Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Konu Arşivi (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=96)
-   -   Basında Futbol Haberleri (TEK BAŞLIK) (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=102705)

Gokhan 29-01-2010 09:05

KARA KARTAL 19-3 ÖNDE

Beşiktaş ile Antalyaspor, bugün ligde 30'uncu kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında oynanan 29 lig maçının 19'unu Beşiktaş, 3'ünü Antalyaspor kazanırken, 7 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük kuramadılar. Siyah-beyazlıların bu süre içinde attıkları toplam 67 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar sadece 25 gol kaydedebildi.

Gokhan 29-01-2010 09:06

LİVERPOOL'U BİLE GEÇTİK

Başkan Yıldırım Demirören, "Kendimi dışarıdan izleseydim sportif ve idari yönden çok başarılı bulurdum" dedi. Asrın Beşiktaşlıları Derneği'nde konuşan Demirören, Beşiktaş'ın 3 büyükler arasında mali durumu en iyi kulüp olduğunu da belirterek, "Bu açıdan baktığımızda Liverpool ve Real Madrid'i bile geçtik" diye konuştu.

Gokhan 29-01-2010 09:07

BORSA ŞAMPİYONU

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. yüzde 232.85'lik nominal getirisiyle yılı ezeli rakiplerinin açık ara önünde kapattı

Büyük kÂr sağladı
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, İMKB'de işlem gören kulüp şirketlerinin arasında geçen yıl en çok getiriyi sağlayan şirket oldu. 31.12.2008-31.12.2009 döneminde Kara Kartal, % 232.85'lik getiri sağladı.

Galatasaray ikinci
Beşiktaş'ı yüzde 26.57 getiri sağlayan Galatasaray Sportif Sınai ve Yatırımlar A.Ş. izlerken, üçüncü yüzde 13.66'lık değişimle Fenerbahçe A.Ş, dördüncü ise yüzde 8.28 getiri sağlayan Trabzonspor A.Ş. oldu.

Gokhan 29-01-2010 09:08

TELLO GİDİYOR

Arjantinli yıldız çarşamba gününe kadar sakatlanmazsa takımda kalacak, yerine Şilili oyuncuyla yollar ayrılacak

Top Denizli'de
Beşiktaş'ta kontenjan sorunu netleşmeye başladı. İdmanlara başlayan Delgado'nun şu ana kadar sakatlanmaması ve ısrarla kalma isteği nedeniyle ibre Tello'ya kaydı. Arjantinli yıldız çarşamba gününe kadar sorun yaşamazsa, Denizli'nin kararını Tello'dan yana kullanacağı ve Şilili oyuncuyu göndereceği ifade edildi.

Fink veto yedi
Tabata'nın gönderilmesi yönetimi ve başkanı zor durumda bırakacağı için bu oyuncunun listeye bile girmediği, Fink'i de Mustafa Denizli'nin bırakmak istemediği için Tello'nun birinci sıraya yükseldiği öğrenildi. Ancak yönetim, Delgado'nun sakatlanma riskine karşı çarşambaya kadar bekleyecek.

Gokhan 29-01-2010 10:23

YILDIRIM DEMİRÖREN'İN TEKNİK ADAM KARNESİ

Beşiktaş'ta başkanlık görevine 30 Haziran 2004'teki olağanüstü genel kurulla gelen Yıldırım Demirören, görev süresi içinde İspanyol Vicente Del Bosque, Rıza Çalımbay, Fransız Jean Tigana, Ertuğrul Sağlam ve son olarak da Mustafa Denizli'yi takımın başına getirdi.

DEL BOSQUE EN KISA SÜRELİ ÇALIŞAN TEKNİK ADAM OLDU
Yıldırım Demirören'in ilk döneminde göreve gelen Del Bosque, en kısa süre çalışan teknik direktör oldu.
İspanya'nın dünyaca ünlü takımı Real Madrid ile ligde ve Avrupa kupalarında birçok başarıya imza atan Del Bosque, Beşiktaş'ın başında 233 gün kalabildi.
Siyah-beyazlı takım ile 8 Haziran 2004 tarihinde sözleşme imzalayan İspanyol çalıştırıcı, 27 Ocak 2005 yılında takımdan ayrılmak zorunda kalırken, Beşiktaş, bu dönemde lig, UEFA Kupası ve Fortis Türkiye Kupası maçları olmak üzere 25 resmi karşılaşmada 11 galibiyet, 7 yenilgi ve 7 beraberlik aldı. Siyah-beyazlılar, İspanyol teknik adam döneminde 51 gol atıp 36 gol yedi.
Del Bosque, bu ayrılığın ardından siyah-beyazlı kulübü 7 milyon 961 bin 767 avro tazminat ödemeye mahkum etti.

RIZA ÇALIMBAY 264 GÜN ÇALIŞTI
Başkan Demirören'in takımın başına getirdiği yerli teknik adamlardan Rıza Çalımbay ise siyah-beyazlı takımın başında 264 gün kalabildi.
Görevi Vicente Del Bosque'den 27 Ocak 2005 tarihinde devralan Çalımbay, 17 Ekim 2005 tarihine kadar takımda görev yapabildi.
Beşiktaş, Rıza Çalımbay döneminde 30 resmi maçın 18'inden galibiyetle ayrıldı, 7'sinde berabere kaldı, 5 maçta da mağlubiyet aldı.
264 günlük Çalımbay döneminde siyah-beyazlılar 50 gol atıp, kalesinde 28 gol gördü.

TIGANA 561 GÜN KALDI
Beşiktaş'ta teknik direktör Jean Tigana, başkan Yıldırım Demirören döneminde takımın başında en uzun süre kalan çalıştırıcı oldu.
Siyah-beyazlı takımdaki görevine 31 Ekim 2005 tarihinde sözleşmeyi imzalayarak resmen başlayan Tigana, 14 Mayıs 2007'de takımdan ayrıldı.
Tigana döneminde siyah-beyazlılar, oynadıkları toplam 82 resmi maçta 43 galibiyet, 16 beraberlik, 23 de yenilgi alırken, 124 gol atıp, 84 gol yedi.

SAĞLAM, 492 GÜN DAYANABİLDİ
Beşiktaş'ta, Tigana'nın ardından göreve getirilen Ertuğrul sağlam ise 492 günlük görev süresinin ardından istifasını verdi.
1 Haziran 2007'de siyah-beyazlı takımla sözleşme imzalayan Ertuğrul Sağlam, 7 Ekim 2008 Salı günü istifa ederek, siyah-beyazlı takımın başında 492 gün kalabildi.
Siyah-beyazlılar, Sağlam döneminde oynadıkları 61 resmi maçın 38'ini kazandı, 8'inde berabere kaldı, 15 de yenilgi aldı. Beşiktaş, Sağlam ile çıktığı maçlarda 101 gol atıp, kalesinde 66 gol gördü.

DENİZLİ, 479 GÜNDÜR GÖREVİNİN BAŞINDA
Beşiktaş'ın son teknik direktörü Mustafa Denizli ise kongrenin yapılacağı 31 Ocak'ta siyah-beyazlı kulübün başındaki 479. gününü yaşayacak.
Sağlam'ın 7 Ekim 2008'de ayrılışından 1 gün sonra 8 Ekim'de göreve gelen Denizli, Yıldırım Demirören'e görev süresi içinde tek lig şampiyonluğunu yaşatan teknik adam oldu.
Denizli döneminde bir sezonda çifte kupa olan siyah-beyazlılar, 64 resmi maç oynadı. Bu maçların 35'ini galip bitiren siyah-beyazlılar, 12 beraberlik, 17 yenilgi elde edip 96 gol atıp, 64 gol yedi.

GÖREV SÜRELERİNİ TAMAMLAYAMADI
Beşiktaş'ta Yıldırım Demirören döneminde görevi süren Mustafa Denizli dışındaki 4 teknik adam da görev süreleri bitmeden görevlerinden ayrılmak zorunda kaldı.
Del Bosque, Çalımbay, Tigana ve Sağlam, görev süreleri dolmadan çeşitli nedenlerle Beşiktaş'taki teknik direktörlük görevlerinden ayrılmak zorunda kaldılar.

TEK LİG ŞAMPİYONLUĞU DENİZLİ'DEN
Demirören döneminde Beşiktaş tek lig şampiyonluğunu Mustafa Denizli ile yaşadı.
Denizli, göreve geldiği geçen sezon takımına hem Turkcell Süper Lig hem de Türkiye Kupası'nı kazandırarak, Demirören dönemindeki en başarılı teknik adam oldu.
Fransız teknik adam Jean Tigana da takımına 2005-06 ve 2006-07 sezonlarında Türkiye Kupası, 2006'da da Süper Kupa olmak üzere 3 kupa kazandırırken, Vicente Del Bosque, Rıza Çalımbay ve Ertuğrul Sağlam dönemlerinde Beşiktaş kupa kazanamadı.

