10-02-2010, 21:22
|
#1 |
Gogo
| Gençlerbirliği maçında izlediğimiz Tabata için kendine geldi diyebilir miyiz?
Gençlerbirliği maçında sahada yer alan Tabata'yı çok iyi buldum. Siyah- Beyazlı takıma geldiği günden bu yana en iyi performansını sergiledi. Tabata, zaten yetenekli ve iyi bir futbolcu. Sadece kendisini göstermesi gerekiyordu. Bunu da bu hafta yaptı. Bu performansın saman alevi gibi bir anlık olacağını düşünmüyorum. Tabata'nın, bundan sonra sergileyeceği performansla Beşiktaş'ın başarısına önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Brezilyalı'nın artık kendini bulduğunu söyleyebiliriz.
Tello ve Nihat yerine Yusuf ve Holosko'nun girişiyle maç bir anda değişti. İki isim bir takımı bu kadar etkiler mi?
Dikkat ederseniz teknik direktör Mustafa Denizli, sezon başından bu yana yaptığı bu tür hamlelerle maç kazanmasını biliyor. Alternatifli bir kadroya sahip olmak bu anlamda büyük bir avantaj. Deneyimli Denizli de bunu yeri geldikçe kullanıyor. Ancak, bence asıl önemlisi olan Rüştü'nün performansı. Yapmış olduğu 2 kritik kurtarış var. Sakatlıktan dönmesine karşın yine üst düzeyde bir performans sergiliyor. Bu da onun ne kadar profesyonel bir futbolcu olduğunu ortaya koymakta. Takımda örnek alınması gereken isimlerin başında geldiğini söyleyebeliriz.
Rakiplerin de kaybetmesiyle Beşiktaş yeniden potaya girdi diyebiliriz. Geride kalan haftalar için görüşünüz ne olur?
Ligin en avantajlı takımının Beşiktaş olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Avrupa kupalarında ve Türkiye Kupası'nda maçı yok. Haftada sadece 1 karşılaşmaya çıkacaklar. Galatasaray ve Fenerbahçe ise 3 kulvarda mücadele edecekler. Yıpranacakları kesin. Siyah-Beyazlılar bu avantajı iyi değerlendirmeli. Bence, bu sezon da şampiyonluğun en büyük adayı Beşiktaş. Sinan Engin |
| |