![]() |
’Atatürk'ü Sevmiyorum’ soruşturması http://www.hurriyet.com.tr/_np/7405/5777405.jpgBeyoğlu Cumhuriyet Savcılığı, Fatih Altaylı’nın Teke Tek Programı’nda Atatürk’ü sevmediğini söyleyen ve "İngilizler olsaydı benim haklarım daha geniş olacaktı" diyen türbanlı Nuray Bezirgan hakkında soruşturma başlattı. FATİH Altaylı’nın sunduğu ’Teke Tek’ adlı programda "Atatürk’ü sevmiyorum" diyen türbanlı Nuray Bezirgan hakkında soruşturma başlatıldı. Pazartesi günü Kanal 1’de yayınlanan programdaki sözler üzerine harekete geçen Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı, Bezirgan hakkında 5816 Sayılı Kanun’un 2’nci maddesi gereği "Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanuna muhalefet etmek" suçundan soruşturma açtı. Suçun işlendiğine kanaat getirilirse Nuray Bezirgan hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılacak. Altaylı ile Bezirgan ve aynı programda yer alan türbanlı Kevser Çakır arasındaki diyalog özetle şöyle: Fatih Altaylı Kevser adlı arkadaşımızın facebook adlı paylaşım sitesinde İran devriminde Ayetullah Humeyni’nin fotoğrafları yer alıyor. Doğru mu? Kevser Çakır Bir tane fotoğrafı var evet. Evet, seviyorum ve saygı duyuyorum. FA Ama o Şii. Humeyni’nin nesini seviyorsun? KÇ Şii olması önemli değil. Benim için Müslüman biri. Hümeyni’yi seviyorum. FA Ama İran’da baskı rejimi var. KÇ Ama İran’daki rejimi ben desteklemiyorum FA Ama kurucusu Humeyni. KÇ Humeyni’nin aynı görüşleri sahip olması anlamına gelmez bu. Ben Humeyni’yi seviyorum şahsen. FA Sen seviyor musun? Nuray BezirganEvet seviyorum. FA Atatürk’ü seviyor musun? NB Atatürk’ü sevmeme hakkı var mı? Başıma bir iş gelmeyecekse ben sevmiyorum. Atatürk’ün yetkiyi padişahtan alırken yani saraydan alırken laik bir Cumhuriyet kurmak için aldığını düşünmüyorum. Halk o zaman islami değerler için savaştı. Nitekim Kurtuluş Savaşı’nın başlaması da Kahramanmaraş’ta Fransız askerlerinin Nene Hatun’un başörtüsüne uzanmasıyla olmuştur. FA Peki bu ülkenin Kurtuluş Savaşı’nı örgütleyen bir adamı niye Humeyni kadar sevmiyorsun. Bunu merak ettim. Eğer Atatürk olmasaydı burada belki de İngilizler vardı, Fransızlar vardı. NB Yani İngilizler olsaydı benim haklarım daha geniş olacaktı. Zaten mesele bu yani. İnsanlar bana Atatürkçülük adına zulmediyorlarsa benden Atatürk’ü sevmemi bekleyemezsiniz. İŞTE O KANUN 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun Madde 1- Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk’ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir. Yukarıki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır. Madde 2- Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumî veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasıyle işlenirse hükmolunulacak ceza yarı nispetinde artırılır. |
Bir Yıldan Üç Yıla kadar mı???????????????????????????????????????????????? ???? VAY BE BU KADAR YANİ???!!! |
ya yok böyle birşey baskı rejimini çıkaran adamı seviyor kendi atasını sevmiyor.Bu memleket bunların yüzüne böyle oldu.Madem atanı sevmiyorsun onun kurduğu ülkede ne işin var?Vatandaşlığına geçtiğin Kanada'ya git.Defol!!!!!!!!!!!!! |
kimseyi sevmesi için zorlayamayız bugün kendi ülkende özgürce ben Türk üm ben müslümanım diyebiliyorsan bunu o sevmediğin ulu adam ve önderliğinin yaptığı kişilere borçlusun at gözlükleriyle bakmayı bir köşeye bırak yok illa da sevimiyorum saygı duymam diyorsan defol gitt!! |
