![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
Kuran Bu Bölümde Kuranı Kerim ve Ayetler Hk. bilgilere ulaşabilirsiniz |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() | #11 | ||
![]() Üyelik tarihi: Mar 2006
Tecrübe Puanı: 38 ![]() ![]() | NEBE Bismillahirrahmanirrahim 1- Birbirlerine neyi soruyorlar? 2- O büyük haberden (kiyametten) mi? 3- Ki onlar onda ayriliga düsmektedirler. 4- Hayir, ilerde bilecekler. 5- Hayir hayir, ilerde bilecekler. 6- Biz yeryüzünü bir besik yapmadik mi? 7- Daglari da birer kazik kilmadik mi? 8- Sizleri çift çift yarattik. 9- Uykunuzu bir dinlenme yaptik. 10- Geceyi bir örtü yaptik. 11- Gündüzü de bir geçim zamani yaptik. 12- Üstünüze yedi saglam bina (gök) çattik. 13- Içlerine isik saçan bir kandil astik. 14- Yogunlasmis bulutlardan saril saril bir su indirdik. 15- Onunla taneler ve otlar çikaralim diye. 16- Ve sarmas dolas baglar bahçeler (çikaralim diye). 17- Kuskusuz o hüküm günü kararlastirilmis bir vakit olmustur. 18- O gün Sûr'a üflenir, bölük bölük gelirsiniz. 19- Gök de açilmis, kapi kapi olmustur. 20- Daglar yürütülmüs, serap olmustur. 21- Kuskusuz Cehennem gözetleme yeri olmustur. 22- Azginlar için son varilacak yer olmustur. 23- Orada çaglarca kalacaklardir. 24- Orada ne bir serinlik tadacaklar, ne de içecek bir sey. 25- Ancak bir kaynar su ve irin (içecekler). 26- Bir ceza ki tam yaptiklarina uygun. 27- Çünkü onlar hiçbir hesap ummazlardi. 28- Âyetlerimizi yalanlaya yalanlaya tam bir yalanci olmuslardi. 29- Biz ise herseyi sayip bir kitaba geçirmisiz. 30- (Onlara): "Simdi tadin (cezanizi). Artik size azabinizi artirmaktan baska bir sey yapmayacagiz" (denir). 31- Kuskusuz takva sahipleri için bir kurtulus var. 32- Bahçeler var, baglar var. 33- Memeleri tomurcuklanmis yasit kizlar var. 34- Dopdolu kadehler var. 35- Orada ne bos bir söz isitirler, ne de bir yalan. 36- (Bunlar) Rabbinden yeterli bir bagis olarak (verilir). 37- O, göklerin, yerin ve bu ikisi arasindakilerin Rabbidir. Rah-mân'dir. Hiç kimse ondan bir hitaba mâlik olamaz. 38- O gün Ruh ve melekler sira sira dururlar. Rahmân'in izin verdikleri disinda hiç kimse konusamaz. Izin verilen de dogruyu söyler. 39- Iste bu hak gündür. Artik dileyen Rabbine bir yol tutar. 40-Biz sizi yakin bir azap ile uyardik. O gün kisi ellerinin ne takdim ettigine bakacak ve kâfir diyecek ki: "Ah ne olaydi, ben bir toprak olaydim."
__________________ Besiktas JK . | ||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |