![]() |
Tatile çıkmamak depresyon nedeni ! Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Özyıldız Güz, yaz aylarının gelmesiyle birlikte insanların tatil yapma isteklerinin arttığını belirterek kişilerin tatile gitmeleri ve gitmemelerinin psikolojilerini etkilediğini kaydetti. İnsanların tatile çıkmasının fiziki anlamda dinlenmelerinin yanı sıra psikolojik olarak da rahatlama sağladığını belirten Prof. Dr. Özyıldız Güz, “Yoğun iş temposu içerisindeki kişilerin günleri kısır bir döngü halinde geçiyor. Bu süreç sonrasında yapılacak bir tatil insanları fiziki ve ruhsal açıdan dinlendiriyor. Bu tatil yazın da kışında yapılabilir” dedi. Prof. Dr. Hatice Özyıldız Güz, tatilden yeni dönenlerin işlerine tekrar adapte olmakta zorlandıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Özyıldız Güz, “Tatil sonrasında insanlar ilk aşamada tekrar çalışma ortamına dönmekten mutlu olmuyorlar. Fakat belirli bir zamandan sonra adapte olabiliyorlar” diye konuştu. Prof. Dr. Hatice Özyıldız Güz, özellikle tatil planı yaptığı halde tatile çıkamayan kişilerin daha çok sorun yaşadığına da dikkat çekti. Prof. Dr. Özyıldız Güz, “Eğer bir kişi yıl boyunca tempolu geçen günlerin sonrasında tatil yapıp dinleneceğini planlıyor ve bu tatile daha sonra çıkamıyorsa işte sorun o zaman başlıyor. Bu durumda kişide tükenmişlik, bezginlik durumu ortaya çıkıyor. Hatta bu durum depresyona bile neden olabiliyor” dedi. alıntı |
Bu durumda kişide tükenmişlik, bezginlik durumu ortaya çıkıyor. nedeni bumu acaba |
yazının son kısmında da belirtilmiş zaten.Bezginlik tükenmişlik durumu sebebiymiş.Ben yakında depresyona gireceğim kesin :D |
:D ben nasise cuma memlekete veya başka yere giçem bi haftalıkta olsa :D ama şuan herşey sıkıcı geliyo valla |
Ne kadan güzel:D Bizde ağustos gibi düşünüyoruz memlekete gitmeyi.Temmuz ayı boyunca bezginlik tüenmişlik olduğu için tehlikeli sularda yüzüyorum şu anda :D |
yazı sevmıyorum kış daha güzeL :F:D |
Bunu çalışanlar zaten gayet iyi biliyor siz bilmediklerimizi bir anlatsaydınız ya sayın profesörüm :D |
Sen bu deneyimi yaşadın yani abicm ? :D |
Aynen hemde en alasından yaşadım..Ilık sulardan sıcak kumlara rus kankalarımla geçtikten sonra hemde:D:D |
Haklı olarak evet :) eglenenleri görmek, televizyonlardaki reklamlar magazin zımbırtıları vesayree vesayree.. haliyle ben neden gidemiyorum gibi durumlar yaratır, cok normal :) Tatil dönüsüne gelince de, hoslandıgınız ortamdan kopmak zordur zaten bunu herkes de bilir.. :) |
ooo Abicm yaa yanında Rus kankaların varken bile depresyona girmeyi nasıl becereildin açıklayabilirmisin lütfen :DHem de şu Rus kankası meselesini açıklarsan da sevinirim :D:DSanırım bunu shakirada merak edecek :D |
depresyonamı giricem yanii :( |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
saol kank ama gerek kalmıcak ben cıkıcam tatile :D |
Kaç günlüğüne :) |
3 yada 4.. malum 1 yıl olmadı daha başlayalı olsun buna da şükür :) |
Evet onada şükür kankam :D |
Tataile çıkamadığım için depresyondayım ben zaten normal değilim kanımca bu haber normal bireyler için geçerli:DYaptın gene böcekliğini:D |
ben kesinlikle depresyona girerim düsünsenize senenin 365 günü var ve haftada 5-6 gün calisiyorsun ve günde 8saat sansizsan 10saat calisiyorsun ben her gün ayni kisileri göremem biraz hür olmam gerekiyor en cok bu üc sözden en azindan 2hafta olsa bile kurtulcam icin cok mutluyum simdiden -oglum nerde kaldin gec oldu hadi eve gel -oglum hadi kalk ise gec kalcaksin ama isin baslamasina daha 1-2saat var -oglum hadi git ekmek alda kahvalti yapalim yazarken bile depresyona girdim :D:D |
Uyuz insannn illa açtığım her habere antilik yapcaaann :DTatile çıkamadığın için değil senin anormalliğin genden geliyor mehlikacğımm :D:Dnihahaha :D:D Ayhan bende yazdıklarını okurken depresyona girdim valla:p |
Türkiye`de Saat: 11:13 . |