Ama o at gözlükleriyle bakmayı tercih ediyor.Ayrıca atladığımız yer var.Kız İngiliz mandasınıda savunuyor.Bu kişi okuduğu üniversitede Türkiye temsilcisiymiş.Düşünsenize ne kadar yanlış şeyler anlatıyordur.DEfol ya idefollllllllll.Ayrıca savcılıkta daha çok ceza vermeli.Böylellerine pabuç bırakmamalı |
Atatürk’ü sevmiyorum’ sözleriyle bir anda dikkatleri üzerine çeken Bezirgan, türban eyleminde çocuğunu düşürdüğü ortaya çıktı! ‘Atatürk’ü sevmiyorum’ sözleriyle bir anda dikkatleri üzerine çeken Nuray Bezirgan ‘Başörtüsü eyleminde polis copuyla bebeğimi düşürdüm. Düşüncelerimi söyledim. Bu kadar acıdan sonra geri adım atmam’ dedi BENİ TEHDİT EDİYORLAR Bezirgan sözlerine şöyle devam etti ‘Ben sözlerimin arkasındayım, ben herhangi bir kişiyi sevmiyorum diye o kişi değersiz mi olacak. Böyle anlaşılacağını bilmiyordum. İngiliz Mandası dendi. Benim kastetmek istediğim şey dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir yasak yok. Orada canlı yayında bir anda ağzımdan İngilizler çıktı. Yani fark etmiyor İngiliz Amerikan ya da Fransız. Neticede İngiliz ve Amerikalıların Irak’taki halka yaptıkları zulmü görebiliyorum. Humeyni’yi Müslüman olduğu için seviyorum ama bu benim Humeyni’nin her yaptığını onaylayacağım anlamına gelmez.’ Kanada’ya tehdit telefonları aldığı için gittiğini anlatan Bezirgan yine aynı şeyleri yaşadığını ifade ederek, ‘Evim belli, adresim belli. Çocuklarım Allah’a emanet. ‘Adresini, numaranı biliyoruz. Geri adım atmazsan çok kötü olur’ diye tehdit telefonları alıyorum. Tarih tekerrür ediyor ama ben doğru bildiğimden dönmeyeceğim’ diye konuştu. |
Ne oldu canım tutuştun mu????????????? bin düşün bir konuş kuş beyinli... |
ohhhhhhhhh iyi olmuşş tırstın demi şimdi. |
verilern ceza caydırıcı nitelik taşımalı bence |
hapislerde çürüsün iğrenç insan |
tutuştu garibim neyapsın... oyuncak bebek gibi çok bilgisiz kızcağız.. nede olsa damat feritlerin, terakkiperverlerin, şeyh saitlerin torunu değil mi? |
konuşmalarınıza dikkat edin bence herkes istediğini sever veya sevmez kimsede buna karışamaz eğerki cezası varsada çekicektir. o diyen bayanada kimse hakaret etmesin kuş beyinlililerin kim olduğu belli olmaz |
[quote=tekaşkımbjk_03;715311]konuşmalarınıza dikkat edin bence herkes istediğini sever veya sevmez kimsede buna karışamaz eğerki cezası varsada çekicektir. o diyen bayanada kimse hakaret etmesin kuş beyinlililerin kim olduğu belli olmaz sen ne diyorsun yaa???? SEVMİYORSA İÇİNDE TUTSUN O KİM Kİ ATAMIN HAKKINDA YORUM YAPABİLİYOR..???? BİZMİYİZ KUŞ BEYİNLİ?? ATATÜRK ÜN YOLUNDA OLANLAR MI??? |
[quote=Burcu_BJK1903;716073] Alıntı:
Sonuna kadar katılıyorum burcu sana yoldaşımsın:congrats::congrats::congrats: |
[quote=EarthQuaker;716076] Alıntı:
ya tahammül edemiyorum anama küfür ediyorlarmış gibi hissediyorum.. bu nasıl bir mantıktır???? adamın savunduğu pisliğe bakarmısın??? bunlar nasıl TÜRK? nasıl o yüce insanın bizim için yaptıklarını göremiyorlar... ben yine söz konusu şiirin ilgili bölümünü ilgili arkadaşlara gönderiyorum İŞGALDEKİ HALİ SAKIN UNUTMA ATATÜRK E DİL UZATMA SEBEPSİZ SEN ANANDAN YİNE ÇIKARDIN AMMA BABAN KİMDİ BİLEMEZDİN ŞEREFSİZ!!! |
[quote=Burcu_BJK1903;716078] Alıntı:
Evet bende senin gibi kemalist birisiyim bende tahammül edemiyorum ama aynı çatı altında olduğumuz için biraz geri adım atıyorum çünkü aynı renklere gönül veriyoruz burcu bunları söylüyenler flash tv de erhan gökseli izlesinler herseyi ögrenirler fazla söze gerek yok ben beni sende seni biliyorsun onlar utansın... |