TEKNİK ADAMLAR VE PERFORMANSLARI
Yıldırım Demirören'in çalıştığı 5 teknik adam içinde en yüksek galibiyet oranına sahip teknik adam Ertuğrul Sağlam oldu.
Sağlam ile Beşiktaş çıktığı maçların yüzde 62.29'unu kazanırken, Çalımbay ile yüzde 60, Denizli ile yüzde 54.68, Tigana ile yüzde 52.43, Del Bosque ile ise yüzde 44'lük bir galibiyet oranına ulaştı.

Gokhan 29-01-2010 10:24

YILDIRIM DEMİRÖREN'İN BEŞİKTAŞ KARNESİ

Serdar Bilgili'nin istifasının ardından 30 Mayıs 2004'te yapılan olağanüstü genel kurul toplantısıyla göreve gelen Demirören'in döneminde Beşiktaş Futbol Takımı, Turkcell Süper Lig'de 2004-2005 sezonunda 4., 2005-2006 sezonunda da 3., 2006-07'de 2., 2007-08'de 3. ve geçen sezon da şampiyon oldu.

268 RESMİ MAÇTA 149 GALİBİYET

Beşiktaş Futbol Takımı, Demirören'in görev süresi içinde toplam 268 resmi maç oynarken, bunların 149'unu kazandı.

Siyah-beyazlılar, 51 beraberlik, 68 mağlubiyet alırken, toplam 432 gol atıp, kalesinde 282 gol gördü.

SÜPER LİG

Demirören döneminde Turkcell Süper Lig'de toplam 187 maç yapan ''Kara Kartallar'', bunların 106'sını kazanıp, 39'unu yitirdi. 42 karşılaşmada da berabere kalan Beşiktaş, toplam 301 gol atıp, 183 gol yerken, 360 puan topladı.

TÜRKİYE KUPASI VE TFF SÜPER KUPA

Demirören döneminde Beşiktaş'ın futbolda en başarılı olduğu kategori ise Türkiye Kupası oldu.

Siyah-beyazlılar, 5.5 yıllık dönemde, kupada yaptıkları toplam 38 maçın 25'ini kazanırken, 11 yenilgi, 2 beraberlik aldı. Türkiye Kupası'nı 2 kez müzesine götüren Beşiktaş, 75 gol atıp 40 gol yedi.

Siyah-beyazlılar ayrıca 3 kez TFF Süper Kupa'da mücadele etti. İlkinde Galatasaray'ı 1-0 yenerek mutlu sona ulaşan siyah-beyazlılar, Fenerbahçe ile yaptığı TFF Süper Kupa maçlarını ise 2-1 ve 2-0'lık skorlarla yitirdi.

AVRUPA KUPALARI

Beşiktaş Futbol Takımı, Yıldırım Demirören döneminde 3 kez UEFA Kupası'nda, 2 kez de Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti. Siyah-beyazlılar, iki kupada da gruplardan çıkmayı başaramadı.
Siyah-beyazlılar bu dönemde Avrupa'da toplam 40 maç oynarken, 17 galibiyet, 7 beraberlik, 16 mağlubiyet alıp, 54 gol attı, 55 gol yedi.

Bu arada Şampiyonlar Ligi'nin ve Beşiktaş tarihinin en farklı yenilgisi de Demirören döneminde yaşandı. Siyah-beyazlılar, Ertuğrul Sağlam'ın teknik direktör olduğu 6 Kasım 2007'de deplasmanda İngiltere'nin Liverpool takımına 8-0 yenildi. Bu skor hem Şampiyonlar Ligi'nin hem de Beşiktaş'ın en farklı mağlubiyeti olarak tarihe geçti.

alikaya 29-01-2010 10:24

Maalesef bende dahil Taraftar galibiyet istemiyor.mağlubiyet istiyor bu sayede Demirörenden kurtulabiliriz diye düşünüyoruz.benim bildiğim insan istenmediği yerde durmamalı birazcık onuru ve gururu varsa Demirören efendiye selamlar

Gokhan 29-01-2010 15:59

YILDIRIM DEMİRÖREN'İN YÖNETİCİ KARNESİ

Beşiktaş Kulübü'nde 2004 yılında ilk kez başkanlığa seçilen ve 2007 yılında bir kez daha başkanlık koltuğuna oturan Demirören, yönetici konusunda ise istikrarı yakalayamadı.

Kulüpteki başkanlığı sırasında iki dönemde ayrı ayrı isimlerle çalışan Yıldırım Demirören, sadece 4 isimle iki dönem çalışma başarısı gösterdi. 2004 yılında başkanlığa seçildiği sırada yönetim kurulu listesinde yer alan Hüseyin Yücel, Bülent Deriş, Kenan Öner ve İlhan Durusoy, 2007 yılındaki seçim sonrası da başkan Demirören ile birlikte çalışma fırsatı buldu.

Yıldırım Demirören, bu isimler dışında iki dönemlik görevi sırasında listesinde farklı isimlere yer verdi.

10 YÖNETİCİ YARIDA BIRAKTI
Başkan Demirören'in döneminde 10 yönetici, görev sürelerini tamamlamadan yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

Yıldırım Demirören'in 30 Mayıs 2004 tarihinde olağanüstü genel kurul toplantısında başkan seçilerek yola çıktığı 18 yöneticiden 6'sı görevlerinden ayrıldılar. Siyah-beyazlılarda Demirören'in yönetim kurulunda yer alan Reha Muhtar, Koray Büyükasar, Hakan Kalkavan, Latif Ayaz, Adnan Demir ve Murat Ürünsak, çeşitli nedenlerle görev süreleri dolmadan istifalarını verdi.

2007 yılında bir kez daha başkanlığa seçilen Demirören, ikinci döneminde de bazı yöneticilerle yollarını ayırdı. Bu dönemde de yönetim kurulu listesinde yer alan Celalettin Kolot, Emir Tamer, A. Gülnaz Kudunoğlu Arsel'in yanı sıra son olarak Levent Erdoğan, Demirören ile yollarını ayırdı.

YÖNETİM KURULU LİSTELERİ
Demirören'in iki başkanlık döneminde yönetim kurulu listelerinde yer alan isimler ise şöyle:

2004: Murat Aksu, Kıvanç Oktay, Yahya Kemal Gencer, Reha Muhtar, Can Akın Çağlar, Erhan Kamışlı, Koray Büyükasar, Sinan Vardar, Hakan Kalkavan, Hüseyin Yücel, Latif Ayaz, Adnan Demir, Fikret Ercan, İbrahim Murat Ürünsak, Bülent Deriş, Kenan Öner, İlhan Durusoy, Süleyman Eren.

2007: Ertuğrul Kumcuoğlu, Kenan Öner, Ertunç Soğancıoğlu, Levent Erdoğan, Behçet Ümitlen, Numan Ceyhan, Celalettin Kolot, Halim Aydın, Hüseyin Yücel, İlhan Durusoy, Bülent Deriş, Nedim Sarsmaz, Emir Tamer, Murat Çelik, Hakan Aksoy, Şeref Yalçın, Mario Berk, A. Gülnaz Kudunoğlu Arsel.

DEMİRÖREN'İN YENİ LİSTESİ
Yeniden başkanlığa aday olan Yıldırım Demirören'in, Pazar günkü seçim öncesi yönetim kurulu aday listesinde şu isimler bulunuyor:

Metin Keçeli, Erdoğan Toprak, Serdar Adalı, Ertunç Soğancıoğlu, Fahrettin Curoğlu, Engin Baltacı, Mete Düren, Doğan Küçükemre, Alaaddin Aykaç, Cengiz Zülfükaroğlu, Emin Önal, Orhan Saka, Sinan Vardar, Mehmet Soysal, Ahmet Akpınar, Hakan Aksoy, Şeref Yalçın, Necip Sever.

Demirören, mevcut yönetimden sadece 3 ismi yeni yönetim kurulu aday listesine aldı. Şu anki yönetimde görev alan Ertunç Soğancıoğlu, Hakan Aksoy ve Şeref Yalçın, Demirören'in yeni yönetim kurulu aday listesinde de bulunuyor.

Gokhan 29-01-2010 16:00

MURAT AKSU'YA BÜYÜK ŞOK

Murat Aksu'nun listesindeki önemli isimlerden Faruk Pala, bugün Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'e verdiği dilekçe ile adaylıktan çekildiğini açıkladı.
Çekilmesine gerekçe olarak, Aksu grubunun Demirören yönetimini ibra etmeme kararında ısrarcı olmasını, kendisinin ibradan yana oluşunu gösteren Faruk Pala, yazılı yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
''Daha geçen yılki mali kongrede aklanmış bir yönetimi bu kez aklamamak doğrudan seçim kazanmaya yönelik sıradan bir davranıştır. Bu yaklaşım Beşiktaşlıya yakışmaz. Konuyu Sayın Aksu ile görüştüm ve bundan vazgeçmelerini istedim. Bana, benim oylamaya katılmayabileceğimi söyledi. Sırf seçim kazanma taktiği olarak rakibimizi karalama yolunu seçerek kulübümüzü de yaralamış oluruz. Bir gün Beşiktaş'a hizmet etmeyi düşünen ciddi insanları tedirgin ederiz. Demirören Beşiktaş'ı iyi yönetememiştir, ancak eksik ve hatalı da olsa hizmet etmiştir. Çalışmaya, emek harcamaya her zaman saygı göstermek gerekir. Hiç kimse yargı kararı olmaksızın, belge olmaksızın suçlanamaz.''

