![]() |
Bilim-teknikten bir soru... Elimizde kibrit çöplerinden romen rakamlarıyla yazılmış bir matematik işlemi var. Sadece bir kibrit çöpünü sayısal bir simge yapacak şekilde oynatarak bu eşitliği sağlayabilirmisiniz? Denklik yapmayacaksınız yada büyüktür işareti yapmayacaksınız. Eşitliği saglayacaksınız. Kesir işareti de yapmayacaksınız. Cevap sayılarla ilgili. Bulan arkadaşı şimdiden tebrik ediyorum...:D http://img245.imageshack.us/img245/5264/kibrit4lf.jpg |
bu ne abi. bunu kim çözcek. şunun cewabını wer sen |
beyler bakıyorum hiç cevap yazmıyorsunuz,soru mu zor geldi? en azından birkaç fikir yazın da ben de ona göre ipucu vereyim yaw...:D :D :D |
22 Bölü 3 7 Etmiyor O Yüzden Cevaplamam :) |
tv lerdeki ara-bil-kazan yarışmalarına döndü bu forum he :):) |
galiba kimsenin ilgilenmeye niyeti yok bu soruyla...:( |
Alıntı:
|
arkadaşlar,uzun süredir cevap yazan olmadığı için cevabı vermek zorundayım herhalde... -------XXII/III=VII ifadesindeki XXII sayısındaki son I'yı XXI'in üssü olarak yazarız...böylece XXI üzeri 1 yine XXI olacağı için ifade "XXI/III=VII" doğrulanmış olur...;) ayrıca sorunun başka bir çözümü daha var, o da VII'in sonundaki I'yi XXII ifadesinde XX-II (- işareti) şekline getiririz,sonuçta (XX-II)/III=VI ifadesi elde edilir...;) arkadaşlar yine de ilgilendiğiniz için teşekkürler...:D |
Arkadaşım Sayıdan Bi Parçayı Alıp Üste Çıkarıp O Sayının Bi Eksiği Olduğunu Nasıl İddia Ediyorsun ki Bi Kere Sorunun Kökeninde Olan 22/3=7 Bölümü Tamamen Yanlış Matematiği Alt Üst Ettiniz.. |
hojam ben buldum ama kendimi ifade edemiyom:) |
Türkiye`de Saat: 02:55 . |