Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Makaleler

Makaleler Medya dan Beşiktaşımız ile ilgili Köşe Yazılarının Tartışıldığı Platform.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15-09-2009, 16:29   #1
 
Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hıncal'dan...sonuna kadar katılıyorum..

Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size. Galatasaray ballı

* G.Saray oynadığı 5 maçın 5'ini de kaybedebilir, bugün Sivas'ın durumunda olabilirdi. Derbide de Beşiktaş oynadı, G.Saray kazandı
* İki teknik direktörü kefeye koyduğun zaman mukayese edilmeyecek derecede Denizli üstün. Ama Rijkaard'a övgüler diziliyor
* Eleştirileri okurken utanıyorum. Ya Türkiye'de futbol analizi yapabilecek kafa yok ya da bunların hepsi eyyamcı ve tabelacı

_Galatasaray, Beşiktaş'ı net bir skorla mağlup etti.Ancak ortaya koyduğu futbol fazla beğenilmedi. Siz iki takımı nasıl buldunuz?
Ben daha net konuşayım: "Beşiktaş oynadı, Galatasaray kazandı." Maçın özeti bu... Tabelanın 3-0 olması bu gerçeği değiştirmiyor. Click the image to open in full size. Gayet rahatlıkla 3-0 Beşiktaş da kazanabilirdi ama ne yazık ki medyamız geleneksel tabelacılığı içinde bu net ifadeyi kullanmaktan çekiniyor. Bol eyyam içinde yazmışlar maçı ve kendileri ile çelişki içindeler aslında. Galatasaray'ın en iyi oyuncusunda medya müttefik; kaleci Leo Franco. Beşiktaş'ın en kötü oyuncusunda da medya müttefik; kaleci Rüştü. Bir takımı kalecisi kurtarmış, bir takımı kalecisi çözmüş. O zaman hangi takım iyi oynamış olur? Bunu dahi bir araya getirip, bir analiz yapamıyorlar. Hele o günden bu yana Mustafa Denizli'ye yapılan eleştirileri okuyorum; inanamıyorum. Ya Türkiye'de futbol analizi yapabilecek bir kafa yok, ki bu çok ağır bir itham olur ya da bunların hepsi gerçekten eyyamcı ve tabelacı. Maç öncesi Digiturk, derbi ile ilgili benimle kısa bir söyleşi yaptı. Geçen hafta sana söylediğimi anlattım: "100 kere oynasalar bu kadrolarla 99'unu Galatasaray kazanır ama futbolun güzelliği şu ki 100. ihtimal daima vardır." Kadro farkının altını da şöyle çizdim: "Bugün Galatasaray'ın başkanı olsanız ve size deseler ki aynı Ankaraspor ve Ankaragücü'nde olduğu gibi, Beşiktaş emrinde olsa; hangi futbolcuyu bedavaya alırsın?" Ben bir tane sayamıyorum. "Tersi" dedim; "Beşiktaş Başkanısınız, Galatasaray'dan kaç kişi alırsınız?" En az 15 kişi sayılır. Galatasaray'ın bırak kulübesini, tribünde oturanlar Beşiktaş'ta direk oynar. Böyle bir kadro farkı varken bu maçı bu kadar bariz Beşiktaş üstünlüğüne sokan şey ne; Mustafa Denizli'nin, tarihsel, gayet iyi bilinen çözümcülüğü, maçı maçtan önce oynayıp kafasında çözmesi. Mustafa Denizli harika bir taktik bilgisine sahip. Alkışlanması gereken.

_Aksine sahaya sürdüğü kadro büyük eleştiri aldı.
Ben inanamıyorum. Tabii ki sürpriz yapman lazım. 100 kere oynadığın zaman 99'unu kaybedeceğin bir maçı kazanmak için rakibini şaşırtman lazım. Normal koşullarda her zaman karşındaki rakip kazanır ve nitekim şaşırtma taktiğinin başarıya ulaştığını bizzat Rijkaard söylüyor: "Çok şaşırdım" dedi. Daha maçın başlama düdüğü çalmadan Rijkaard gibi bir adamı şaşırtıyorsan; 'birinci adımı doğru atmışsın' demektir.

