![]() |
VE Alen Konustu Beşiktaş`ın İnönü Stadı`nda oynadığı Denizlispor ve Wolfsburg maçlarında çıkan olayları ve çirkin tezahüratları inceleme altına alan İstanbul Emniyeti, bu maçlarda yaşananları araştırmak için geçtiğimiz hafta yaklaşık 30 siyah-beyazlı taraftarları gözaltına almıştı. Emniyet Müdürlüğü daha sonra bu isimleri İl Spor Güvenlik Kurulu`na sevketmişti. Kurulun dün akşam konu ile ilgili aldığı kararla aralarında Beşiktaş`ın etkin taraftar grubu “Çarşı”nın lideri Alen Markaryan`ın da dahil olduğu toplam 36 kişinin 1 yıl boyunca statlara girişleri yasaklanmıştı. Ayrıca yine aynı isimlere 2 bin TL para cezası kesilmişti. Yaşanan bu gelişme sonrası konuşan Alen Markaryan, kendisinin ve arkadaşlarının son dönemde yaşanan olaylarda suçlu olmadığını söylerken, aldıkları cezaya anlam veremediğini belirtti. Markaryan, “Bu cezalara anlam veremiyorum. Özellikle ben tribünlerde küfür veya kötü tezahüratın olmaması için elimden geleni yaparım. Son dönemde yaşanan olaylarda bizim suçumuz veya kusurumuz yoktur. Suçu, günahı olmayan insanlar cezalandırılmıştır. Biz bu konu ile ilgili yapılacak net açıklamaları bekliyoruz. Pazartesi günü yapacağımız basın toplantısı ile kamuoyunu aydınlatmaya çalışacağız” dedi |
Aranan forvet bulundu: Bukharov Rubin Kazan’ın ve Rus futbolunun parlayan yıldızı Alexandr Bukharov, Beşiktaş’a önerildi. Geçen sezon 21 maçta 15 gol atan genç forvet, devre arasında Kartal olabilir. Kadroda revizyon yapmayı planlayan Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, lige verilen arayı fırsat bildi ve transfer için kolları sıvadı. Menacerlerle bir görüşmede bulunan tecrübeli çalıştırıcının, “Ara transferde bir orta saha, bir de forvetle kadroyu güçlendirmeyi planlıyorum. Bunun için aralık ortasına kadar, transferi mümkün olabilecek isimlerden bir liste çıkarın. Her şeyi tüm ayrıntıları ile istiyorum” dediği öğrenildi. Çok gizli olarak gerçekleştirilen bu görüşmenin ardından menacerler hemen arayışlara geçti ve yıldız bir isimle Denizli’ye döndü: Alexandr Bukharov... 1.93 BOYUNDA, BONSERVİSİ ELİNDE Son yıllarda çıkışa geçip, Euro 2008’de yarı final oynayan Rusya’nın yetiştirdiği genç ve yetenekli isimlerin başında gösterilen Bukharov’un ocak ayında boşa çıkacağı ve Beşiktaş’a gelmeye sıcak baktığı belirtildi. Rubin Kazan’ın geçen sezonki şampiyonluğunda büyük rol oynayan 1.93 boyundaki Bukharov, forma giydiği 21 maçta rakip fileleri tam 15 kez havalandırmıştı. 24 yaşındaki Bukharov, 28 saniyede attığı golle, Rus Ligi’nin en erken golünü atan isim olma unvanını da elinde bulunduruyor. Orhan Yıldırım 1 soru, 1 cevap Bukharov, Beşiktaş’a faydalı olur mu? Aleksandr Bukharov henüz 24 yaşında ve çok kuvvetli bir forvet. Her zaman oynamaya hazır. Bu sezon Rubin’de kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor. Gol yollarında çok iyi ve tam bir takım oyuncusu. Rusya’nın hocası Hiddink, baraj maçlarını geçmeleri halinde onu milli takıma alabilir. Şu an Arshavin ve Pogrebnyak gibi yıldızların arkasında sırasını bekliyor. Hem hızlı hem de kuvvetli. Topu çok iyi saklıyor. Performans anlamında da oldukça istikrarlı bir grafik çiziyor. Beşiktaş, Rubin’den daha büyük bir kulüp. Bu transfer Bukharov’un kariyeri için muhteşem olur. Boris Bogdanov / Sportekspress Bukharov kimdir? Ülkesi: Rusya Doğum yeri: Naberezhnye Chelny Doğum tarihi: 12 Mart 1985 Boyu: 1.93 Mevkii: Forvet Oynadığı takım: Rubin Kazan İŞTE BUKHAROV...Fanatik Video / Dünya'dan Futbol / İşte Aleksandr Bukharov |
