![]() | |
Altyapıda Zafer Günü http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm838903.jpg 16 maçta 14 galibiyet alan A2 takımının bu başarısı, tüm dikkatleri Beşiktaş altyapısı üzerinde toplamaya yetmişti... Siyah-Beyazlılar’da dün Faruk Şahin’in çalıştırdığı U-14 ve Mehmet Bulduk’un yönetimindeki U-15 Akademi takımları, Bursa’yla karşı karşıya geldi. U-14 takımı, Serkan’ın 4 gol atıp yıldızlaştığı karşılaşmada Bursa’yı 5-0 yendi. Genç Kartallar’ın diğer sayısı Tayfun’dan geldi. Muhammed Demirci’nin formasını giydiği U-15’ler de rakibini 5-1’le geçti. Muhammed 2 gol atarken, Hüseyin, Berk ve Tugay da rakip fileleri havalandırdı. Beşiktaş her iki yaş grubunda da açık ara liderliğini sürdürüyor. http://adtext.adnet.com.tr/counthigh...,24268,101217) |
Nihat: Taraftar Destek Verirse http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm838887.jpg Büyük bir hırsla çalıştıklarını belirten tecrübeli futbolcu, “Bütün takım arkadaşlarım azimle çalışıyor. İkinci yarıda aramızda büyük bir forma mücadelesi olacağının hepimiz farkındayız. Bunun için büyük çaba sarfediyoruz. Biliyoruz ki, rekabetten kazançlı çıkan taraf kulübümüz olacak. Taraftarlarımız bize sahip çıksın, yine çifte şampiyonluk sevincini birlikte yaşayalım” diye konuştu. |
KaraKartalın Kampı Bitiyor http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm838879.jpg Bugün çift idman yapacak olan Siyah-Beyazlılar, yarın öğle saatlerinde İstanbul’a dönecek. Ancak Siyah-Beyazlılar’ın kampı bununla son bulmayacak. Futbolcular evlerine bile uğramadan Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nin yolunu tutacak ve Kasımpaşa maçı için yine kampa girecekler. Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’nda salı günü Kasımpaşa’yla karşı karşıya gelecek. http://adtext.adnet.com.tr/counthigh...,24268,100128) |
Beşiktaşın Borcu 181 Milyon Euro http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm838863.jpg Beşiktaş’ın dün gerçekleştirilen Divan Kurulu Toplantısı’nda, “Kulübün borcu ne kadar?” sorusu, yanıtını buldu. Denetleme Kurulu Başkanı Alper Kuş, “181 milyon TL borcumuz vardır, bunun dışındaki tüm hesaplamalar yanlıştır” diye konuştu. Beşiktaş’ın ocak ayı sonunda yapılacak başkanlık seçimi öncesindeki son divan kurulu toplantısı, dün Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Başkan Yıldırım Demirören’in katılmadığı toplantıda, yönetim ve divan kurulu üyeleri hazır bulundu. Toplantıda ilk sözü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz aldı. Seçim sürecine girildiğini hatırlatan Karadeniz, “İki başkan adayıyla da görüştüm. Onlardan seçim sürecinde Beşiktaş’a yakışır şekilde demeçler vermelerini ve tansiyonu yükseltmemelerini istedim. Onlar da bu meseleye çok sıcak baktılar. Böyle davranacaklarını söylediler. Beşiktaş’a yakışır medeni bir seçim olacağını bana söylediler. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. ‘Gereksiz tartışmalar...’ Başkan adayları Yıldırım Demirören ile Murat Aksu arasında yaşanan ‘borç polemiği’ de, denetleme kurulunun raporu doğrultusunda noktalandı. Denetleme Kurulu Başkanı Alper Kuş, Beşiktaş’ın borcu konusunda farklı rakamların dile getirildiğini belirterek, “Beşiktaş’ın borcu bizim verdiğimiz rakam kadar çıkacaktır. Gazetelerde farklı borçlar görüyoruz. 181 milyon TL borcumuz vardır, bunun dışındaki hesaplamalar yanlıştır. Gereksiz tartışmalar yapılıyor. Halka açık şirketlerin kayıtları devamlı internette bulunur” ifadesini kullandı. ‘6 senede 5 kupa aldık’ Genel sekreter Kenan Öner de borç konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Beşiktaş’ın borcunun her yerde konuşulmasından yakınan Öner, “Rakiplerimizin borcu hiç bu kadar konuşulmuyor. Bizim borcumuz ise her zaman konuşuluyor. Ayrıca başarısızlıktan bahsediliyor. Ama baktığımızda hiç öyle değil. Başkanımız zamanında 5 kupa aldık. 3 Türkiye, 1 Lig, 1 de Süper Kupa’yı müzemize götürdük. Sportif ve idari başarılar aldık. İnönü’yü yenilemeye çalıştık, Akatlar Arena imrenilecek bir salon oldu. Fulya’yı yaptık. Bütün bunları göz ardı ederek, ‘Borç’ demek, ‘Başarısız’ demek haksızlıktır” dedi. 60 imzalı önerge... Bu arada ocak ayı sonundaki genel kurulda seçilecek denetleme, seçme ve sicil, disiplin ve müze kurulları aday listelerinde yer alacak kişilerin, konuşmalardan önce tespit edilmesi için 60 imzalı bir önerge verildi. Önergenin oylanması konusunda salonda tartışma yaşandı. Divan Kurulu üyesi Ali Rıza Dizdar, önergenin oylanmasıyla ilgili Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ile tartıştı. Daha sonra kurulların seçimi için oylamaya geçildi. Oylamanın sonuçlarının gelecek hafta içinde açıklanacağı bildirildi. http://adtext.adnet.com.tr/counthigh...,24269,101217) |
Beşiktaştan Kopamam http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm838911.jpg Kampın yıldızları arasında gösterilen İbrahim Toraman, kontrat yenilemek için gün sayıyor... Beşiktaş ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Toraman, “Sözleşmemi uzatıp uzatmama konusunda bir sorun yaşamıyorum. Benim için şu anda önemli olan performansım ve takıma katkım. Ayrıca benim mukavelemin bitmesine altı ay var. Menacerim, yöneticilerimiz ile görüşmelerini sürdürüyor. Zaten bu konuda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Benim için Beşiktaş’tan kopmak çok zor olur. Burası benim için bambaşka bir yer ve kulübümü kendi evim gibi görürüm. Yurt dışından iyi bir teklif alırsam değerlendirme yapabilirim, ama benim isteğim burada kalmak” dedi. ‘Olumlu gelişecek’ Şampiyonluğa takımın inandığını belirten İbrahim, “Puan olarak ilk yarıyı rakiplerimizin gerisinde bitirdik, ama ikinci yarıya iyi başlarsak her şey bizim için olumlu gelişir. İlk maçtan itibaren iyi sonuçlar almaya başlarsak, hedefimize daha emin adımlarla ilerleriz” diye konuştu. http://adtext.adnet.com.tr/counthigh...,24268,101219) |
Taraftarımızın En İlgin 112 Tezarühatı Karşılaşmanın 2. yarısında tribünde bir bayan taraftar fenalaştı. Bunun üzerine Beşiktaşlı taraftarlar, "Ambulans nerdesin, Allah belanı versin" diye tezahürat yaparak görevlilere durumu haber verdiler. Bu esnada Beşiktaş`ın yeni kalecisi Ramazan da oyunun durduğu bir anda tribünün bu bölümüne yaklaşıp hakeme durumu gösterdi. Sağlık görevlilerinin gelmesiyle bayan taraftar tedavi için tribünden alındı. |
