![]() |
bir soruda benden olsun:D adamın biri hamam a gidiyor yıkanıp çıkıyor. çıkarken hamamcıya borcum kaç lira diyor. hamamcı da kasada kaç lira varsa o kadar kasaya koy, 4 milyon lira al git diyor.2. müşteri geliyor yıkanıp çıkıyor.hamamcıya soruyor borcum kaç lira die. hamamcı yine aynı,kasada kaç lira varsa, kasaya o kadar koy 4 milyon lira al git diyor..5. müşteri sonunda kasada hiç para kalmıyor.kasadaki ilk para kaç liradır???(ESKİ PARAYA GÖRE):D |
soruyu yanlış yazmışım yaw şimdi doğru hadi bakalım kolay gelsin:D |
Multimedia Tarafindami??? LÜtfen GÜndem Disina Yada Baska Tarafa Koyun |
3 milyon 875 bin:) bu sefer kolaydı,hani alkış:) |
kolay soru sormuşsun, 3.875.000 TL.;) |
cewap lira mı?* |
cevabı açıklamamı isterseniz şöyle: kasada ilk olarak x lira olsun. 1.müşteri sonunda: x+x-4=(2x-4)TL. 2.müşteri sonunda: (2x-4)*2-4=(4x-12)TL. 3.müşteri sonunda: (4x-12)*2-4=(8x-28)TL. 4.müşteri sonunda: (8x-28)*2-4=(16x-60)TL. 5.müşteri sonunda: (16x-60)*2-4=(32x-124)TL. (32x-124)=0------x=3.875 olur... |
afferinnnnnn |
Alıntı:
helal beaa... |
matematik im 0 elden gelir 0 |
güzelllllllllllllllllllllllllllll |
onca sene okudum matematıkten bı toplama cıkarma bolme caprma geriside zaten ne ısımıze yararkı hala anlamış degılım sımdı ben ucgenın ıc acısının toplamını nerde kullancm |
şimdi gördüm soruyuda,bu baya kolaydı hani.oss zamanlarımı hatırladım:p |
evet muteninkilere nazaran kolay bi soruydu:) |
nefret ediyorum matematikten,hala okuyoruz bu salak şeyleri |
ben bu soruyu anlamadım. anlatsanızda anlamam. çözmeye çalışan ark.lara kolay gelsin |
çözüldü çözüldü,çok oldu:) |
Türkiye`de Saat: 20:37 . |