[quote=EarthQuaker;716082] Alıntı:
Biz geri adım attıkça onlar ileri gidiyor... ben onlarla aynı çatı altında olamam.. onlar bizim çatımızın altında olmak istiyorlarsa önce çatıyı kurana saygı duyacaklar!!! yada defolup başka çatılar altına girecekler aynı renklere gönül verenler aynı liderin yolunda gidenler elele versinler. bu ve bunun gibileri istemiyoruz!!!! osmanlı dönemine dönmeye çalışan tipleri istemiyoruz!!! gidip harem kuranların cariyesi olsunlar. ve bizden uzak olsunlar! |
kisa bir animi anlataym yil 1995 Asker donusu uc kafadar tezkerenin ilk haftasi ver elini Alanya tabii ucumuzde de canavar gibi yabanci dil birimiz restoranda birmiz barda ben ise eskiden Rehberlik ettigim icin seyahat acentasinda basladim rehber olarak gunu birlik turlara cikiyoruz turistler ile isde koy gezisi dahilinde alanyada bir koye gidip orada koyevi,cami ve okul ziyareti edilirken ufak ufak bilgiler veriyoruz kisaca, gunlerden cuma yanilmiyorsam namaz vaktide yaklasiyor koyun yaslilarindan birisi ile basliyoruz muhabbete dedecigim bak biz turistleri getiriyoruz isde anlatiyoruz muslumanlik ogretim Ataturk derkene Dilimiz dinimiz derkene Ataturkden acildi konumuz sen ne dusunursun dedim dediki bugun o ve silah arkadaslari olmasaydi bugun onu sevmeyenler ya yunan cocugu olur yada yunanin ve rumun altina yatiyor olurdu bugun. Isde o gun bugundur aklimdan cikmaz dini istismar eden insanlarin saf duygularindan kendilerine emel cikaranlara verilecek en guzel sozdur ortun ortunme inan inanma ama sakin aslini ve bu topraklar icin carpismis olan yigit sehit ve gazilerimizin hakkini inkar edip hakaret etme. |
[quote=Burcu_BJK1903;716089] Alıntı:
Osmanlı geride kaldı tamam uzun yıllar hükümdar kalmış atamızı beğenmiyenler neden ekmek parası kaznıyor veya vatanımızın havasını teneffüs ediyor beğenmiyen gider ve alayına gider diyorum... Az kaldı burcu merak etme herşey yoluna giricek ve türkiye rahata kavuşucak atamızı beğenmiyenler açsınlar kazandığı zaferleri ve bizlerin bugüne kadar nasıl geldiğimiziğ okusunlar... |
[quote=EarthQuaker;716096] Alıntı:
Umarım az kalmıştır, canım pahasına ATAM İZİNDEYİM... YA ONLAR GİDECEK, YA ONLAR GİDECEK...!!! |
arkadaşlar o kişiyi kale almıyorum eğer atalarıma önderimiz musrafa kemale dl uzatıyorsada benim gözümde değersiz bir kişi gelelim genel olarak bakıs acımıza nedens evmiyor bunu tartışalım bu gibi kişilere hep dayatmalar yapıldı atamızı farklı yansıtıldı burada olduğu gibi sevmiyor diye yerden yere vuruldu kimse kimseyis evmek zorumluluğu yok böylede olmalı ama bence hakaret etmek cokta hoş değil ben sunu söylemek istiyorum türkiyede malesef ya atatürkçü olacaksın yada dindar olacaksın bunu yapanlarda biziz ya bırakın allahınızı severseniz ben hem atamızı hemde dinimi cok seviyorum bu böyledir ne atamsız nede dinimsiz yaşayamam vede bir kişiyi zorla sevdireceksek bence sevmesin bize gönülden kalpten sevenler lazım |
Alıntı:
|
[quote=Burcu_BJK1903;716097] Alıntı:
burcu neden olayı kişleştiriyorsun neden dereyi yokuşa akıtmaya kalkışıyorsuns en kelimelerini yazarak seviyorsun bizler kaptens eviyoruz ama bu ne benim coks evdiğimin nede senin coks evdiğinin göstergesi değildir zaten heps enin gibi düşünenlerin yüüznden bu ülke bölündü ya yok ya atatürkcüyüz yok dindarız yok yazık ya kelimelerle atatürkçü olunmaz saygıyı göstermeyen kişilerde insan olamaz |
[quote=pascalll_1984;716103] Alıntı:
seninle tartışmayacağım.. beni anlasaydın zaten bunları yazmazdın. |
