![]() |
En etkili ikna yöntemi: Dır dır ABD’li sosyal psikoloji uzmanları, en etkin “ikna yöntemlerini” belirlemek için bir dizi araştırma yaptı. Araştırmanın sonuçlarını da New Scientist dergisinde yayımladı. Uzmanlar, belirli bir konuda tartışan iki kişiden devamlı soru soran ve konuşanın, tartışmadan galip çıkmasının çok büyük bir olasılık olduğunu ileri sürdü. Devamlı konuşan tarafın karşısındakinin beynini yorduğunu ve “zihinsel pillerini tükettiğini” vurgulayan uzmanlar, bu şekilde çok konuşanın fikirlerine direnme gücü kalmayan sessiz tarafın ikna olmaktan başka şansının kalmadığını söyledi. Uzmanlar diğer ikna yöntemlerini de şöyle sıraladı: Konu üzerine tereddüt etmeden ve kesin konuşmak. Görüşmeleri yüz yüze yapmak. Kendi fikrine aykırı argümanları tereddütsüz reddetmek. Uzmanlar, “Eğer zihninizin yorgun olduğunu hissediyorsanız biriyle tartışmaktan kaçının, hatta alışverişe bile gitmeyin. Böyle günlerde istemediğiniz şeyleri satın alma ihtimaliniz çok yüksek” diye konuştu. |
:) hep söylerim "kadınların isteyipte yaptıramayacağı hiçbirşey yok" hele bu çene bizde varken...:) |
Alıntı:
|
:) walla size başka çözüm bulamıyoruz... ricadan, kibarlıktan anlayan tipler olsanız :P |
Alıntı:
|
Alıntı:
heh işte sorun bu.. baştan efendi efendi istekleri gerçekleştirseniz bu işkenceye mağruz kalmazsınız :secruity: |
Alıntı:
|
:) bak pes ettin... YAŞASIN DIR DIR |
Alıntı:
|
tam olarak ikna sayılmaz o çoğu zaman karşı tarafı daha fazla tartışmaya değer görmemektir aman istediği olsun da sussun gibi... |
Alıntı:
netice önemli neticede istediğimiz gerçekleşiyorsa karşımızdakinin ne düşündüğün önemli değil :proud: |
Alıntı:
|
KABUS GİBİ AMAN ALLAHIM |
:)) KONUŞMA GÖRMEDİNİZ ŞİMDİ Bİ BAŞLARIM KONUŞMAYA KİMSE SUSTURAMAZ WALLA :) |
Alıntı:
|
benim dediğim tartışmalar içindi bişey yaptırma konusunda haklısın dırdırla baş etmek zor :P |
Alıntı:
|
kendinizle bu kadar barışık olmanız güzel bişey tabi:D... hoş dırdırın kötü birşey olduğunuda düşünmüyorsun anladığım kadarıyla ama:D... hep söylerim...eğer doğru yöntemi bilmiyorsanız ve kadınlara emrivaki yaklaşıyorsanız,doğacak inatlaşmanın sonunda kaybeden siz olursunuz...dırdırıda geçelim...kadınların en büyük ve karşı konulmaz silahları vardır ki:gözyaşı:) |
Alıntı:
Alper abiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiii :argh: |
Alıntı:
İŞTE KADIN RUHUNDAN VE PSİKOLOJİSİNDEN ANLAYAN BİRİ :congrats: |
Alıntı:
:D:D:D ALPER ABLAAAAAAAAAAAAAA DEMEK İSTEMİŞTİM :D:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Güvendiğim dağlara kar yağdı... :bawling: olsun ben tek başıma yeterim :party: |
Alıntı:
dır dır dır:D |
Alıntı:
Burcu,ben tamamen espri olsun diye yazmıştım.Kesinlikle dırdır olayına katılmıyorum yani...İstisnalar mutlaka vardır.Bir kere de tamam hayatım,haklısın,senin istediğin gibi olsun deseler kim dırdır yapar Allah aşkına... Kadınları anlamanın imkansız olduğuna inanmıyorum.Bence anlamak istemiyorsunuz,çok karışık olduğumuzu düşünmüyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum Alper abla. hep onlar haklı, hep onların istediği olacak... resmen bize zıt gitsinler diye yaratılmış bunlar... sonrada DIR DIR YAPIYORSUN diyip bizi çenebaz olarak nitelendiriyorlar. HIH |
O halde imkansızı başarmanızı dilerim...:D |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
:D çokkk doğru :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
kadınlar hayatın tuzu biberi cidden...evet sorunlarınız oluyor ama onlarsız olmasıda imkansız... itirafta bulunayım sorun çıkarmayan insanları sevmem:D...kimse kimse ile % 100 anlaşamaz...eğer anlaşıyorsanız ya siz rol yapıyorsunuzdur ya karşınızdaki..tartışma sürtüşme olacak...hayat güllük gülistanlık çok sıkıcı olur:)... mühim olan seviyeyi düşürmemek..laçkalaşmamak...tatlı münakaşalar her zaman olacaktır...(feminist savunucusu olup çıkmadan ben konudan çıkayım en iyisi:D ) |
evet bencede . |
:) evet erkek kartallar sana uçmadan sen konudan uç |
Alıntı:
|
doğrudur...:):) |
dır dır dır... sonu yok biz bayanların dırdırının. istediğimiz yapılsada buluruz yine dır dır edecek birşey:) |
Türkiye`de Saat: 16:01 . |