Beşiktaş`ın ligin ilk yarısındaki en golcü futbolcusu Bobo, Fransız takımlarının yakın takibinde olduğu haberlerine yanıt verdi. Bobo, `Sezon başından bu yana teklif aldığım söyleniyor. Ama şu bana kadar sana gelen bir teklif yok. Zaten şu anda sadece Beşiktaş`a konsantre olmuş durumdayım. Bu takım için elimden geleni yapıp yine şampiyonluk yaşamak istiyorum` ifadeleriyle cevap verdi. Akşam`ın haberine göre, Brezilyalı oyuncu, tek forvet oynamanın kendisin açısından hiçbir rahatsızlık vermediğini de vurgulayıp `Bu elbette Mustafa hocamızın tercihi. İlk yarıda bariz bir gol sorunu yaşadık. Ancak ikinci yarıyla beraber gol ve goller atarak Beşiktaş`a şampiyonluk yolunda önemli bir katkı yapacağıma inanıyorum` şeklinde konuştu. 5 PUANLIK FARK KAPANIR Lider Fenerbahçe ile aralarında 5 puanlık bir farkın bulunduğuna da dikkat çeken golcü oyuncu, `Futbolda 5 puanlık fark bir şey değil. Biz takım olarak bu farkı rahatlıkla kapatacak güçteyiz. Yine takım olarak çok çalışıyoruz. Her şey ikinci yarıda çok daha iyi olacak` dedi. Geçen sezon olduğu gibi bu yıl da Siyah-Beyazlı takımda önemli bir yeri olduğunu hatırlatan Bobo, `Bu sezon iyi olduğumu düşünüyorum` diyerek sözlerini tamamladı. |
Kartal’ın Alman futbolcusu Fabian Ernst, kendisinden çok fazla sorumluluk almasını beklenmesinin doğal olduğunu söyledi. Ernest, “Benim oynadığım bölgedeki oyunculardan hem ofansa hem de defansa yardımcı olması beklenir. Ancak benden hiçbir zaman 10 numara olmaz” dedi. Şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını savunan Alman yıldız, “Sezona iyi başlamadık ama daha sonra aldığımız galibiyetlerle iddiamızı ortaya koyduk. İlk yarının sonuna doğru tekrar kötü bir süreç yaşadık. Yine de geçen sezonki gibi ikinci yarı çıkışa geçip, mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum” dedi. |
Murat Aksunun Son Bombası http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm840745.jpg Murat Aksu'nun listesinde yer alan son isim, spor camiasının ve basınının içinden gelen bir gazeteci olan Gülengül Altınsay oldu. Murat Aksu'nun Yönetim Kurulu listesinde daha önce açıklanan isimler Cumhurbaşkanlığı Eski Baş Danışmanı ve RTÜK Kurucu Başkanı Ali Baransel, Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, Bağfaş Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gençer, Microsoft Ortadoğu ve Türkiye'nin başkanlığını da yapan ve dünyada çok uluslu şirketlerde en üst düzeyde yöneticilik yapmış olan Emre Berkin, Uluslararası finans dünyasının önde gelen yöneticilerinden Merdan Araz ve tekstil sanayinin duayenlerinden sanayici Faruk Pala olmuştu. Murat Aksu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dedi: "Beşiktaş için titizlikle oluşturduğumuz Yönetim Kurulumuzun iş hayatında elde ettikleri kişisel başarıları ve birikimlerinin dışında Beşiktaşlılığı, Beşiktaşımızın ihtiyaçlarını anlamaları ve hissetmeleri çok önemlidir. Beşiktaş'ta değişimi gerçekleştirirken sağlam kurumsal