![]() |
Öğrencilere 'Nataşa' benzetmesi http://img.mynet.com/ha3/b/batman_ogrenci.jpgAvrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları `Gençlik Değişim Projesi' kapsamında Batman'a gelen Litvanya, Letonya ve Romanya'dan 18 öğrencinin, gezmek için götürüldükleri Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tesislerine, kızların kıyafetlerinin `fazla açık' olduğu gerekçesiyle alınmadığı iddia edildi. Projenin Batman sorumlusu Seyhmus Özbek, kız öğrencilere TPAO'nun güvenlik görevlilerinin `Nataşa' yakıştırması yaptığını belirterek, "Bize, `aracınızdaki bu Nataşaların işi ne? Tesislerimize Nataşaları almıyoruz' diye yaklaşım gösterdiler" dedi. TPAO Güvenlik Sorumlusu Necati Adıyaman ise, "Kapıdaki elemanlarımız onları yanlış anlamış olabilir. Sadece AB'li konuklara değil herkese yönelik bu uygulamamız var. Yanlış anlaşılma varsa heyetten özür diliyoruz. Konuklara `Nataşa' denilip denmediğini de araştırıyoruz" diye konuştu. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları `Gençlik Değişim Projesi' kapsamında 17- 23 Ağustos tarihleri arasında Batman'da ağırlanan Litvanya, Letonya ve Romanya'dan yaşları 18 ile 22 arasında değişen 18 kişilik grupta bulunan 9 kız öğrencinin `açık' kıyafet giydikleri gereçesiyle `Nataşa' yakıştırması yapılarak TPAO tesislerine alınmadığı iddia edildi. Projenin Batman sorumlusu öğretmen Şeyhmus Özbek, Batman Lisesi Tiyatro Grubunun `Çirkin Ördek' adlı projesi kapsamında AB'li gençleri bir hafta süreyle kentte konuk ettiklerinde karşılarına bir dizi problem çıktığını söyledi. |
Sonra nie AB ye giremiorz diorz.Gör işte.Resmen skandal |
Yoğurdum ekşi diyen olmaz ama gelsinler ilk önce kendi ülkelerinin kızları nasıl giyiniyor baksınlar :) Kıyafet,başörtü vs gibi konuları aşmak gerek artık,herkesin yediği içtiği giydiği kendine, Kıyafetlere değil de işimize baksak... |
yuhh öküzler... |
yurdumuzda sarışın ve beyaz tenli tüm yabancılara nataşa gözüyle bakılıyor. bu önyargıdan kurtulmak gerekiyor |
maalesef cahil halkımız için ülkemize gelen her yabancı kız yada kadın potansiyel olarak nataşa diye yazıyorum demek istediğimi herkes anlamıştır bunu ancak eğitimle aşabiliriz ama verilmek istenen eğitimde artık bu zamanlarda çok farklı maalesef iran olmaya yiönelik eğitim çabaları olduğu sürece biz bu olayları çok yaşarız. |
İnsanların kıyafetlerine değil de, yaptıklarına, düşüncelerine, çabalarına ne zaman bakmayı öğrenicez çok merak ediyorum... |
Türkiye`de Saat: 20:42 . |