[quote=Burcu_BJK1903;716097] Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Ozgurlugunde bir siniri vardir arkadasim bu sadece yobazlar icin degil hepimiz icin gecerli. |
[quote=pascalll_1984;716105][quote=Burcu_BJK1903;716097] Alıntı:
Nuray Bezirgan: - Atatürk'ün yetkiyi padişahtan alırken yani saraydan alırken laik bir Cumhuriyet kurmak için aldığını düşünmüyorum. - Yani İngilizler olsaydı benim haklarım daha geniş olacaktı. Zaten mesele bu yani. İnsanlar bana Atatürkçülük adına zulmediyorlarsa benden Atatürk'ü sevmemi bekleyemezsiniz. bölücülük bu !!! iyi geceler arkadaşım. |
Alıntı:
sınırı olan özgürlük özgürlük değildir |
[quote=Burcu_BJK1903;716110][quote=pascalll_1984;716105] Alıntı:
beni yanlış anlıyorsunzu ben bu kişiyi savunmuyorum hatta bu haberi izlediğimde sinir krizlerine girdim atamızı ve değerlerimizi bu kadar hafife aldığı için benim derdim bu değil neyse uzatmak istemiyorum konuyu |
Alıntı:
oylede olsa bence genede bir olcusu olmalidir herkese iyi geceler arkadaslar :hello: |
[quote=pascalll_1984;716113][quote=Burcu_BJK1903;716110] Alıntı:
aynı yoldayken yanlış cümlelerle başka yola sapmanı yada insanların böyle düşünmesini sağlamanı istemem.. değer verilmesi gereken iki şey var 1- ATATÜRK 2- BEŞİKTAŞ tartışmayı böyle sonlandırsak sanırım doğru olacak ;) |
[quote=Burcu_BJK1903;716115][quote=pascalll_1984;716113] Alıntı:
kelimeye bak tamam cnms en değer vermeye devam et ama benim değerlerim daha farklı daha fazla iki seyden ibaret değil:D sonlandıralım bakalım eğer kırıcı kelimeler kullandıysam af olan arkadaşlar benim burada niyetim kişilerin düşüncelerini aşşalamak değil sadece düşüncelere düşünce katmaktı |
Bu tür insanlari gazetelere, tv'lere getirmek çok buyuk bir yanli$ ... Ben yurtdisinda oldugum için her tür insanla kar$ila$iyorum ve bana çogu ki$i çok $anslisiniz Ataturk gibi birisi sayesinde guzel bir ulkeniz var diyorlar ... Ke$ke bizim de oyle birisi olsaydi diyorlar ... Yani anlam veremiyorum nasil Ataturk dü$mani olabilir bir insan ... Yazik çok yazik ... ATAM IZINDEYIZ ... |
reyting için ne yapılmıyo ki ekran karsısında böle seylerı cıkıp sölemek yürek ister sanmıyorum bu o kişinin gercek düşüncesi olsun gerci olup olmaması beni alakadar etmez milliyetcilik bilincini tasıyaman insan derim yazık ki böle insanlar var derim ama bunun altında baska seyler var ortalıgı karıstırmak milleti galeyana getirmek dertleri bu.... |
[quote=pascalll_1984;716116][quote=Burcu_BJK1903;716115] Alıntı:
bizim seninle frekanslarımız uyuşmuyor!!! her Atatürk konusu açıldığında içine DİN, MÜSLÜMANLIK konusu ekleniyor!!!! neden bizim toplumumuz Atatürkçülüğü din ile kıyaslıyor ki? Atatürkçü olan dinsiz mi? müslüman değil mi?? |
[quote=Burcu_BJK1903;716622][quote=pascalll_1984;716116] Alıntı:
mehlika arkadasımın söylediği her kelimesine takılıyorum ülkemiizn huzurunu bozmak isteyen kişi veya kişilerin oyunu olduğunu düşünüyorum |
[quote=pascalll_1984;716952][quote=Burcu_BJK1903;716622] Alıntı:
kesinlikle böle zaten dikkat edilirse oraya gelen kızların bi kacı basörtülüydü bazı degerleri birbirine karıstırıyolar cok yanlıs daha bu kişiler Atamızı tanımamıslar..provakotör ya bunlar ya benim anlamadıgım niye bizim milletimiz böle insanları kaale alıyolar.. |
bu tür insanları tv.çıkarmakla pirim veriliyor.zihniyeti belliki gündem yaratmak .bunları tv çıkaranlarında onlar kadar suçlu olduğu inancındayım |
Türkiye`de Saat: 09:48 . |