pusucukurt | 09-06-2008 16:05 | Alıntı: Explorer´isimli üyeden Alıntı
(Mesaj 709775)
ne sanıyorsun sen?...benim viyanada doğduğumumu?:D... - Örf,İslam Hukukundahem akli hem de şeri anlamda güzel olan ve aklıtarafından güzel kabul edilen, yadırganmayan şeylerdir. Örf her halükarda hem akli hem de şeri anlamda güzel olan şeyleri tanımladığı için iyi veya kötü olarak ayrılmaz. selim
- Adet ise İslam Hukukunda insanlar tarafından alışkanlıkla yapılan şeylerdir. Bu âdeti fazlaca genel yapar ve âdetin mutlaka iyi veya güzel olması gerekmez. Buna göre adet ikiye ayırarak tanımlanabilir: iyi âdet ve kötü âdet. Âdete, teâmül de denir.
sen ya kavramları karıştırıyorsun yada beni anlamak istemiyorsun...yukarıda yazdıklarıma bakarsan senin eşinin kendi soyadını kullanmasına izin vermemene anlayış gösteririm kendi fikrindir dedim zaten...bende benim eşimin kullanamsına rıza gösteririm sende buna saygı duyarsın heralde...senin bunu örf ve adetlere bağlayıp beni anadoluyu gezmemekle itham etmen çok saçma bir defa...yukarıdaki tanımlara bakarsan örf ve adet İslam hukuku ile ilgili şeylerdir bunu görebilirsin..İslamda ise soyadı ile ilgili bir hüküm yoktur...bana dersinki ben seni anlamıyorum ben kabul edemem anlaım seni...enin dediğinin örfle adetle ne alakası var?...benim ailemin değer yargıları de anlayayım...istisnasız Türkiye'nin bütün illerine gittim...say 81 ili...hah işte hepsine gittim..soyadıyla alakalıda bir tane örf yada adete rastlamadım..olsa olsa senin yaşadığın yerde bu olaya ters bakıyorlardır;)...belki benim babamda ters bakıyordur hiç sormadım...ama ben ters bakmıyorum...çevremdekilerinde ne düşündüğü umurumda değil:)..eşim rahatlıkla istiyorsa kullanabilir..seninkide kullanamaz...hadi örfle adetle anadoluyu gezmemekle ilişkisini kur bunun? | anadoluda git bunu istemeyen birine sebini sor sana ne diyecek??? bizim ailenin örf ve adetlerine uymaz sana bu cevabı verecekler.. turkler yuzyılalrca örf ve adetleri vardı muslumanlığa geçmedne önc ebile vardı... tamam.. muslumanlıktan önceki adetleri muslumanlıkla kendilerince yenilendi ve guzle anlamda yenilenmeye devame diyor..örf ve adetlerin ne oldugun biliyoru mbilecke yaştayım.. git bi vana git bi erzuruma bu soruyu sor istemeyn birine sana direk örf ve adetlerimize uygun değildir diyecektir... tamam.. örf ve adetler halkın kendi koydugu kurallardır.. ve kimisi kendine gör ekoyar.. muslumanlıktna öncede vardı örf ve adetler sadec emuslumanlığa bağlama..halkın kendi koydugu kurallara örf ve adet deriz biz sen ne diyon bilemicem taa muslumanlığa bağladın oalyı ama.. bide sanki musluman olmadan öcne turklerin örf ve adetleri yokmuş gibi bi kelime kullanmış oldun...
bizim bulundugumuz yerd eörf ve adettir bunu ister akbu let ister akbu letme istenmeyen birşey değil örf ve adettir bizim oranın halkının koydugu örf ve adettir tamam.. bu kadar ve benimi çin örf ve adetlerime uymaz buda bize gör eböyledir... sen bunu enyine itiraz ediyon yo köyle değildir diye gezip göreceksin bu türöşeyle rçok var... bi kabullenemedin bite takmışsın muslumanlıktna geliyo alakası yok örf ve adetler orta asyadan geliyo ta aozamandan beridir var musluman bile değildi turkelr ozaman |