Gokhan 29-01-2010 16:02

MALİ KONGRE YARIN

Çoğunluk sağlanamadığı için geçen hafta ertelenen mali kongre, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yarın saat 10.00'da, çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecek.
Siyah-beyazlı kulübün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nın gündemi şöyle:
1- Açılış
2- Toplantı Başkanlık Divanı Seçimi
3- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
4- Yönetim Kurulu İdari ve Mali Faaliyet Raporlarının okunması
5- Denetleme Kurulu Raporu'nun okunması
6- Divan Başkanlık Kurulu Raporu'nun okunması
7- Raporların görüşülmesi
8- 01.01.2009?31.12.2009 dönemi Yönetim Kurulu'nun idari ve mali bakımlardan ayrı ayrı ibrasının oya sunulması
9- 01.01.2009?31.12.2009 dönemi Denetleme Kurulu'nun ibrasının oya sunulması
10- 2010 Mali Yılı Bütçesi'nin okunması, görüşülmesi ve kabulü
11- Dilekler ve temenniler
12- Kapanış.

Gokhan 29-01-2010 16:03

KİMSE DEMİRÖREN İSMİNİ TARİHTEN SİLEMEZ

Demirören, bugün de PERPA Beşiktaşlılar Derneği'nin üyeleriyle bir araya geldi ve üyelerin çeşitli sorularını yanıtladı.
Toplantıda projelerini de anlatan Yıldırım Demirören, Demirören Ailesi'nin her zaman Beşiktaş'ın içinde olduğunu kaydederek, seçimi kaybetmesi halinde bile kimsenin Demirören ve ailesinin adını Beşiktaş tarihinden silemeyeceğini dile getirdi.
Başkan Demirören, son dönemde tek üzüldüğü konunun, eşinin yanında tribünlerde küfür yemesi, en büyük hatasının da birkaç yıl camiayla kopukluk yaşaması olduğunu kaydetti.
Bu arada, Batuhan Karadeniz'in babasının açıklamalarının hatırlatılması üzerine Yıldırım Demirören, ''Bir aile oğlunu yönlendiremiyorsa yapacak bir şeyimiz yok'' dedi.
Öte yandan, Yıldırım Demirören'in yönetim kurulu aday listesinde yer alan Serdar Adalı'nın, BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri içinde divan ve kongre üyeleri için yeni bir lokal inşa edeceği bildirildi.
DELGADO KONUSU YARIN NETLEŞİYOR
Bu arada, sakatlığı nedeniyle ilk yarıda sözleşmesi dondurulan Delgado konusunda yarın bir kararın verilmesi bekleniyor.
Beşiktaş'ın Antalyaspor ile bu akşam yapacağı karşılaşmanın ardından başkan Yıldırım Demirören ile teknik direktör Mustafa Denizli'nin yarın bir araya geleceği ve bu konuda bir karar alınacağı öğrenildi.

blackeaglecamaro1903 29-01-2010 16:47

Alıntı:

Gokhan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1155267)
MURAT AKSU'YA BÜYÜK ŞOK

Murat Aksu'nun listesindeki önemli isimlerden Faruk Pala, bugün Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'e verdiği dilekçe ile adaylıktan çekildiğini açıkladı.
Çekilmesine gerekçe olarak, Aksu grubunun Demirören yönetimini ibra etmeme kararında ısrarcı olmasını, kendisinin ibradan yana oluşunu gösteren Faruk Pala, yazılı yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
''Daha geçen yılki mali kongrede aklanmış bir yönetimi bu kez aklamamak doğrudan seçim kazanmaya yönelik sıradan bir davranıştır. Bu yaklaşım Beşiktaşlıya yakışmaz. Konuyu Sayın Aksu ile görüştüm ve bundan vazgeçmelerini istedim. Bana, benim oylamaya katılmayabileceğimi söyledi. Sırf seçim kazanma taktiği olarak rakibimizi karalama yolunu seçerek kulübümüzü de yaralamış oluruz. Bir gün Beşiktaş'a hizmet etmeyi düşünen ciddi insanları tedirgin ederiz. Demirören Beşiktaş'ı iyi yönetememiştir, ancak eksik ve hatalı da olsa hizmet etmiştir. Çalışmaya, emek harcamaya her zaman saygı göstermek gerekir. Hiç kimse yargı kararı olmaksızın, belge olmaksızın suçlanamaz.''

helal olsun sana ( faruk pala için) gerçek BEŞİKTAŞ lı olduğunu ispatlamış. bu demek oluyor ki murat aksu da BEŞİKTAŞ ımızın ilacı değil. kim ne derse desin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gokhan 29-01-2010 16:55

Alıntı:

blackeaglecamaro1903´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1155283)
helal olsun sana ( faruk pala için) gerçek BEŞİKTAŞ lı olduğunu ispatlamış. bu demek oluyor ki murat aksu da BEŞİKTAŞ ımızın ilacı değil. kim ne derse desin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yapılan yanlışları bile bile suçluları aklamak Beşiktaşlılıkmıdır ?
Aksu hesap soracağım vaadiyle seçime giriyor. İbra ettiği bir yönetimin nesinden hesap soracak ?

Cagla 01-02-2010 16:28

Ferrari ve Hakan 2 hafta yok

Beşiktaş, Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını sürdürdü.

DELGADO "BEN BURADAYIM" DİYOR

Beşiktaş Süper Lig`in 20. haftasında 5 Şubat Cuma günü Gençlerbirliği ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bu sabah Nevzat Demir Tesisleri`nde yaptığı antrenman ile sürdürdü.

Kalp rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören teknik direktör Mustafa Denizli`nin yer almadığı antrenman, antrenör Tayfur Havutçu tarafından yönetildi. Siyah Beyazlı takımda gribal enfeksiyon geçiren Ernst`in dışında eksik bulunmazken, Alman futbolcunun durumunun ciddi olmadığı açıklandı.

Öte yandan sakatlıkları sebebiyle son dönemde takımdaki yerlerini alamayan Hakan Arıkan ve Ferrari`nin tedavilerinde son aşamaya gelindiği belirtildi. Her iki futbolcu da bu sabah yapılan antrenmanda yer aldı. Sol el bileğindeki kırık sebebiyle 10 Kasım`dan bu yana forma giyemeyen genç kalecinin iki hafta içinde hazır duruma geleceği kaydedildi. 18 Aralık`ta oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçında sağ göz orbita kemiği kırılan ve o tarihten bu yana takımdaki yerini alamayan Ferrari ise bugün topla çalışmalara başladı. İtalyan oyuncu pas çalışması sırasında burnuna darbe alınca bir süre tedavi gördü. Ferrari`nin de takımla çalışmalara başlamasına rağmen, sahalara dönmesinin iki hafta süreceği öğrenildi.

Öte yandan sözleşmesi askıda bulunan ve sezonun ikinci yarısında da lisansının çıkartılmayacağı açıklanan Matias Delgado`nun antrenmandaki istekli ve hırslı görüntüsü dikkat çekti. Sezon başı yaşadığı kasık ameliyatı sonrası tedavsi tamamlanan, ancak fizik yetersizliği sebebiyle takıma dönmesi geciken Delgado için alınan bu karar sonrası Arjantinli futbolcu bu sezonu futbol oynamadan kapatmış olacak.

Cagla 01-02-2010 16:30

Fink'in doğum günü kutlandı

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde sabah antrenmanı sonrasında yapılan doğum günü kutlamasına anjiyo olması nedeniyle Teknik Direktörümüz Mustafa Denizli katılamadı. Kutlamada Yardımcı Antrenörümüz Tayfur Havutçu ile futbolcularımız yer aldı.
28 yaşına giren Fink'e nice mutlu yıllar dileriz.
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=26691&tipi=K
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=26692&tipi=K
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=26693&tipi=K

Cagla 01-02-2010 16:32

Sivok'tan şampiyonluk tarifi

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm866871.jpg
Sivok, Futbol Federasyonu’nun resmi dergisi Tam Saha’nın Şubat ayı sayısında yer alan röportajında, Süper Lig’in çok dengeli geçtiğini belirterek, şöyle konuştu: "Ligde 3-4 farklı skorları görmek çok zor. Küçük dediğiniz takımlar bile aslına bakarsanız gayet iyi mücadele ediyor ve oldukça yetenekli oyuncuları var. Ben yarışın Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın dışında Bursaspor, Kayserispor ve Trabzonspor’un da dahil olacağı bir şekilde geçeceğini düşünüyorum. Geçen sezon daha kötü bir durumdan gelerek rakiplerimizi geçtik ve şampiyonluğa ulaştık. Bu sezonun ikinci yarısında da üstümüzde yer alan takımların puan kaybedeceğini düşünüyorum. Her şey bizim elimizde. Ne kadar az puan kaybedersek şampiyonluğa o kadar çok yaklaşırız."