Hakan İle Rüştü Yoksa Korcan Oynar http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm780217.jpg Denizli bu sabah yapılan antrenmanda basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği sohbette, sakatlıkları süren ve bugünkü antrenmanda yer almayan kaleciler Rüştü ve Hakan'la ilgili olarak, "İkisi de bugünkü antremanda yok. Tedavileri sürüyor. Bu iki oyuncumun da gerektiğinde fedekarlık yapacaklarına inanıyorum. Bugün kaleci Korcan ve A2 takımının kalecisi Umut bizimle beraber. Fenerbahçe maçına kadar Rüştü ve Hakan oynayamayacak durumda olursa kaleyi Korcan koruyacak. Hakan'ın problemi eliyle ilgili olduğu için tedavi süreci biraz daha uzun olabilir" dedi. Mustafa Denizli, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdüklerini, milli takım kamplarından dönecek oyuncularının durumuna göre dana net konuşabileceğini söyledi. Tecrübeli teknik adam, bir basın mensubunun "Devre arası tatili öncesinde takımınızı görmek istediğiniz sıralama nedir?" sorusuna ise "Benim için önemli olan puan baremidir. Kafamdan geçen puanı yakaladığım zaman 17. hafta sonunda birinci de olabiliriz, dördüncü de olabiliriz" diye konuştu. "Beşiktaş son haftalarda çok iyi oynamadan maçları kazanıyor" eleştirileriyle ilgili olarak ise Mustafa Denizli, "Benim için yaklaşım önemli. İnsanların takımımı nasıl gördüğü önemli. Bazı maçlarda çok iyi oynamanıza rağmen istedikleriniz olmaz. Mesela geçen sene kendi evimizde oynadığımız Trabzonspor maçıyla son oynadığımız Trabzonspor maçı bu durumu çok iyi ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı. Beşiktaş teknik direktörü son olarak milli takım kampından sakatlığı nedeniyle geri dönen Sivok'un topuğundan bir sıkıntı yaşadığını, Batuhan'ın ise yavaş yavaş hazır duruma geldiğini ifade etti. |
Murat AKsu Hız Kesmiyor http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm780181.jpg Murat Aksu'nun Yönetim Kurulu Listesinde Cumhurbaşkanlığı eski baş danışmanı ve RTÜK Kurucu Başkanı Ali Baransel'den sonra yer alan bir diğer isim Dr. Murat Akdoğan. Murat Aksu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dedi: "Adaylık konuşmamı yaparken önemle üzerini çizdiğim bazı konular vardı. Bunlardan bir tanesi de Beşiktaş'ın yönetimindeki zihniyet sorunuydu. Beşiktaş'ın dünya standartlarında kurumsallaşmış bir yapıya kavuşması gerekmektedir. Birlikte yola çıktığım arkadaşlarım ve ben buna yürekten inanıyoruz. Günümüzde, modern futbol yönetiminde kurumsallık ön plandadır. Kurumsal olamayan kulüp yapıları dünya ile rekabet edemezler ve verimli olamazlar. Bu nedenle yönetim kurulu üyelerimizin bu kurumsal yapıya katkı sağlayacak, kendi tecrübelerinde büyük başarılara imza atmış, kişiler olmasına büyük önem veriyoruz. Beşiktaş'ın mevcut borcu 300 milyon TL'sına yaklaşmaktadır. Bu borcun dışında bir başka büyük sorunda bu borcun, kulübün gelir gider dengelerindeki hesapsızlık yüzünden her sene katlanarak büyümesidir. Bu noktada, Beşiktaş için öncelikli çözüm, borçların yeniden yapılandırılmasıdır. Borcun yeniden yapılandırılması belli bir program dahilinde olur. Başarı ise bu programı taviz vermeden büyük bir disiplinle uygulamaktan gelir. Yönetim Kurulumuzdaki her kişinin kredibilitesi bu borcun yeniden yapılandırılmasında etkin olacaktır. Sayın Akdoğan'ın bu sürece katkısının büyük olacağından şüphem yoktur. Baymak'da Mühendis olarak başladığı iş hayatında yaşanan süreçte Baymak'ı borç sarmalından kurtarıp Avrupa'nın üçüncü büyük ısıtma ve soğutma firması olan BAXI group ile ortak olmayı başarmıştır. Kendisinin iş hayatındaki bu başarısının en önemli nedenleri, yönetim anlayışında kurumsallığa verdiği önem ve başarılı yönetim stratejisidir. Kendisinin Kurumsallaşma ve Yeniden yapılanma süreçlerindeki birikimi, donanımı ve vizyonunun Beşiktaş'ta verimliliği arttıracak projelere dönüşeceğine inanıyorum. Birlikte yola çıkmaktan güven duyduğum bir arkadaşım. Kendisine desteği ve katılımı için çok teşekkür ediyorum." Bayramdan sonra gündeminin yönetim kurulu üyelerinin