ve mali yapının yanı sıra, demokratik yönetim ve karar alma mekanizmalarının işletillmesinde bize farklı bakış açıları getirecek kadın adaylara da ihiyacımız vardı. Bugün toplumun her alanında birikimleri, donanımları, vizyonları ve kendilerine özgü sezgileri ile başarılı hizmetler gerçekleştiren kadınlarımızın ülkemizin kalkınmasındaki payları büyüktür. Dileğimiz, yönetim kurulunda bir kadınla aynı sorımluluk ve görev anlayışı içinde çalışmanın çağdas görüntüsünün tribünlerimize yansımasıdır. Maclarımızın trıbünleri dolduran her yaş grubundan kadın ve erkek izleyicilerle bir şölen havasında geçmesi en büyük hedefimizdir. Gülengül Altınsay'ın ekibimize katılması bu anlamda çok önemli ve sevindiricidir. Beşiktaş camiasının yakından tanıdığı, sevdiği Sayın Altınsay, yönetim kurulumuzun hem kadın üyesi olarak, hem de Beşiktaş'ı çok iyi bilen gazeteci kimliği ile bizlere başka bir bakış açısı kazandıracaktır. Sayın Gülengül Altınsay'a ekibimize katılımı ve katkıları için çok teşekkür ediyorum." Gülengül Altınsay ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Beşiktaş kötü yönetiliyor. Yurt içinde ve yurt dışında saygınlığından sürekli bir şeyler kaybediyor. Bu gidişe dur demek gerek. Bunun için sorumluluk aldım ve harekete geçme gereğini duydum. Çünkü Beşiktaş benim hayatımın çok önemli bir parçası." GÜLENGÜL ALTINSAY KİMDİR? Düzce doğumlu olan Gülengül Altınsay, Sivas Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Mezunu. 1978'de gazeteciliğe başlayan Altınsay, 1981-1993 arası Biyoloji öğretmenliği yaptı. 1989'da Genç İnsan Dergisinde spor yazarlığına başladı. Sırasıyla Gelişim Spor dergisi, Güneş Gazetesi, Panaroma Dergisi, Fotospor, Sabah, FotoMaç, Star, Akşam Gazetelerinde spor yazarlığı yaptı. Halen Taraf gazetesinde yazmakta. Altınsay 1989'dan bu yana Beşiktaş Kongre üyesi. http://adtext.adnet.com.tr/counthigh...,24269,101219) |
Kampın Yıldızı Nihat http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm840120.jpg Onu çok özlemişiz... Antalya’da eski günlere dönüş sinyalleri veren tecrübeli futbolcu, ligin ikinci yarısına bomba gibi bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Kamptaki görüntüsü ışık saçıyor. Rüştü Reçber: Adale yırtığı yüzünden takımdan ayrı kaldı. Sağlık ekibi gözetiminde havuz ve diğer egzersizlerle boş durmadı. Ligin ilk maçında sahada olacak. Ramazan Özcan: İlk kez gurbetçi bir oyuncu uyum süreci diye bir sayfa açmadı. Bu yönde takım arkadaşı Ekrem’den büyük destek alırken, performansı da çok iyiydi. Korcan Çelikay: Manisa maçının ezikliğini üzerinden atamadı. Bir de yeni kaleci alınmasıyla birlikte, taca çıktığı psikolojisine kapılınca kampa tam anlamıyla motive olamadı. İbrahim Kaş: Sezon öncesi yapamadığı hazırlık kampına inat edercesine futbola sarıldı. Ferrari’nin yokluğunda takımda kendine yer açabilme adına her şeyini ortaya koydu. İbrahim Toraman: O bildiğiniz gibi... Aynı tempo ve ciddiyet içinde çalışıyor. İbrahim bununla da yetinmeyip, takım kaptanlarından biri olarak gençlerin üstüne titriyor. Tomas Sivok: Çek oyuncu savunmada, hava