BURSASPOR VE KAYSERİSPOR’UN ÇIKIŞI
Kayserispor ve Bursaspor’un da bu sezon çıkış yakaladıklarını dile getiren Çek futbolcu, iki takımın da çok başarılı genç teknik adamlarının bulunduğunu ifade ederek, "Zaten Ertuğrul Sağlam’ı çok yakından tanıyorum. Şampiyonluk yarışı en azından son üç haftaya kadar sürecektir. Ben bu takımların da yarışın son evresine kadar olacağını düşünüyorum" dedi.

TÜRKİYE KUPASI’NDAN ELENMELERİ
Tomas Sivok, Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenmeleriyle ilgili bir soruya, "Bunu gerçekten bilmiyorum. Sadece ben değil, takım arkadaşlarım ve hocamız bu olaya kafa yoruyoruz, ama böyle bir şeyin nasıl olduğunu, başımıza bunların nasıl geldiğini anlamlandıramıyoruz. Hatta maçlardan sonra günlerce uyuyamadık" yanıtını verdi.

Kupada ilk oynadıkları Manisaspor maçının ilk yarının sonuna denk geldiğini hatırlatan Sivok, "Şampiyonlar Ligi’nde ve ligde çok fazla maç oynamıştık. Konsantrasyon kaybı vardı ve bir kaza yaşadık diyelim. Ama Kasımpaşa ve Büyükşehir Belediyespor maçları için bunu da söylememiz mümkün değil. Bu başarısızlığı izah edemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"NECİP’İN BÜYÜK OYUNCU OLACAK POTANSİYELİ VAR"
Sivok, takım arkadaşı genç Necip Uysal’a da övgüde bulunarak, "Necip Uysal müthiş yetenekleri olan bir oyuncu. En başta kendi oyun karakteri var. Bunun dışında hırs, mücadele, kendine güven gibi özellikleri de barındırıyor. Biraz daha oynarsa tecrübe kazanacak ve ileride çok önemli bir oyuncu olacak. Avrupa’nın hangi takımına gitse, gerçekten çok büyük bir oyuncu olabilecek potansiyeli var" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ’IN NE KADAR BÜYÜK BİR KULÜP OLDUĞUNU BİLİYORDUM"
Ülkesinde Türkiye’nin imajının pek parlak olmadığını dile getiren Sivok, şöyle devam etti: "Tam olarak bir Avrupa ülkesi olarak görülmüyor. Ayrıca daha önce Türkiye’ye gelen fakat üst düzey kulüplerde dayanamayan Marek Heinz, Horvat, Tomas Jun gibi isimler de var. Doğrusu bunları düşününce insanın kafasında soru işaretleri oluşmuyor değildi. Ama Türkiye’deki sosyal hayatla ilgili olarak bu oyuncularla konuştuğumda hiç de dışarıdan bakıldığı gibi bir hayat olmadığını anlamıştım. Zaten Beşiktaş’ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Buraya geldikten sonra da bunu gördüm."

"İSTANBUL’DA MUTLUYUZ"
Sivok, İstanbul’da yaşamaktan hem ailesinin hem de kendisinin çok mutlu olduklarını belirterek, "Kulüp içindeki arkadaşlık ortamı da çok iyi çıktı. Buraya gelmeyi tercih ettiğim için çok mutluyum. Beşiktaş’la iki yıl daha kontratım var ve ben bu kontratın sonuna kadar, hatta daha fazla bir süre burada kalmak istiyorum" dedi.

"PRAG, İSTANBUL’UN YANINDA KÖY GİBİ KALIR"
İstanbul’u çok sevdiğini dile getiren Sivok, şunları söyledi: "İstanbul’da gezecek, görecek, yapılacak o kadar çok şey var ki, bir türlü bitmiyor. Mesela Prag’la İstanbul’u karşılaştırırsanız, Prag köy gibi kalır. İnsana sonsuz imkanlar sunan bir şehir. Beşiktaş’a transfer olmadan önce Türkiye’ye adapte olmanın benim için zor olacağını düşünüyordum, ama hiç de beklediğim gibi bir zorluk yaşamadım. Bunda elbette Türk insanının sıcakkanlı olmasının da etkisi vardır."

"HERKES AÇIK VE DOST CANLISI"
Beşiktaş’ın arkadaşlık ortamı ile daha önce oynadığı kulüplerdeki ortamın farklılığının sorulması üzerine Sivok, "Burada herkes son derece açık ve dost canlısı. Kimse kimseye soğuk ve küstahça davranmıyor. Herkes birbirine gülerek pozitif enerji vermeye çalışıyor. Güler yüzler görmek bu işte çok önemli" dedi.
İtalya’da bu ortamı bulmanın çok zor olduğunu anlatan Sivok, şunları kaydetti: "Orada yerli oyuncularla yabancı oyuncular arasından bir rekabet, yabancı oyuncuların da kendi aralarında ayrı bir rekabet vardı ve kimse kimseye dostça davranmıyordu. Normalde benim için bir dil engelinin olduğu düşünülebilir ama takımda bunun eksikliğini bile neredeyse hiç hissetmedim. Ama özellikle bir isim vermem gerekirse Ekrem Dağ harika bir insan. Her sabah onu görmek beni çok mutlu ediyor. Ekrem’in çevresine yaydığı pozitiflik herkese olumlu bir hava katıyor. Diğer çok iyi anlaştığım arkadaşlarım Uğur ve Yusuf. Elbette aynı dili konuştuğum Holosko var. Ama bir yandan bakarsanız, saydıkça bütün arkadaşlarımı söylemem gerekir. Şöyle söyleyeyim, takımda anlaşamadığım hiçbir oyuncu yok."

"EN BÜYÜK EKSİKLİK TAKTİK DİSİPLİN..."
Türkiye’deki futbolu da değerlendiren Çek futbolcu, çok kaliteli oyuncular bulunduğunu kaydederek, "Ancak Türkiye’deki en büyük eksiklik oyuncuların taktik disiplinden uzak olması. Oyuncular biraz daha disiplinli olsalar, biraz daha taktiğe bağlı kalabilseler, İspanya, İngiltere gibi liglerde rahatlıkla oynayabilecek potansiyele sahipler" şeklinde konuştu.

"MİLAN BAROS’U TAKDİR EDİYORUM"
Ligde karşısında zorlandığı ve en beğendiği futbolcuların sorulması üzerine de Sivok, "Söyleyeceğim en kolay isim Milan Baros olur. Kendisini zaten 15 yaşından beri takdir ediyorum ve o zamandan beri birçok kez hem yan yana hem de karşılıklı oynadık. Karşısında oynaması çok zor bir oyuncu. Hızlı, akıllı ve oldukça inatçı" ifadelerini kullandı.

TÜRK TARAFTARLARA ÖVGÜ
"Türkiye’de taraftarın oyunculara gösterdiği ilgiyi nasıl değerlendiriyorsun" sorusuna Çek futbolcu, şöyle yanıt verdi: "Elbette her ülkede tanınmış insan olarak ilgi görüyorsunuz, ama Türkiye’de gördüğünüz ilgi ile Çek Cumhuriyet ve İtalya’yı karşılaştıramazsınız. Başka bir açıdan bakarsak, şöyle bir sıralama yapabiliriz. En aşağıda normal kulüpler var. Onların biraz üstünde popülaritesi orta halli olan biraz daha büyük kulüpler var. Onların üstünde İspanyol, İtalyan kulüpleri var. Sonra uzun bir boşluk ve onların en tepesinde Türk taraftarları var. Bu taraftarların da en tepesinde Beşiktaş taraftarları var. Burası çok değişik bir ülke. Burada öyle şeyler yaşadım ki, ömrüm boyunca buna benzer hisleri yaşayabileceğimi düşünmüyorum. Türk taraftarları eşsiz. Bana öyle geliyor ki, Türkiye’de insanların kimlikleri, soyadları ve yanlarına gelen takım isimlerine göre belirleniyor."

