![]() |
İş bırakan öğretmenler hakkında yasal işlem ANKARA (İHA) - Mili Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Emek Platformu'na destek vererek iş bırakma eylemi gerçekleştiren öğretmenler hakkında yasal işlem başlatılacağını açıkladı. Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Öğretmenevleri'nin kuruluşunun 160. yıldönümü dolayısıyla düzenlen programa gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bakan Çelik, Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla Emek Platformu'nun yaptığı eyleme destek veren ve bugün 2 saat derslere girmeyen öğretmenler için herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, "Elbette yasal işlem yapılacak" dedi. Yasal olmayan hangi davranış olursa olsun gerekli takibatın yapılacağını kaydeden Çelik, "Öğretmenlerimizin işi bırakma, işi yavaşlatma şeklinde bir mazereti olamaz. İster öğretmenlerimiz ister diğer kamu çalışanlarımız vatandaşın hayatını kolaylaştırmakla görevli insanlardır. Eğer vatandaşın hayatını zorlaştırma yönünde bir şeyler yapıyorlarsa bunu doğru bulmuyorum. Halbuki böyle bir şey yasal değildir. Burası demokratik bir hukuk devletidir. Demokratik devletindeki işleyiş bellidir. Buna göre herkes hareket tarzını tespit etmek zorundadır. Yasal işlem elbette ki yapılacaktır" diye konuştu. Bakan Çelik, İstanbul'da İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in uyuşturucu kullanan öğrencilerin arı ile tespit edileceğiyle ilgili proje geliştirdikleri yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Kim söylemiş böyle bir şeyi, ben ümit ediyorum ki Sayın Müdür şaka yapmıştır. Aksi takdirde bunun uygulanabilir ve ciddi alınabilir bir tarafı yoktur" dedi. |
Yasal işlem yapılsın tabiki. |
peki sayın çelik siz çalışanınızın hayatını ne kadar kolaylaştırıyorsunuz... meslektaşlarımda laf olsun diye bırakmadı,tepkileri var... |
siz önce kendinize yasal işlem yapın... |
işi bırakana değil bıraktırana yasal işlem yapılmalı. |
Bu kadar insan boşuna toplanmadı sayın bakan!!!! |
bakan çelik anayasada bulunan maddeye göre konuştu kafasına göre konuşmadı kanun bu öğretmenler eylem yapamaz ders : iş güvenliği . ( hocamız kesinlikle öğretmenler eylem yapamaz demişti kanun gereği . ) |
hayatı kolaylastırmaktan bahsediyoo bize neden gün geçtikçe zorlasıyomus gibi geliyo acaba |
Alıntı:
|
Kolay olan milletvekili hayatı. Gerisini düşünen yok zaten.. |
Alıntı:
|
Hayat onlar için kolay ama bide diğer taraftakileri düşünmelisiniz. |
bende dıyorum bizim hocaların hepsi neden okulda :D |
ya oo yürüyüşe katılanların elindeki bayraklar neyi temsil ediyore her yürüyüşte görüyorum sanki amaç farklıymış gibi biri bana soylesin lütfen ;) |
Sendikaların bayrağı var İsteklerinin belirten bayraklar varşimdilik onları görebildim... |
butunemekcıler destek.ınsanlar haklarını medenı ulkelerde boyle ararlar |
|
Sendikaların bayrakları onlar, bunuda başka yerlere çekmeyin.. |
cok guzel resımler.aydın turk halkı tebrıkler |
hahhh öğrenmiş oldummtşk bende baka bişey zannettim ya bak görüyormusunuz bende bunakrın her yerde ne iş var diyordum demekki yanlış düşünmüşüm demekki bir yerde eksik kalmışlar :):) yanlış düşündüğüm içinde kusura bakmayın |
en doğal hakları...istediklerini yapabilmeliler... |
tuzu kuru olan ne kadar güzel konuşup güzel güzel yasalar ekliyolar Anayasamıza.. elbet birgün hak yerini bulur sizide birileri durdurur.. |
Ben yasal işlemlerinin yapılmasından yanayım. Bu ne yaa... Herkes kalkıp kafasına göre hareket edemez. kanun var nizam var. Kanun yapılmayacak diyosa yapılmayacak. Öyle bir zamana geldikki konuşan konuşana. kafa tutan tutana. Yasal işlem gerekiyosa yapsınlar.Bu ülke dingonun ahırı değil. |
Alıntı:
telekkürler pritt yorumun için :party: |
Alıntı:
bu konu siyaset ya neyse yada siyasete çekild 2- 3 yorumda . . . |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bende bu işin içindeyim fakat diğer taraftanda olaya ''hep bana hep bana'' mantığıyla bakmak istemiyorum. Düşünün türkiyede bazı kişilerin haklarına iyileştirmeye gidilmesi konusuna gelinceye kadar başka neler var neler. Şu anda ülkemizde öğretmen olmak için bekleyen kaç kişi var. Beğenmeyen serbest olarak istediği haklarıda elde ederek çalışabilir. Kusura bakmayın ama dışarıda o hakları adama babası bile vermez. |
Türkiye`de Saat: 08:30 . |