![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| |||||||
| Kuran Bu Bölümde Kuranı Kerim ve Ayetler Hk. bilgilere ulaşabilirsiniz |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #11 | ||
![]() Üyelik tarihi: Mar 2006
Tecrübe Puanı: 38 ![]() ![]() | KALEM Bismillahirrahmanirrahim 1- Nûn, Kaleme ve yazdiklarina andolsun. 2- Sen Rabbinin nimetiyle mecnun degilsin. 3- Kuskusuz senin için tükenmez bir ecir var. 4- Sen elbette yüce bir ahlak üzeresin. 5- Sen de göreceksin, onlar da görecek. 6- Hanginizde imis o fitne ve cinnet. 7- Dogrusu Rabbin, yolundan sapani en iyi bilendir. Hidayete ereni de en iyi bilen O'dur. 8- O halde, yalanlayicilara itaat etme. 9- Onlar istediler ki yumusak davranasin da onlar da sana yumusak davransinlar. 10- Sunlarin hiçbirine boyun egme: Yemin edip duran asagilik, 11- Daima kusur arayip kinayan, hep lâf götürüp getiren, 12- Hayra engel olan, saldirgan, günahkâr, 13- Kaba ve hasin, sonra da kötülükle damgali, 14- Mal ve ogullari var diye (böyle davranir). 15- Kendisine âyetlerimiz okundugunda: "Eskilerin masallari" der. 16- Yakinda biz onu hortumunun (burnunun) üzerinden damgalayacagiz. 17- Biz onlara da belâ verdik, bahçe sahiplerine verdigimiz gibi. Hani onlar sabah olunca bahçeyi mutlaka devsireceklerine yemin etmislerdi. 18- Istisna da etmiyorlardi ("insaallah" demiyorlardi). 19- Fakat onlar uyurken dolasici bir belâ onu sardi da, 20- Bahçe simsiyah kesiliverdi. 21- Derken sabahleyin birbirlerine seslendiler: 22- "Haydi, devsirecekseniz erkenden ekininize gidin" diye. 23- Derken firladilar, aralarinda fisildasiyorlardi. 24- "Sakin bugün hiçbir yoksul bahçeye girip yaniniza sokulmasin" diyorlardi. 25- (Zanlarinca yoksullari) engellemeye güçleri yeterek erkenden gittiler. 26- Fakat bahçeyi gördüklerinde: "Biz herhalde yanlis gelmisiz" dediler . 27- "Yok, biz mahrum edilmisiz." (dediler). 28- Içlerinde en makul olani söyle dedi: "Ben size Rabbinizi tesbih etsenize dememis miydim?" 29- "Rabbimizi tesbih ederiz, dogrusu biz zalimler imisiz." (dediler). 30- Ardindan suçu birbirlerine yüklemeye basladilar. 31- Yaziklar olsun bize, dediler, biz azginlarmisiz. 32- Ola ki Rabbimiz bize onun yerine daha hayirlisini verir. Biz Rabbimize yönelir, ondan umariz. 33- Iste azap böyledir. Elbette ahiret azabi daha büyüktür. Fakat bilselerdi. 34- Kuskusuz korunanlar için de, Rableri katinda nimetleri bol bahçeler vardir. 35- Öyle ya, teslimiyet gösterenleri suçlular gibi tutar miyiz hiç? 36- Neyiniz var, nasil hüküm veriyorsunuz? 37- Yoksa size ait bir kitap var da onda mi okuyorsunuz? 38- O kitapta, "begendiginiz her sey sizindir" diye mi yazili? 39- Yoksa, "ne hükmederseniz mutlaka sizindir" diye sizin lehinize olarak tarafimizdan verilmis, kiyamet gününe kadar geçerli kesin sözler mi var? 40- Sor bakalim onlara, içlerinden ona kefil hangisi? 41- Yoksa ortaklari mi var onlarin? Dogru iseler ortaklarini getirsinler. 42- O gün isler zorlasir ve secdeye davet edilirler. Fakat güç yetiremezler. 43- Gözleri düsük bir halde kendilerini bir zillet kaplar. Oysa onlar sapasaglam iken de secdeye davet ediliyorlardi. 44- Bu sözü yalanlayani bana birak. Onlari bilmedikleri yönden derece derece azaba yaklastiracagiz. 45- Onlara mühlet veriyorum. Dogrusu benim tuzagim saglamdir. 46- Yoksa onlardan bir ücret istiyorsun da bu yüzden onlar agir bir borç altinda mi kaliyorlar? 47- Yoksa gayb onlarin yanlarinda da onlar mi yaziyorlar? 48- Rabbinin hükmüne sabret, balik sahibi gibi olma. Hani o öfkeye bogulmus da nida etmisti. 49- Rabbinden bir nimet yetismis olmasaydi, elbette kinanacak bir halde issiz bir diyara atilacakti. 50- Fakat Rabbi onu seçti de iyilerden kildi. 51- O kafirler Kur'ân'i isittikleri zaman neredeyse seni gözleri ile devireceklerdi. Bir de durmuslar "o bir deli" diyorlar. 52-Halbuki o âlemler için bir ögüttür.
__________________ Besiktas JK . | ||
| | |
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |