Dünyada 40 yıllık petrol kaldı | | İSTANBUL (ANKA) Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Bülent Oral, “Üretim ve tüketim değerlerine bakıldığında dünya 40 yıl sonra petrolsüz kalacak” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği'nce düzenlenen ‘Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Teknolojik ve Ekonomik Bakış' konulu seminerde konuşan Oral, “Dünyanın kurtuluşu alternatif enerji kaynaklarındadır. Bunlar arasında da rüzgar ve enerji enerjisi geliyor” dedi.
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Dr. Ümit Terzi de, “Evet 40 yıl sonra petrol bitecek. 230 yıl sonra ise kömür kalmayacak. Doğalgaz kaynaklarının da 70 yıl içinde bitmesi tahmin ediliyor. Bu veriler, yenilenebilir enerji kaynaklarının, yani rüzgar ve güneşin önemini artırıyor” diye konuştu. (ANKA)
__________________ |