![]() |
Dünyanı En Pahallı Tablo http://www.stargazete.com/StarExtra/...r//pollock.jpgDünyanın en pahalı tablosu değişti. Meksikalı bir girişimcinin 140 milyon dolara satın aldığı Amerikalı ressam Jackson Pollock'un 'Nr. 5, 1948' isimli tablosu, artık dünyanın en pahalı tablosu. Daha önce bu ünvana Gustav Klimt'in 'Adele Bloch-Bauer' isimli tablosu sahipti ve geçen yaz dünya çapındaki kozmetik firmasının sahibi Ronald Lauder tarafından 135 milyon dolara satın alınmıştı. Pollock, 20. yüzyılın önde gelen Amerikalı sanatçılarından biri olarak kabul ediliyor. 1946 yılında kendi geliştirdiği boya dökme, fırlatma tekniği ile Aksiyon Resim'in kurucularından biri olmuştu. Resimlerinde fırça kullanmıyor, doğrudan tuvalin üzerine damlatma, fırlatma, akıtma tekniğini kullanıyordu. 140 bin dolara satılan «No. 5, 1948» isimli 1.20 x 2.40 m boyutlarındaki tablosu sarı ve kahverenginin tonlarından oluşuyor. |
bilsem böyle resimlerin bukadar degerinin olacagini bende kücük yastan baslardim ressamliga...:D:D:D |
bunun neresine veriolar bu parayı ya...anlamıorum :D |
Benİm YİĞenİn Resİmlerİde Bayaa Para Eder O Zaman.Şİmdİden 3 Ajanda Pİtİrdİ.her Safayi 140 Mİlyon Dolar Dan Hesaplasak.neyse Bİ Ara Hesaplarim Artik. |
Tabloyu koymayı unutmuşsun :D |
neymiş bu kadar para eden,bi görseydik,resimdeki karalama değil heralde? :D |
çok estetik bir tablo :D:D |
bu tablo gercekten saheser niteliğinde. maddi yönden çok maneviyatıyla paha biçilemez bir eser:D:D siz ne anlarsınız cnm sanattan ehehe :D:D:D |
ANLAŞILAMAYAN RESİM pahalıdır arkadaşlar...herkesin anladığı bişeye nie okdar para verilisn:) derinlik işte... |
baya bi estetikmiş ya :D |
Alıntı:
|
lütfen arkadaslar sanata saygı ya :D Cin ali çizssek dah güzel olur buna bukadar para veren akıllı olamaz ya.Bu para bende olsa bjk ye başkan olur beşiktaşa yıldız futbolcu alırdım.Al sana en güzel tablo :D |
aksamdan beri bakıyorum,çözemedim:D |
yaa çok merak ediyorum bu tabloya bakınca hangi anlamı çıkarıyorlar..onların çıkardıkları anlamları biz neden çıkaramıyoruz..merak ediyorum... |
biz bu isten anlamiyoruz... |
ne kadar güzel bir tabloymuş öyle :D |
ne kadar gusel bi tablo hele o renklerdeki uyuma asalete bakin gercekten goz kamastirici az bile vermis bence o is adami ahh param olcak ben alicaktim :D |
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 17:55 . |