açıklanması olduğunu belirten Aksu, kimseyle oy pazarlığı yapılmadığını yönetim kurulu kriterlerinin tamamen Beşiktaş'ın ve geleceğinin ihtiyaçları doğrultusunda saptandığını bundan da taviz vermeyeceğini belirtti. Dr. Murat Akdoğan ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Beşiktaş milyonlarca taraftarı ile Türkiye' nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri ve en önemli markasıdır Verdiğimiz mesajların bu kadar büyük bir sivil toplum örgütünde kabul görmesi için çok büyük sportif başarılar gereklidir. Bu sportif başarılar topluma mal olması ve Türk sporuna katkısı için kulübün kurumsal yapısının ve finansal yapısının yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Ancak ekonomik özgürlüğüne kavuşmuş, kurumsal yapısını tamamlamış bir kulüp çok büyük sportif başarılara imza atabilir. Beşiktaş için kurulan bu ekipte olmak beni çok heyecenlandırıyor. Öncelikle Sayın Murat Aksu'ya bu girişimi ve güveni için çok teşekkür ediyorum. Bir Beşiktaş'lı olarak benimde hayalim Beşiktaş'ı dünya standartlarında bir kulüp haline getirmek. Ancak bunu yapabilmek için artık oyuna yeni kurallar getirmek gerekiyor. Artık Beşiktaş sadece iyileştirmelerle istenen noktaya gelemez. Geleneksel ancak verimsiz yaklaşımları yıkan yeniden yapılanma stratejileri geliştirilmesi gerekiyor. Strateji dediğiniz şey, zaten yıkıcıdır, değiştiricidir. Gerisi sadece taktiktir. Kilit sözcük "değişim"dir. Değişimi yakalayabilmek çok önemli. Değişimin kilit bir alt başlığı da "bilgi"dir. Bunun için de Beşiktaş'ın kurumsal yapısını bilgiyi üreten, bilgiyi derleyen, bilgiyi aktaran ve bilgiyi kullanan hale getirmemiz lazım." |
Matteo Ferrari Hızlı Ve Öfkeli http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm779828.jpg Transfer edildiği zaman, “Bir savunma oyuncusuna bu kadar para verilir mi?” sorularını da beraberinde getirmişti Matteo Ferrari... “Sahada konuşurum” dedi, eleştirilere sahada yanıt verdi. Son 6 maçta 6 galibiyet alan Kara Kartal’ın defansının bel kemiği olan Matteo Ferrari, FANATİK’e durum değerlendirmesinde bulundu. Beşiktaş’ın çok kaliteli bir ekip olduğunu belirten İtalyan yıldız, “Ligin savunma yönü en iyi takımı biziz. Bunu ben değil, istatistikler söylüyor. 12 maçta 6 gol yedik, sadece 38 pozisyon verdik. Beşiktaş’ın bu konudaki rekoru ne, bilmiyorum. Ama sezon sonunda rekoru kıracağız” ifadesini kullandı. ‘İtalyan takımı gibiyiz’ Hücum hattındaki sorunların çözüleceğini belirten Ferrari, “İtalyan takımları gibi göze hoş gelen futboldan uzaklaştığımız oluyor. Ama bu durum uzun sürmeyecek. Ofansif yönü güçlü arkadaşlarımız çeşitli nedenlerden dolayı aramızda olamadılar. Futbol yaşantım boyunca, hiç bu kadar farklı 11’lerle oynamamıştım. Biz lige renk veriyoruz. Hücumda etkili olacağız, derbiyi kazanacağız ve tıpkı geçen sezon olduğu gibi çifte kupa Beşiktaş’ın olacak. Başta hocamız olmak üzere herkesin inancı tam” diye konuştu. Orhan Yıldırım Ferrari ligde ne yaptı? Maç: 10 Dakika: 897 İsabetli pas: 310 Topla buluşma: 488 Top kazanma: 214 Top kaybetme: 111 Yaptığı faul: 9 Topla oynama süresi: 21.09 dk. Sarı kart: 2 Kırmızı kart: 1 |
İşte Yolcular http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm779820.jpg Devre arasında takıma neşteri vurmaya hazırlanan teknik direktör Mustafa Denizli, menacerlere haber göndermiş ve bir forvet ile orta saha oyuncusu aradığını belirtmişti. Ancak takımdaki yabancı kontenjanının dolu olması, tecrübeli çalıştırıcıyı zorluyordu. Matias Delgado’nun sözleşmesini tekrar hayata geçirecek olan Siyah-Beyazlılar’da, Şili Milli Takımı’na gidip, Trabzon maçında forma giymeyen Tello’nun bileti tam anlamıyla kesiliyor. Bobo’nun da durumu pek parlak görünmüyor. Zenit ile St.Etienne’in istediği Brezilyalı yıldızın da, Denizli’nin gözünden düştüğü kaydedildi. Bir ihtimal daha var Bobo ve Tello’nun gönderilmesinin ardından, Kara Kartallar orta sahayı Delgado’yla, forveti de yabancı bir isimle takviye edebilecekler. Denizli’nin talep etmesi halinde sezon başında alınan Michael Fink’in de transfer listesine konulabileceği konuşuluyor. |