"ŞAŞIRDIK"
Türkiye’de unutamadığı iki anısıyla ilgili bir soruya Sivok, "İlki geçen sezon UEFA Kupası ön elemesinde oynadığımız Siroki Brijeg maçı öncesi soyunma odasından maça çıkacağımız zaman taraftarların çıkardığı uğultu. O duyguyu hissetmek gerçekten çok acayip bir şeydi. İkincisi ise Zapotocny ile birlikte Beşiktaş’a transfer olduktan sonra havaalanındaki karşılama anı. Karşılaştığımız o manzara bizi çok şaşırtmıştı. O taraftar ordusu, medya kalabalığı asla unutulamaz. Hiç beklediğimiz bir şey değildi. Zapo ile (Nereye geldik, ne oluyor) diye çok şaşırmıştık" diye yanıt vererek sözlerini tamamladı.

blackeaglecamaro1903 02-02-2010 08:06

"Tüm sözlerimizin arkasında olacağız"

Aksu ile giriştiği yarıştan galip çıkan Demirören, her türlü öneriye, desteğe ve eleştiriye açık olacaklarını belirterek, “Başta futbol olmak üzere herkesi imrendirecek adımlar atacağız” dedi.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm867197.jpg

Yarış bitti, her şey geride kaldı. Şimdi yeniden birbirimize sarılma zamanıdır. Artık o yönetim-bu yönetim yok, Beşiktaş var. Hepimizin ortak noktası, Beşiktaş...

Camia bizleri yeniden göreve layık görürken, hatalarımızı tekrarlamamamız yönünde de yol göstermiştir. Verdiğimiz her sözün arkasındayız, hepsini tutacağız...

Başta futbol olmak üzere her alanda imrenilecek adımlar atacağız. İnönü için her şey hazır. İlgi ve destek bekliyoruz. Bizim için tek ölçü, elbette Avrupa devleri...

En büyük mutluluğum, ikinci başkanlığımı yapan Murat Aksu’nun başkan adayı olmasıdır. Yeni yönetimimizde de aynı çıkışı gösterecek isimler var. Bu, güçtür...

Beşiktaş Başkanı kimseye küsmez, darılmaz, tavır koymaz. Herkesi kucaklayacağım. Belden aşağı vurmayan her eleştiriye açığım. Biz camia olarak bir olalım, yeter...

Kongre sürecinde istenmeyen söylemler ve beklenmeyen gelişmeler yaşanmıştır. Bunların olmaması için elimden geleni yaptım. Ancak her şey geride kaldı, yarış bitti. Şimdi yeniden birbirimize sarılma zamanıdır. Artık ‘o yönetim, bu yönetim’ diye bir şey kalmamıştır. Ben ve arkadaşlarım herkese, her projeye, her fikre açığız. Çünkü ortak noktamız Beşiktaş’tır.

‘Camia aynı zamanda yol gösterdi’
H Birden fazla adaylı kongrelerde her zaman rekabet olmuştur. Bu da kalite demek. Çok kaliteli bir liste yaptık. Şunu biliyorum, camiamız bizlere yeniden görev verirken aynı zamanda da, hataların tekrarlanmaması için yol da göstermiştir. Profesyonel yönetim tarzı ile birlikte bunu yerine getireceğiz. Verdiğimiz tüm sözlerin arkasında duracağız.

Artık Beşiktaş camiasının lideriyim. Çok büyük tecrübelerimiz oldu. Hatalarımızdan dersler aldık. Gerçek bir lider nasıl yönetim gösterirse, bundan sonra her Beşiktaşlı bunu görecektir. Benim bir başka mutluluğum ise, ikinci başkanlığımı yapan Sayın Aksu’nun, aday olmasıdır. Yeni yönetimde de aynı çıkışı gösterecek daha fazla isimler mevcut. Bu güçtür.

Başta futbol olmak üzere her alanda rakiplerimizi imrendirecek adımlar atacağız. Şimdi bir yandan şampiyonluk kovalarken, diğer yandan geleceğin büyük Beşiktaş’ını yaratma adına çalışmalar başlatacağız. Bu işte Metin Tekin ve profesyonel kadroyu kullanacağız. Altyapıya çekidüzen vereceğiz. Amatör şubeleri yeni yönetim tarzı ile birlikte sponsorluklarla donatacağız.

‘Borç, borç’ diyorlar. Ancak 4 büyükler arasında en az borca sahip olan kulübüz. Bunu geri çekeceğiz. Vakıf kurma yolunda çalışmalarımız sürüyor. Yeni tüzük hazırlığı da olacak. İnönü Stadı için her şey hazır. Gerekli izinler için herkesten ilgi ve destek bekliyoruz. Taraftarımız rahat olsun, sportif alanda Avrupa’nın devlerini ölçü alan kulüp olacağız.

‘Beşiktaş başkanı küsmez’

Bana oy veren ya da vermeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Beşiktaş başkanı kimseye küsmez, darılmaz, tavır koymaz. Herkesi kucaklayacağım. Biz camia olarak birlik beraberliğimizi koruyalım, yeter. Bununla birlikte her türlü yapıcı ve belden aşağı vurmayan eleştiriye, öneriye açığım. Bu konuda herkesi, her fikri dinleyip değerlendireceğiz.

Orhan Yıldırım

blackeaglecamaro1903 03-02-2010 07:55

Bobo'dan büyük iddia

“Attığım golleri saymıyorum” diyen Brezilyalı yıldız, “Tek düşündüğüm takımın kazanması. Ancak kral olursam da kimse şaşırmasın” ifadesini kullandı.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm868357.jpg
Beşiktaş’ın en önemli gol silahı Bobo iddialı açıklamalarda bulundu. Sezona kötü başladığını, ancak yavaş yavaş gerçek performansına büründüğünü dile getiren Sambacı, “Ligde kaç golüm olduğunu bilmiyorum, ancak sezon sonunda en çok gol atan oyuncu ben olacağım. Tek düşüncem var, takımın kazanması. Bu doğrultuda üzerime düşeni yapacağım, atmaya devam edeceğim” diye konuştu. Aklında herhangi bir rakam bulunmadığını söyleyen Bobo, sözlerini şöyle noktaladı: Makukula’nın önde olduğunu biliyorum. Çok da önemli değil. Biz yine şampiyon olacağız, kralın da bizden çıkmasını isterim. Bu isim Bobo olursa kimse şaşırmasın...
http://adtext.adnet.com.tr/counthigh...,24335,102277)

blackeaglecamaro1903 03-02-2010 07:58

İbrahim Kızıl'dan özel tebrik!

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in en çok eleştirildiği konu, Gaziantepspor'dan yaptığı transferlerdi...

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm868365.jpg
Özellikle Rodrigo Tabata için ödenen 8 milyon Euro sonrasında tribünler Demirören’e, “Gaziantep’e başkan olsana” diyerek tepkilerini dile getirmişlerdi. 31 Ocak’taki kongrede bir kez daha başkanlığa seçilen Demirören’e gelen kutlama mesajlarından birisi dikkatlerden kaçmadı. Gaziantepspor’un başkanı İbrahim Kızıl, kulübünün internet sitesinden yaptığı açıklamada Demirören’i kutladı. Gaziantep’in yanı sıra Trabzonspor da Demirören’i kutladı ve görev süresince başarılar diledi.

blackeaglecamaro1903 03-02-2010 07:59

Taraftarın inadı inat!

Yıldırım Demirören seçimi kazanıp, 3 sene daha başkanlık koltuğunda oturmaya hak kazandı. Ancak taraftarlar bu haftaki Gençlerbirliği maçında protestonun dozunu artıracak.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm868349.jpg
Beşiktaş kazansa da, kaybetse de İnönü’nün tribünlerinden aynı sesler yükseliyor: Yıldırım Demirören yeter! Camiadan gelen eleştiriler ve taraftarların tüm tepkisine rağmen genel kurulda bir kez daha başkanlığa seçilen Demirören ile tribünlerin arasındaki gerginlik kolay kolay biteceğe benzemiyor. Bu haftaki Gençlerbirliği maçında da Dolmabahçe’de benzer protestolar yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kongrede Murat Aksu’yu gerisinde bırakıp, 3 sene daha kulübü yönetme hakkını ele geçiren Başkan’ın büyük bir ihtimalle maça gelmeyeceği, ancak tribünlerde geniş protesto gösterilerinin yapılabileceği konuşuluyor. Taraftarların protesto planları şöyle...

Süpürge eylemi!
“Eğer olumsuz tezahürat takıma engel oluyorsa, biz pankartları ters asalım”, “Kulüp elden gidiyor, 90 dakika protesto edelim”, “15. dakikada stadı tamamen boşaltalım”, “Tribünleri dolduralım, çıt çıkarmayalım”, “Yeter” yazılı yüzlerce dövizle stadı dolduralım”, “Protokol tribünün önüne yüzlerce süpürge koyalım, tribünleri temizlesinler...”

blackeaglecamaro1903 03-02-2010 08:03

Yapılan yanlışları bile bile suçluları aklamak Beşiktaşlılıkmıdır ?
Aksu hesap soracağım vaadiyle seçime giriyor. İbra ettiği bir yönetimin nesinden hesap soracak ?
benim yerime zaten faruk pala cevap vermiş.!!!!!!!!

