![]() |
Öğretmenden, öğrenciye önlük dayağı iddiası http://medya.zaman.com.tr/2008/06/09/dayak.jpgKonya'da bir ilköğretim okulunda bir öğretmenin, derste giydiği önlüğünü yere düşürdüğü gerekçesiyle 3 öğrenciyi dövdüğü iddia edildi. Dayak yiyen 3 öğrenci, öğretmenleri hakkında şikâyetçi oldu. Olay, 23 Nisan Egemenlik İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, 7. sınıf teknoloji ve tasarım dersine giren öğretmen Perihan Büyükbalcı, sandalyenin üzerine bıraktığı önlüğünün yere düşmüş olduğunu gördü. Olaya sinirlenen Büyükbalcı, bunu kimin yaptığını sorduktan sonra Sevda Gülsen adındaki öğrenciye vurmaya başladı. İkiz kardeşler Merve ve Safa Başar da öğretmenin dayağından nasibini aldı. Öğrencilerin şikâyeti üzerine öğretmenin savunması alındı. Öğretmen, önlüğünün yere düşürülmesine çok sinirlendiğini, ancak öğrencileri dövmediğini söyledi. Sevda'nın annesi Gerdan Gülsen, öğretmen hakkında şikayetçi olduklarını belirtti. Gülsen, "Çocuğumu okula eğitim alsın diye gönderiyorum. Kimsenin dövmeye hakkı yok." dedi. |
aileleri haklı. ne öğretmen öğrenciyi dövebilir, nede öğrenci öğretmenine saygısızlık edebilir.. ah ah bizim zamanımızda böylemiydi ! :) |
Şu anki öğretim sitemi bozulmaya yüz tutmakta |
köşe başında bekleyip öğretmenlerini dövüp, araçlarının camını kıran öğrenci nesili varken, öğretim sisteminin bozuk olması çok normal.... |
bence ilk önce öss de yaptığı matematik sayısı ile öğretmen alan sistemden vazgeçmekle başlamalı işe...öğretmenlik bambaşka birşeydir ve herkes yapamaz...öyle bir duruma geldikki hiçbir şey olamayan öğretmen oluyor...aman işsiz kalmayayım diye öğretmenlik tercihi yapar oldu...o kadar boş adamlar eğitim fakültelerindeki ben gelecekten dahada kaygılıyım |
öğretmenlerin olduğu kadar öğrencilerinde kabahati büyük. zamanında saygı vardı şimdi öğretmen öğrencisinden korkuyor. görüyoruz, okuyoruz, dinliyoruz... hakikaten zaman kötü ben çocuklarımın geleceğinden korkuyorum... |
elbette haklısın:)...ama o çocukları eğitende bu sistemin yetiştirdiği ana babalardı işte...sistem baştan kokmuş durumda...uzun ve zamana yayılmış bir süreç lazım..ve bence bu sistem eğitim fakültelerine adam alırken uygulanacak yönteme yeni bir vizyon getirilmekle düzeltilmeye başlanmalı...kimsenin özürlerine mahana bulmak kimsenin haddine değil..ama son derece net bir örnek..lisedeki matematik hocam kekeme idi...evet Allah vergisidir olabilir..ama bu adam öğretmen olamaz işte...elbette yapabileceği binlerce iş var...ama başkasına eğitim vermek bu adamın işi değil işte...şahsen ben hiç öğretmenlik tercihi yapmamıştım..çünkü sabırlı değilim..bir kez anlatırım ve anlaşılmadığımda tekrar anlatırken gerilirim...bunun gibi işte...herkesin yapacağı iş başkadır...öğretmen olamayacak o kadar öğretmen(?) varki okullarda...yetişenlerinde böyle olması doğal |
Alıntı:
Haklısın ! |
insanlar artık devlete sırt dayamayı, devlet memuru olmayı, kamuda çalışmayı tercih ediyor ya da yönlendiriliyorlar. devlete sırtını dayadın mı rahat edersin, şu avantajları var falan filan... bun düşünce hala devam ediyor. çoğunluk yapmak istediği işi yapmıyor veya günümüz şartlarında yapamıyor, bunun gibi olaylar, kopukluklar, sorunlar buradan kaynaklı.. |
aynen öyle...üretim ekonomisinin gerekliliğini görmezden geldikçede böyle olmaya devam edecek...kamunun sırtına binen yük aslında bizim sırtımızda olacak..ve böyle devam edecek... |
Türkiye`de Saat: 17:48 . |