HASTAKARTAL | 03-06-2009 18:11 | Uğruna rekor kırıldı!
Kulüp tarihinin en pahalı transferi oldu! İngiltere Premier Ligi takımlarından Birmingham City, Ekvadorlu golcü Christian Benitez için Avrupa'nın önce gelen kulüpleriyle girdiği transfer yarışını kazandı ve Benitez'i renklerine bağladı.
Önümüzdeki hafta İngiltere'ye gidecek ve sağlık kontrollerinden geçecek Benitez için kulüpten yapılan açıklamada, golcü oyuncu için kulüp transfer ücreti rekoru kırıldığı belirtildi. Benitez'e ödenen ücret net olarak açıklanmasa da, 14 milyon avro civarında olduğu tahmin ediliyor.
Ekvador'un unutulmaz golcüsü Ermen'in oğlu olan Benitez, Almanya'da düzenlenen 2006 Dünya Kupası'nda parlamış ve son iki sezonda Meksika Premier Ligi'nde oynadığı 58 karşılaşmada 31 gol kaydetmişti.
kaynak:sporx.com |