вєšιктαš 03-02-2010 14:40

Y.D Misir'da stres atacakmis..
Alıntı:

İnşallah piramitler içinde kaybolasında oradan gelemeyesin senden kurtulmak için herşeyden medet ummaya başladık çaresiz bıraktın bizleri sana helal olsun.

blackeaglecamaro1903 04-02-2010 08:06

Özilhan'dan başkanlık mesajı

Taraftarların başkanlık koltuğunda görmek istediği Tuncay Özilhan, “Gelecek seçimde aday olabilirim” dedi.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm869255.jpg
Her kognre döneminde ismi başkanlık için anılan Anadolu Grubu’nun patronu ve CEO’su Tuncay Özilhan, ilk kez olumlu bir açıklamada bulundu. Siyah-Beyazlı renklere gönül verdiği bilinen ve her seçim öncesinde taraftarların başkan olmasını istediği Özilhan, aday olabileceğini açıkça dile getirdi. Yıldırım Demirören’in bir kez daha başkanlığa seçildiği kongre öncesinde aylık ekonomi dergisi CNBC-e Business’a konuşan Özilhan, “Beşiktaş’ta bir seçim daha görelim istiyorum. Beşiktaş’a yakışır bir seçim olsun. Umarım Beşiktaş’ın sorunları çözülür, düzlüğe çıkar. Ama düzlüğe çıkmazsa da kimse endişelenmesin. Beşiktaş’ın sahibi var. Beşiktaşlılar çıkar, bu işe sahip olur ve sorunlar çözülür. Bir dahaki seçime Beşiktaş’a başkan adayı olabilirim diye düşünüyorum. Camia uzun vadeli bakar ve destek verirse neden olmasın” diye konuştu.

blackeaglecamaro1903 04-02-2010 08:11

"Taraftarımızı geri istiyoruz"

Kaptan Üzülmez'den tribünlere çağrı: Şampiyonluklar gelirken bize hep destek oldular, şarkılarıyla rakiplerimizin ayaklarını titrettiler. Şimdi bizi yalnız bırakmasınlar, onlara çok ihtiyacımız var.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm869271.jpg
Beşiktaş’ta yönetim ile taraftar arasındaki gerginlikten kuşkusuz en çok etkilenen futbolcular oluyor... İnönü’deki maçlarda tribünlerin protestosu sahaya olumsuz olarak yansıyor, destek bekleyen oyuncular isteneni vermekte zorlanıyor. Demirören’in kongrede tekrar seçilmesiyle birlikte Gençlerbirliği maçında protestonun dozunun artacağı dedikodularına, Kaptan İbrahim Üzülmez’den tepki geldi.

‘Zararımız kendimize’
FANATİK aracılığıyla taraftarlara mesaj gönderen tecrübeli oyuncu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Üzülmez’in açıklamaları: “Geçmiş yıllarda taraftarın protesto ettiği bir Sivasspor maçı vardı. Biz galipken bile tepki görmüş ve kaybedip, belki de şampiyonluğu yitirmiştik. Kimse kaybetmek için sahaya çıkmaz, dünyanın hiçbir takımı da her sene önüne geleni yenemez.Bizi üzen tribünlerin değişmesi. Biz sadece bizi savunan taraftara alıştık. İyi olunca alkışlayan, yaptıkları tezahüratlarla destek olan, kötü olsak da tepkisini dile getiren tribünlerimiz vardı. Bu durum İnönü’ye gelen rakip takım ve hakemleri de büyük baskı altına alıyordu. Şimdi baskı bizim üzerimizde. Eğer böyle devam ederse, en büyük zararı kendimize vereceğiz. Bu takımda herkes gelip geçici, taraftar kalıcıdır...”

Neokartal 04-02-2010 08:59

Başkanlığı’na aday olabilirim

ANADOLU Grubu’nun patronu ve CEO’su Tuncay Özilhan, işler istenildiği gibi gitmediği taktirde 2013 yılındaki kongrede Beşiktaş Kulübü Başkanlığı’na aday olabileceğini söyledi.

İş dünyası dergisi CNBC-e Business’a röportaj veren Özihan, “Umarım Beşiktaş’ın sorunları çözülür, düzlüğe çıkar. Ama düzlüğe çıkmazsa da kimse endişelenmesin. Bir dahaki seçime Beşiktaş’a başkan adayı olabilirim diye düşünüyorum. Camia bana destek verirse neden olmasın?” dedi.

Daha yeni kongre olmuş lafa bak.. İşler kötü giderse zaten 2013'de başkan olabileceğin bir kulüp kalmayacak.. Siz hala Beşiktaş üzerinden gündem yapmaya çalışın Beşiktaş'a hiçbir şey vermeyin sakın.. Sonra da böyle komik açıklamalar yapın..

Gokhan 04-02-2010 09:13

SAMBA ZAMANI

Brezilyalı yıldız; G.Birliği, Antep ve G.Saray maçlarından 9 puan alarak adım adım zirveye çıkacaklarını ifade etti

Beşiktaş`ın Brezilyalı forveti Bobo, siyah- beyazlı taraftarlara 3 maçta 9 puan sözü verdi... Sezonun ilk yarısında oynadıkları maçlarda kaybettikleri puanları, ikinci yarıda telafi edeceklerini ifade eden sambacı, "Lig` kötü bir başlangıç yaptık. Ardından toparlandık ancak devreyi 5`inci kapatabildik. Türkiye Kupası`nda da devam etmek istiyorduk fakat olmadı. Şimdi sadece lige odaklandık ve önümüzde çok kritik üç maç var, puan kaybı istemiyoruz" diye konuştu.

Kritik Şubat ayı
Şubat ayında oynayacakları G.Birliği, Antep ve G.Saray karşılaşmalarından alacakları üç galibiyetle, adım adım zirveye çıkacaklarını ifade eden Bobo şöyle devam etti: "Rakiplerimizin fikstürü, bize göre avantajlı gibi görünüyor. Ancak biz artık hem içerde, hem dışarda iyi oynuyoruz. Bizi yalnız bırakmayan taraftarımızın da desteğiyle bu zorlu virajları da kazasız geçeceğimize inanıyoruz."

Gokhan 04-02-2010 09:14

` SİLAH ZORUYLA SATMADIK `

“Biz kimseye silah dayayıp bu futbolcuları satmıyoruz ki. Kız babası misali, ‘Ben vermiyorum’ diyorum. Onlar ‘Alacağız’ diyorlar. Bu sefer de ‘Verin bu parayı alın’ diyorum, alıyorlar.”

· Beşiktaş’a Tabata’yı 8 milyon Euro, İsmail Köybaşı’nı da 6.5 milyon Euro’ya satmanız çok konuşuldu. Bu fiyatlarla piyasayı kızıştırmadınız mı?

* Biz kimseye silah dayayıp bu futbolcuları satmıyoruz ki. Kız babası misali, “Ben vermiyorum” diyorum. Onlar “Alacağız” diyorlar. Bu sefer de “Verin bu parayı alın” diyorum, alıyorlar. Burada benim suçum yok ki. Mesela ben kanatlara futbolcu arıyorum, bulamıyorum. Türkiye’de stoper yetişmiyor, santrfor yok. Ben bulsam, ben de bu paraları öderim. Büyük takımların bütçeleri müsait, biz onlara süper futbolcular verdik, onlar da karşılığını verdi. Sonuç olarak arz talep meselesidir bu.
· Demirören Tabata’yı çok istemiş, fakat Mustafa Denizli sıcak bakmamış ve bu yüzden oyuncu performansını sergileyemiyormuş. Bu doğru mu?

* Bir kere olay tam tersi. Bakın size anlatayım; Papermoon’da yemek yiyordum. Reha Muhtar, Yıldırım Demirören, İbrahim Seten ve Mustafa Denizli geldi. Reha Muhtar bana “Ya başkan şu Tabata’yı neden bize vermiyorsun?” dedi. Ben de “Satmıyorum bana lazım” dedim. Mustafa Hoca’ya sordular; o da istediğini söyledi. Yıldırım Demirören ise hiç konuşmadı. Sadece dinledi.

Tabata’yı geri almam

· Mustafa Hoca istedi ama kullanamadı mı diyorsunuz?

* Ben antrenör değilim, bilemem. Ama şunu söyleyebilirim. Tabata bizde serbest oynardı. Her mevkide görebilirdiniz. Ayağının değmediği yer olmazdı. Tüm takımı sürüklerdi. Ama Beşiktaş’ta alanı kısıtlı. Belki de bu yüzdendir. Bir de fiyatı çok konuşuldu. Türkiye’nin gündemi oldu. Bu kadar baskı altında oynamak kolay değil.

· Beşiktaş Tabata’yı size geri vermek istese kaça alırsınız?

* Ben asla geriye dönüp bakmam, giden gitmiştir. Bu prensip meselesidir. Giden geri dönemez. Hz. Ali’nin kılıcı gibi dümdüzüm ben.
· Ya İsmail Köybaşı?

* O, Allah’ın izniyle önümüzdeki 10 yıl Milli Takım’ı sırtlayacak adamdır.

Tabata ve İsmail ile 2 yılımızı kurtardık

· Tabata ve İsmail Köybaşı’nın satışından gelen parayı ne yaptınız?

