![]() |
Beşiktaşlı oyuncu Türk olacak Beko Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş Cola Turka, yeni transfer ABD'li Dennis Mims'i Türk statüsünde oynatmak için girişimde bulunacak. Mims'in, daha önce Türkiye'de 3 yıl forma giydiği için Türk statüsünde oynama hakkına sahip olduğu ve kulübün bu konuda çalışma yaptığı açıklandı. Beşiktaş Cola Turka Şube Direktörü Hasan Bozkurter, son 3 yıldır Türkiye'de sırasıyla TED Ankara Kolejliler, Ormanspor ve Yeşilyurt formaları giyen Dennis Mims'i Türk statüsünde oynatacaklarını, bunun için gerekli girişimleri yapacaklarını söyledi. Bozkurter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1980 doğumlu ve 2.06 metre boyundaki oyuncunun eşinin de Türk olduğunu belirterek, “Mims'i Türk yapacağız. Kendisi 3 yıldır Türkiye'de ve vatandaşlık hakkını kazanmış durumda” dedi. Mims'in Türk statüsüne geçmesiyle bir yabancı oyuncu daha alabilecek duruma geleceklerini kaydeden Hasan Bozkurter, “Mims'in Türk statüsüne geçmesiyle bu hakkımız oluyor. Bunun için ABD'den bir oyuncu daha transfer edeceğiz” diye konuştu. Şube Direktörü Bozkurter, yeni sezon için çok koşan ve dinamik bir kadro kurduklarını, bu sezon camiayı mutlu edecek sonuçlara ulaşmak istediklerini sözlerine ekledi. Kaynak : Vatan |
bide futbol takımından 2 sini türk yapsalar pek güzel olur :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
hadi hayırlısı |
Delgado Türk olsa bile alacağını sanmam Terim'in.. Ayhan'ı 10 numara oynatır Delgado'yu almaz yine de.. : ) |
Alıntı:
|
Alıntı:
ne emreymiş mübarek kapışan kapışana... bari bi numarası olsa canım yanmıcak.. Delgado ya bizimkiler teklif götürmüştü geçen sene Türk vatandaşlığı için : Arjantin Milli takımında oynamak istiyorum diye kabul etmemişti. Helal olsun bence buda güsel bi hareket. |
Konu nerden nereye gelmiş öyle :) Ama bahsi açılmışken söyleyeyim Türk vatandaşlığına geçip Arjantin milli takımında da oynayabilir o sorun değil. ama Delgado'nun daha birkaç sene Türkiye'de kalması lazım vatandaşlık kazanması için. Mims gibi Türk kızı alsın kendine :) |
Alıntı:
hmm onu bilmiyodum. o zaman yah teklif götürme olayı tırışkadan dı yada Delgadonun başka planları vardı : ) |
Türk milli takımında oynarmısın sorusuna hayır yaşım daha genç Arjantin milli takımında oynamayı hedefliyorum demişti ama birkaç sene daha kalırsa Türk vatandaşlığına geçebilir. Bu arada bu vatandaşlık konusu geçen sezon basketbolda çok başımızı yaktı yabancı kontenjanından dolayı, bu sene işi sıkı tutuyorlar yöneticiler. :) |
işalla geçer o zaman ilerde - bilgilendim saolasın =) |
gercekten cok ıı bı transfer hem senelık alacagı rakamda uygun gozukuyor turk statusunde oynuyacak olması daha bı guzel |
Alıntı:
arjantin milli tkımda oynadı ümitlerde tabi |
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 00:36 . |