toplarındaki etkinliğini kampta özel çalışmalarla çok ileri götürdü. Sakatlığı önemli olmamakla birlikte, biraz fren yaptırdı. İbrahim Üzülmez: Hani bilim kurgu filmlerindeki gibi bir imkan olsa da, Kaptan’ın beynine, yüreğine açıp, baksalar! Belki öyle anlaşılır bu güç, kuvvet, enerji... En çalışkan isim olarak yine herkese örnek oldu. Rıdvan Şimşek: Çok uzun geçen sakatlık ardından kampta öne çıkmasını bildi. Kendine güveni tam. Risk alıyor, kafasını tekmeye uzatıyor. Fizik gücü eksiğini tamamladı. İsmail Köybaşı: Takımla ayağındaki sakatlık yüzünden bir tek idman bile yapamadı. Ama ayrı olarak bunun nerdeyse iki katını yaparak fazla geride kalmadı. Erhan Güven: Kiraya verilmesi söz konusu olsa da, o sadece işini yapma adına çalışıp durdu. Büyük bir uyum içinde, hiçbir çalışmadan geri kalmadı. Ekrem Dağ: Biraz durgun başladığı kamp döneminde sonradan açılan isimlerden... Tatil havasından zor çıktıysa da, kadronun müdavimi olma yolunda çıkışta. Michael Fink: Alman oyuncunun Vitesse maçında dizinden aldığı darbe, kendisini geriye düşürdü. Fakat güçlü fiziği ile bu durumdan kısa sürede kurtulacaktır... Serdar Özkan: Yeteneklerini hâlâ saklamayı sürdürüyor. Biri ya da birileri kendisini yanlış yönlendiriyor. Basit futbolunu oynasın, her zaman iş yapıp kadroyu zorlar. Fabian Ernst: Alman oyuncuya ayrıcalık tanındı! İdmanlardaki tempo ve maçlarda oynadığı dakikalar ona göre ayarlandı. Teknik ekip, Ernst’i dinamik olarak görmek istiyor. Rodrigo Tello: Sakatlık ve kıtalararası uçak yolculuğundan sonra, transfer gerginliğini de artık geride bırakıp, nihayet futbola döndü. Şilili gerçek yüzünü ortaya koymaya başladı. Rodrigo Tabata: Kulübe olan maliyetiyle değil, futbolu ile konuşulmak istendiğini sahada gösterdi. Çalışkanlığı ile öne çıktı, her top kaybında yere düşme hastalığından henüz arınamadı. Nihat Kahveci: Kampa damgasını vuran isimdi... Koşan mücadele eden top isteyen iştahlı Nihat geri dönüyor. Artık o alışık sert şutlarını atmasına ramak kaldı... Filip Holosko: Sahalardan üç ay ayrı kalan Slovak yıldız futbola acıkmış! Galatasaray derbisine kadar yüzde yüz hazır duruma gelebileceğini gösterdi. Adale çekme problemi yaşıyor. Yusuf Şimşek: İlk devrenin kayıp ismi, Antalya’da çıktı ortaya. Aynı filmi tam da geçen yıl bu zamanlar yine aynı yerde görmüştük. Kara Şimşek geliyor, yolları açın! Uğur İnceman: Sakatların dönmesi ile birlikte orta alanda kıyasıya yaşanan forma savaşında yerini alma adına mücadele dolu, tempolu bir form yakaladı. Necip Uysal: Alt yapıdan gelen genç oyuncu sırıtmadı. Belli kendini iyi hazırlamış. Hocaları Gökhan Keskin ve Sarp Yiğit’ten çok şey öğrenmiş. Şansını iyi kullandı. Mert Nobre: Çifte şampiyonluk sonrası tatilde ne yaptığı tam olarak bilinirse, iş çözülecek. İyi bir golcü ama sahaya çıktığında bu kimliğini saklıyor. Bobo: Her kamp döneminde kilo fazlası sıkıntısı çekerdi. Bir ilke imza atıp bunu da kenara attı. Kartal’ın gol yollarındaki en etkili adamını kimse elinden alamaz! Orhan Yıldırım http://adtext.adnet.com.tr/counthigh...,24270,100024) |
Türkiye`de Saat: 01:35 . | |