* Bizim yıllık 25 milyon TL’lik giderimiz var. Ben 5 yıldır bu kulübü yönetiyorum. Ve “İddaa”dan hiç para almadım. Tek gelirimiz yayından. O da 8 milyon TL civarında bir rakam. Bizim kadromuz pahalı bir kadro. Çünkü kümeye düşmemeye oynayan bir takım değiliz. Böyle olunca da gider yüksek oluyor. Ya açık verip kulübü batıracağız, ya da akıllı transferler yapıp yükseleceğiz. Ben Tabata ve İsmail Köybaşı’ndan aldığım paraları yine takıma harcadım. Bu şekilde 2 yıllık açığımız kapandı.

TELLO`DAN İYİ HABER

Ligin ilk yarısında sakatlıklar ve milli takım maçları nedeniyle bir türlü isteneni veremeyen Rodrigo Tello`nun takımdan gönderilmesi gündeme gelmişti.

Ancak teknik direktör Denizli’nin isteğiyle Tello takımda kaldı. Takım çifte şampiyonluğa koşarken, kritik maçlarda sergilediği performansla taraftarın gönlünde taht kuran yıldız oyuncu da, “İkinci yarıda gerçek kimliğimi göstereceğim” diyerek, teknik heyete söz verdi. Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle iki gündür antrenmanlara katılamayan Tello dünkü çalışmadaki yerini aldı.

VARDAR DESTEK İSTEDİ

Siyah-beyazlı ekibin yeni yöneticisi Sinan Vardar, G.Birliği maçında taraftarlardan destek istedi. Vardar, "Hem tribünlerimizin hem de camiamızın, böylesine önemli bir maç öncesinde takıma destek olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Gokhan 04-02-2010 09:15

HOLOSKO ŞANS BEKLİYOR

CSKA Moskowa maçında ayağı kırıldıktan sonra uzun süre sahalardan uzak kalan Slovak yıldız yavaş yavaş ısınıyor.

Antalyaspor maçının ikinci yarısında formasına kavuşan golcü oyuncunun tamamen hazır olduğu ve Gençlerbirliği maçında oynamak istediği öğrenildi. Mustafa Denizli’nin yokluğunda takımın patronu olan Tayfur Havutçu’yla bir görüşme yapan Holosko, tam olarak iyileştiğini ve Cuma günkü maçta oynamak istediğini belirtti. Tayfur Havutçu’nun da, Antalyaspor maçında kaçırdığı gollerle eleştirilen Holosko’yu Gençlerbirliği maçında sahaya sürmeyi düşündüğü belirtildi.

Gokhan 04-02-2010 09:15

DEMİRÖREN`E ARMAĞAN

Beşiktaş, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını sürdürdü. İdmandan önce Kaptan İbrahim Üzülmez futbolcularla bir toplantı yaptı. İbrahim, “Arkadaşlar, başkanımız yeniden göreve seçildikten sonraki ilk maçımızı oynuyoruz. Gençlerbirliği’ni yenip galibiyeti ona armağan edececeğiz” dedi ve herkesten söz aldı. Bu arada önceki gün hastalıkları nedeniyle idmana çıkamayan Rüştü ve Tello dün antrenmana katıldılar.

Gokhan 04-02-2010 09:16

BIRAK HOCA

Aort ile mide arasındaki atardamarı açılan Denizli`ye dostları, "Bu strese can dayanmaz. Başkanla konuş, görevi bırak" diye telkinde bulunuyor
Hafta başında Amerikan Hastanesi`nde anjiyo olan ve aort ile mide arasındaki atardamarı açılan Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli`nin bugün yeni bir kontrolden geçirildikten sonra taburcu edilip edilmeyeceği belli olacak. Dün normal odaya alınan tecrübeli çalıştırıcının, geçirdiği operasyon ailesi ve dostlarını ise çok korkuttu. Hastaneye ziyarete giden yakın arkadaşlarının Denizli`ye artık teknik direktörlüğü bırakması konusunda telkinde bulundukları öğrenildi. "Bu kadar mesai sana ağır geliyor. Kendini düşünmek zorundasın" diyen dostlarının, "Bu kadar strese can dayanmaz. Kendini yıpratma. Sen gönül adamısın. Hazır bu operasyonu geçirmişken başkanla konuş, görevi bırak" şeklinde hocayı ikna etmeye çalıştıkları belirtildi.

`BEŞİKTAŞ`I YARI YOLDA BIRAKAMAM`
Başkan Yıldırım Demirören`in seçim öncesi "Sonuna kadar beraberiz" dediği Mustafa Denizli`nin ise "Şu anda çok iyiyim. Bir sonunum yok. Takımı yarı yolda bırakmak olmaz. Görevimin başındayım. Burada daha yapacak işlerim var" karşılığını verdiği öğrenildi.

RamesooN 04-02-2010 09:47

Sana birşey derdim de şimdi..yaw millet sen aday olasın diye deli oluyo,sen bir dahakine düşünüyoruz diyosun..Bunların samimiyetine inanmıyorum ben arkadaş..2013 te Beşiktaş ne hallerde olacak orası meçhulken nasıl böyle bir açıklma yapıyorsunuz hayret valla..

Gokhan 04-02-2010 09:50

Abi daha dur bir sürü adam daha çıkacak Beşiktaş sahipsiz değildir diye. Bunlar aynı sahneler alıştık artık bunlara. Karnımız doydu be Tuncay Bey.

Gokhan 05-02-2010 09:36

` ŞAMPİYONLUK İÇİN ÖLÜMÜNE OYNAYACAĞIZ `

Biz sadece lige konsantre olacağız. Bu da bizim için avantaj. Taraftarımıza ikinci yarıda gerçek Nihat`ı izlettireceğim. Bazen içimden hocama `Beni oynatma, tepkiyi sen alıyorsun` demek geldi. Takımın yükünü çeken sadece Bobo var.

Beşiktaş`ın yıldız futbolcusu Nihat Kahveci Ömer Güvenç ve Bahri Havadır`ın sunduğu Lig TV`deki 2`ye 1 programında oldukça iddialı açıklamalar yaptı. Ligin ilk yarısındaki performansını değerlendiren ve özeleştiride bulunan Kahveci şunları söyledi: Beşiktaş`ın forvet hattı çok kaliteli oyunculardan oluşuyor. Ancak aramızda takımın yükünü çeken sadece Bobo var ve biz ilk yarıda Bobo`ya yardımcı olamadık.

BEN BİLE KENDİME ŞAŞTIM

İlk yarıda yeteri kadar pozisyona girdik ama değerlendiremedik. Ya son seçimlerde yanlışlık yaptık ya da acele ettik. Çok pozisyon yakaladık ve çok kaçırdık. Bazı maçlardan kaçırdığım bariz pozisyonları tekrar izlediğimde ben bile bu golü nasıl kaçırmışım diye kendime hayret ettim.

KÖTÜ BAŞLANGIÇ YAPTIM

Ne kadar Türkiye`de doğmuş olsam da yaklaşık 9 yılım İspanya`da geçti. Oranın hayatına, futbol karakterine, saha dışına, seyirci yapısına alıştım. Bu nedenle lige çok kötü bir başlangıç yaptım. İyi oynayamadım. Ama hocam bana sürekli şans verdi. En büyük üzüntüm de bu nedenle hocam eleştirildi. Bazen içimden hocama `Beni oynatma, tepkiyi sen alıyorsun` demek geldi. Bu nedenle ilk golü attığımda hocama koştum ve ona teşekkür etmek istedim.

BEDAVA MI GELSEYDİM

Sahada başarısız olunca aldığım para gündeme geldi. Bu para bana `Al Nihat bunlar senin` diye verilmedi. Sonuçta oturup konuşuldu. Ben diyemem ki `Ben Beşiktaş`ın evladıyım, bedava çıkar oynarım. Çünkü biz futbolcular, geleceğimizi kazanmak için oynuyoruz, işimiz bu. Alan razı veren razı, oturup anlaştık. Hiçbir problem olmadan karşılıklı imzalar atıldı. Ama ben çok gol de atsaydım yine de aldığım rakamlar konuşulacaktı. Ayrıca ben Beşiktaş`a para için gelmedim. Daha önce Türkiye`den çok daha ciddi teklifler olduğu halde kabul etmedim.

KÜME DÜŞÜRÜLDÜK

Şu an durumum daha iyi ve Türkiye`ye alıştım. Var gücümle çalışıyorum. İkinci yarıdaki performansımla her şeyi unutturacağım. Taraftarımıza gerçek Nihat`ı izlettireceğim. Biz 6 haftada 6 puan toplayabildik. Bu bize yakışmadı. Bizi neredeyse küme düşüreceklerdi. Galatasaray ise çok iyi bir başlangıç yaptı. Göz zevki olarak da çok güzel goller attı. Ama şimdi lig ikincisi. Aramızda ise çok az bir puan farkı kaldı.