Bukharov Dünden Razı http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm780077.jpg Rus basınına açıklamalarda bulunan genç yıldız, “Şampiyonlar Ligi’nde oynamak benim için çok iyi oldu. Avrupa futbolunu yaşayarak gördüm. Menacerler bana teklifler geldiğini söylüyorlar. Bunların içerisinde Türkiye de var. Takım arkadaşlarımdan olumlu duyumlar aldım. Eğer şartlar oluşursa, Türkiye’de futbol oynamak isterim” diye konuştu. |
Borç 181 milyon euro http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm779804.jpg Beşiktaş Kulübü Olağan Divan Kurulu toplantısı dün Swissotel’de gerçekleştirildi. Yurt dışında olduğu gerekçesiyle Başkan Yıldırım Demirören toplantıya katılmazken, yöneticiler ve divan kurulu üyeleri Swissotel’deki yerlerini aldı. Kulübün 181 milyon TL borcunun bulunduğu açıklanırken, Yıldırım Demirören’e ise kulübün tam 59 milyon TL borcu olduğu ifade edildi. Ayrıca ağustos ayından bu yana, kulübün 28 milyon TL borçlandığı da dile getirildi. ‘50 yıldır böylesini görmedim’ Toplantının başında söz alan Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Demirören’e yönelik küfürlü tezahüratlara tepki gösterdi. Karadeniz, “Beşiktaş Kulübü başkanlık makamının uğramış olduğu bu saldırı hepimizi üzmüştür. Burada Ahmet, Mehmet oturmuş önemli değildir” dedi. Genel Sekreter Kenan Öner ise şöyle konuştu: Sezon başında bizi eleştirenler, Beşiktaş’ın şampiyonlukta ne kadar iddialı olduğunu görmüşlerdir. Önümüzdeki hafta çok önemli bir derbi maçımız var. Bu maçtan iyi bir sonuçla çıkarsak, ligin ilk yarısını güzel bir yerde bitirebiliriz. Tribündeki olaylara gelince.. 50 yıldır bu stada geliyorum böyle bir şey görmedim. Biz daha zor koşullarda şampiyon olduk. Yapılanlar son derece üzücüydü... Saycan Sayım Divan’dan notlar Divan Başkanlık Kurulu’nun faaliyet raporunda toplam 13 bin 488 kulüp üyesinin ocak ayındaki kongrede oy kullanabileceği açıklandı. Toplantıda söz alan Divan Kurulu üyesi Atıf Keçeci, Denizli maçında 500 biletin bir poşetle kişilere dağıtıldığını ve müdüriyetten insanların içeri alındığını iddia etti. Divan Kurulu üyesi Cemil Ulusel, “Tribün olaylarını yaratanlar Beşiktaşlı değildir. Sadece provokotördür” dedi. Eleştirilere yanıt vermek için tekrar kürsüye çıkan Kenan Öner, Akatlar’ın yapımını, İnönü Stadı’nın yenilendiğini ve Fulya Projesini hatırlattı. |
Golü Attılar izin Yaptılar http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm779788.jpg Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde önceki gün yapılan antrenmanda coşan Beşiktaşlı futbolcular, çift kale maçta tam 18 gol atmıştı. Bu durum teknik direktör Mustafa Denizli’nin yüzünü güldürdü ve oyuncularına 1 günlük izin verdi. Dünü tatil yaparak geçrien Siyah-Beyazlılar, Fenerbahçe derbisi hazırlıklarına bugün devam edecekler. Antrenmanın sabah saatlerinde gerçekleştirileceği kaydedildi. |
RÜştü Reçber Başlıyor http://foto.fanatik.com.tr/test/423x...t1mm779772.jpg Ankaragücü karşılaşmasında beline aldığı darbe sonrasında ağrıları artan Rüştü Reçber, Wolfsburg ve Trabzonspor maçlarında formasından uzak kalmıştı. Tecrübeli file bekçisinin sakatlığını büyük ölçüde atlattığı ve bugünden itibaren arkadaşlarıyla birlikte çalışmalara başlayacağı kaydedildi. Sol el bileğinden bir sakatlık geçiren Hakan Arıkan’ın ise, yarın bir testten geçirileceği açıklandı. Şu anki durumuyla Hakan’ın derbide oynaması mümkün görünmüyor. |
Türkiye`de Saat: 23:59 . |