? Bunları Biliyormusunuz ________ ---Liverpool takımının 1892 yılından bu yana sadece 15 teknik direktörle çalıştığını ! --- Marcel Desailly'in 1993,1994,1995 yılları olmak üzere 3 yıl üst üste Avrupa Kupası Finali oynadığını ---Yugoslavya'nın 1992 Avrupa Şampiyonası Elemelerinden ihraç edilmesinden sonra yerine alınan Danimarka'nın Şampiyon olduğunu ! ---Formaların sırt numaralarının ilk olarak 25 Ağustos 1928 de yazıldığını ! ---Üç puanlı sistemin ilk olarak 1981 yılında İngiltere Liginde uygulandığını ! ---Boris Becker'in tenis şampiyonu olmadan önce Bayern Münich'de denenmeye çıktığını ! ---Dinamo Berlin'in birbirini takip eden 10 yılda üst üste Doğu Almanya Lig Şampiyonu olduğunu ! ---1848 Cambridge toplantısında futbol oyununda oyuncu sayısının kesin şekilde 11 olarak kabul edildiğini ! ---Dünya futbolunun efsane yıldızı Pele'nin 15 yaşındayken Santos takımında yer almaya başladığını ! ---Dünyada ilk gece maçının 14 Ekim 1878 yılında İngiltere'nin Sheffield şehrinde yapıldığını ! ---1966 Dünya Kupası finallerinden önce bir koleksiyon meraklısı tarafından Londra'da teşhir edildiği yerden çalınan Dünya Kupası, bir köpek tarafından parkta saklanarak hırdavatlar arasında bulunduğunu ! ---Tarihte ilk milli maçı oynayan milletin modern futbolun yaratıcıları İngilizlerin olduğunu ve 30 Kasım 1872'de İskoçya ile 0-0 beraber kaldığını ! ---Arsenal klübünün 1894 yılından bu yana sadece 19 teknik direktörle çalıştığını ve bunlardan da en uzun süreyi George Allison'un 1934-1947 yılları arasında 13 yıl olarak yaptığını ! ---West Ham United ise 1897 den beri sadece ve sadece 9 teknik direktörle çalıştığını ! Evet yanlış okumadınız 106 yılda sadece 9 Teknik Direktör !!! ALINTI |
öğrenmiş olduk.. :D öğrenmemin yaşı yok... :D ne demiş cem yılmas abi :D "EĞİTİM ŞART" :D |
danimarkanınkide sans ile gelen sampıyonluk abi :D |
Alıntı:
|
guzel paylasım toprak ellıne saglık |
Sagol abi, gercekten önemli bilgiler.:) |
yaw sagolasın paylasım içinde en cok dikkatimi ceken liverpoolun 15 teknik direktör le calışmış olması enteresan yani helal olsun adamlara |
Keşke Türk takımlarınında kaç tane antranörle çalıştığını yazsaydın:D |
Alıntı:
|
cahil kalmışız |
Bide gecenlerde sunu duymustum futbolun dogdogu medeniyetin hep ingilizler oldugu söylenir ve ingilterede cıkmaya basladıgı ama orta asyada son yapılan son kazılarda bir Türk boyunun daha eski tarihlerde futbola benzeyen bir oyunu her yıl senlik yaparak kutladıgı ortaya cıkmıstır..Bu da benden ..:D |
cogunu bılmıodum valla saol abi.... |
bizde 106 yılda 116 yı geçer t.direktörler:D:D |
abi febeş kaçtane deyiştirdi |
---Dünya futbolunun efsane yıldızı Pele'nin 15 yaşındayken Santos takımında yer almaya başladığını ! bunu biliodum. robinho yada santosdan çıkdığı için geleceğin pele si diolar demekki |
Türkiye`de Saat: 09:40 . |