BİRBİRİMİZLE OYNAYACAĞIZ

BeŞİktaŞ`ın şampiyonluk şansı çok yüksek. Liderle puan farkımız 5. Birbirimizle maçlarımız var. Ayrıca onlar 3 kulvarda birden mücadele ediyorlar: Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi. Biz ise sadece lige konsantre olacağız ve bu bizim için avantaj olacak. Mutlaka puan kaybedecekler. Bizim bundan sonraki tüm maçlarımız final havasında geçecek. Var gücümüzle mücadele edip şampiyon olmak için ölümüne oynayacağız.

ArtIk birlik olma zamanı

Taraftarın Başkan Yıldırım Demirören`e yönelik eleştirilerine de değinen Nihat Kahveci şunları söyledi: Başkanı neden protesto ediyorlar, neden istemiyorlar anlamış değilim. Başkan son kongrede yine açık ara oyla başkan seçildi. Demek ki oy veren insanlar ona güveniyor. Biz gol atıyoruz başkan protesto ediliyor, biz gol yiyoruz başkan protesto ediliyor, bazen saha içinde şaşırıp kalıyoruz. Gönül ister ki hepimiz birlik olalım.

BAŞARI BİRLİKTEN DOĞAR

Maç kazanmak, şampiyon olmak, kupalar almak sadece futbolcu ile olmuyor. Sadece seyirci ile de olmuyor. Bir bütün olarak istediğimiz başarıları elde edebiliriz. Denizli maçına çıktık, taraftar sanki protesto için vardı. Artık birlik olma zamanı. Başkan yeniden seçildiğine göre demek ki ona güveniliyor. Tabii ki bize bağıracaklar hata yaptığımız zaman, buna alıştık zaten. Ama kimse kimseye küfür etmemeli.

Gokhan 05-02-2010 09:36

` KÖR OLUYORDUM!`

Beşiktaşlı taraftarların ve kadınların gözbebeği Matteo Ferrari `a konuştu: "Bir daha o gözümü kullanamamaktan korktum... Delgado`nun gidişi beni çok etkiledi"

Beşiktaş`ın ilk yarının son haftasında Bursaspor`a 3-2 kaybettiği maçta takım arkadaşı Michael Fink ile çarpışınca göz kemiği tabanında kırık oluşan Matteo Ferrari uzun aradan sonra ilk röportajını SABAH`a verdi. İki ayı aşkın bir süredir takımdan ayrı kalan ve geçtiğimiz hafta çalışmalara başlayan İtalyan futbolcu, Abdi İpekçi Spor Salonu`nda izlemeye geldiği Efes Pilsen-M.Siena maçının devre arasında ilginç açıklamalar yaptı. Ferrari, rahatsız olan Mustafa Denizli`den sözleşmesi bir kez daha dondurulan Delgado`ya kadar bir çok konuda açıklamalar yaptı.

Sakatlık sürecini anlatır mısın bize?

Şanssız bir pozisyon sonrası sakatlandım ve sakatlık süresi benim için çok zor geçti. Bir daha o gözümü kullanamamaktan, kör olmaktan çok korktum. Ama tedavimi yapan ekip çok profesyoneldi ve ben bu süreci en az hasarla atlattım.

Oynarken eskisi gibi rahat olacak mısın pozisyonlarda?

Şu anda durumum iyi ama yine de tedbir olarak maçlarda bir süre özel bir maske kullanacağım. Sonunda yine eski Ferrari olacağım.

Ligin ikinci yarısı sence nasıl geçer, şampiyonluk yarışında kimler yer alır?

Galatasaray devre arasında iyi transferlerle kadrosunu daha da güçlendirdi. Takıma gelen oyuncular kaliteli isimler. Fenerbahçe yeni yabancı transferi yapmadı ama bence onlar da şampiyonluk yolunda iddialılar. Ancak şunu kimse unutmasın, biz de çok önemli bir rakibiz. Şimdiden kimin şampiyon olacağını söylemek çok zor. Biz sonuna kadar zirveyi kovalayacağız. Avrupa`dan ve kupadan elendik. Elimizde sadece lig var. Tamamen buna konsantre olacağız.

Delgado`nun takımdan ayrılmasını nasıl değerlendiriyorsun?

Delgado için üzülüyorum. Onun gidişi beni etkiledi çünkü aynı sakatlığı ben de yaşadım, onu çok iyi anlıyorum. Belki de takım içinde en çok anlaştığım, birlikte vakit geçirdiğim oydu. Aslında bir ara çok iyi gidiyordu, hazırdı. Ama bir anda böyle olması beni çok şaşırttı. Ona sizin aracılığınızla buradan söylemek istediğim, kendisini hazır tutsun, iyi çalışsın ve moralini bozmasın.

Beşiktaş`taki geleceğin için ne diyeceksin? Dört yıllık sözleşmem var. Buraya oturmaya gelmedim, başarılı olup kupalar kazanmak istiyorum. Hedefim şampiyonluk.

Denizli`nin durumunu biliyordum

Hocanız Mustafa Denizli`nin rahatsızlığını biliyor muydun? Diğer takım arkadaşlarımı bilmem ama ben Mustafa Denizli`nin rahatsızlığını biliyordum. Bu bizim içimizde olan bir şey, dışarıya yansıması doğru olmazdı. Başarılı bir operasyon geçirdiğini öğrendim. Bir an önce aramıza dönmesini bekliyoruz. Tayfur hoca da çok başarılı bir isim. Bir haftadır onunla çalışıyoruz, gayet iyi gidiyor. Hocamızın yokluğunu bize aratmıyor.

ONSUZ DAHA ZOR OLUYOR

17. haftada oynanan Bursaspor maçının 74. dakikasında sakatlanan Ferrari`den sonra Beşiktaş, dördü kupa olmak üzere beş maç oynadı. Bu mücadelelerde siyahbeyazlılar kalesinde 8 gol gördü. Bu maçların üçünde de mağlup oldu. İtalyan oyuncu bu sezon 22 maçta oynayıp hepsine de ilk 11`de çıkmayı başardı.

Gokhan 05-02-2010 09:38

İnönü'de vuslat günü

Evindeki Diyarbakır beraberliği ve Bursa yenilgisi ile yarışta geriye düşen Kartal, G.Birliği'ni yenip yara sarmak istiyor

ELİNDE KALAN SON HEDEF
Şampiyonlar Ligi'nden sonra Ziraat Türkiye Kupası'na da havlu atan Beşiktaş, kalan son hedef olan ligin 20. haftasında bugün Gençlerbirliği'ni ağırlıyor. Evindeki son 2 sınavında Diyarbakırspor ile golsüz berabere kalıp, Bursaspor'a da 3-2 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, 59 gün sonra taraftarı önüne çıkacağı ilk lig maçında başkent ekibini devirip, yara sarmayı hedefliyor...

HAKEM BÜNYAMİN GEZER
İstanbul BŞB maçının ertelenmesi nedeniyle 2 hafta önce taraftarı ile buluşma fırsatını kaçıran Kartal, İnönü'de son olarak 18 Aralık'ta Bursaspor'u ağırlamıştı. Gençlerbirliği önüne sakatlıkları bulunan Ferrari ve Hakan'dan yoksun çıkacak Beşiktaş'ta İbrahim Toraman da sarı kart cezası sınırında mücadele edecek. Saat 20.00'de başlayacak maçı Bünyamin Gezer yönetecek.

Gokhan 05-02-2010 09:38

Taraftarsız Asla

Siyah-beyazlı takımın ikinci kaptanı İbrahim Toraman destek istedi. Toraman, "Seçim geride kaldı. Özellikle seyircimizden ve camiamızdan, maç oynarken bize destek bekliyoruz. Bu takımın kazanmaya ihtiyacı var. Bize en iyi coşkuyu verecek de taraftarlarımızdır. Onlar olmadan başaramayız" diye konuştu.

Gokhan 05-02-2010 09:39

Yönetimde Tribün Korkusu

Önceki gün mazbatasını alan Yıldırım Demirören ve yönetimi, G.Birliği karşısında ilk maçına çıkacak. Tatilde olan başkan Demirören bugünkü maça gidemeyecek. Uzun süredir Demirören yönetimini protesto eden taraftarların, yeniden kulüp başkanlığına seçilen Demirören ve yeni yönetimine karşı takınacağı tavır da merakla bekleniyor.

Gokhan 05-02-2010 09:40

Denizli'ye İzin Çıkmadı

Bugün 11.00'de hastaneden taburcu olacak Mustafa Denizli'nin, "Takımımın başında maça çıkmak istiyorum" talebi kabul edilmedi. Tecrübeli hoca, "Kendimi iyi hissediyorum. Cuma günü maçta olmalıyım" diye ısrar etti. Ancak Denizli'nin bu ısrarı doktorlar tarafından, "Antibiyotik alıyorsunuz. Soğuk hava sizi olumsuz etkiler" diyerek kabul edilmedi. Beşiktaş yönetimi, bu sabah TFF'ye "G.Birliği maçında takımın başında, antrenörümüz Tayfur Havutçu olacak" yazısını gönderecek.

Türkiye`de Saat: 16:22 .