ZAAFLARINI ÇÖZMÜŞ
Bizim medyanın klasik bir şeyi vardır; bir takım kaybettiğinde, hangi takım olursa olsun, hemen kulübeye bakarlar, o kulübede kim oturuyorsa 'Vay bunlar niye oynamadı?' der ve onu yazarlar. Tersi olsa, yine kulübeyi yazarlar. Hiç fark etmez onlar için. Geriye gidip, oynanmış derbilere bakalım bütün eleştirilerde daima kulübenin hesabı sorulmuştur. Alex'i kulübede oturtursan, 'Alex niye kulübede oturuyor?' diye sorarlar, Deivid'i kulübede oturtursan, 'Deivid niye kulübede oturuyor?' diye sorarlar. Kulübeye bağlıdır onların maç yorumları. 'Nobre, Bobo ve Holosko niye kenarda otururmuş' efendim!.. Peki bunlar 4 maçtır oynuyorlar, hem derbi de değil, Galatasaray'a karşı da değil; sıradan takımlara karşı ne yaptılar? Kaç gol attı Beşiktaş ligin başından bu yana!.. Bunların hangi gol başarıları var ki Galatasaray'a karşı etkili olsunlar!.. Adam bu soruyu sorarken, utanır. İyi olurlar, 'Holosko gibi, Nobre gibi, Bobo gibi muhteşem golcülerin golcülerin var. Niye oynatmıyorsun' dersin tamam. Ama adamlar zaten sıfır haftalardır. Ayrıca Galatasaray'ın en zayıf yerinin savunması olduğu konusunda herkes müttefik mi!.. Nerede zayıf savunma? Servet ile Emre Aşık'ın havadan top kaptırması, havadan gole izin vermesi mümkün mü? Kornerlerde gidip Galatasaray'a gol kazandıran adamlar bunlar. Müthiş hava üstünlüğü olan iki stoper. Bu iki hava üstünlüğü olan stoperin üzerine, zaten sene başından bu yana bir tek kafa vurmamış Nobre ve Bobo ile mi oynarsın; yoksa bu ülkenin en iyi kontratak adamları, yerden en hızlı ve en iyi top süren adamları Tabata ve Nihat ile mi oynarsın? Bu çok basit, düz bir mantık. Bunları söylemek için futbol dehası olmaya gerek yok. Baştan sen bunu düşünmeyebilirsin, ezberlemişsin 'Bobo ve Nobre' diye. Ama Mustafa Denizli bunları niye oynatıyor?' diye bir düşünsen göreceksin!.. Emre ile Servet'i yukarıdan aşamazsın ama yerden delebilirsin. 'Yerden oynama' deyince en uygun malzeme kim? Tabata ile Nihat. Öbürlerini denemişsin, hiçbir halt yapmamışlar. Denizli de denedi ama olmadı. Çünkü Nihat da kötüydü, Tabata da kötüydü. Bunun üzerine onları oyundan aldı. Galatasaray'da sahanın en iyi oyuncusu herkes ittifak ediyor; Sabri. Kaç tane gol akını yaptı Yusuf, Sabri'nin olduğu kanattan. Bir sayalım bakalım. 'Sahanın en iyi oyuncusu Sabri' diyenlerle bir hesaplaşalım. Mustafa Denizli, Sabri'nin de Hakan Balta'nın da hücuma çok çıktıklarını biliyor. Bunların boşalttıkları alandan, yararlanmak için en teknik iki ayağını oraya koydu. Yusuf ve Serdar'ı. Yusuf sağ kanadı allak bullak etti, Serdar soldan akınlar yaptı, üç kere çok net gol pozisyonuna girdi ve iyi de vurdu. Serdar'ın vuruşları gollük vuruştu. Tribünlere gitmedi. Ters köşelere milimetrik vuruşlar yaptı. Ama, kısmet. Olmayınca olmuyor.

HER ŞEY ORTADA
Düşünebiliyor musun; Galatasaray savunmasının zaafını çözmüş. 5 maçın istatistiklerine bakalım; 'Nobre, Holosko ve Bobo niye oynamadı' diyen arkadaşlarıma soruyorum: Bu 5 maç içinde Beşiktaş'ın en zorlu rakibi Galatasaray değil mi? Peki Beşiktaş'ın istatistik olarak en çok pozisyona girdiği maç hangisi; Galatasaray maçı. Türkiye liginin en güçlü kadrosuna karşı, en fazla pozisyonu buldu Beşiktaş. O zaman bu kimin eseri. O zaman bu Mustafa Denizli'yi alkışlamak mı, yermek mi lazım!.. Bir gazeteci olarak hakikaten utanıyorum. Bu eleştirileri okurken utanıyorum. Söylediklerimin içinde insanları şaşkınlığa uğratacak, 'Vay Hıncal neler keşfetmiş' denilecek hiçbir şey yok. Hepsi istatistiklere dayalı, konuşulan, yapılan analizler. Bunları bulmak çok basit. 10 yaşında bir ilkokul çocuğu anlar. Ama tabelada 3-0 Galatasaray yazıyor ya!..


Pasfotomaç ' tan alıntıdır....
__________________
"iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"

Konu Karetta2002 tarafından (15-09-2009 Saat 16:30 ) değiştirilmiştir..
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-09-2009, 17:58   #2
 
can buyukkarakartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hıncal Uluç doğruları yazmış.
Pek çok eyyamcının yazamadıklarını dile getirmiş.
Ben de sonuna kadar katılıyorum.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
can buyukkarakartal Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-09-2009, 19:18   #3
H4RdwAr3mANiA_Gökhan
 
gandalfzeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Thumbs up Teşekkürler Hıncal Uluç

Böyle medya, böyle hakemler..
90 Dakika'nın Aziz Yıldırım'ın baskısı ile kaldırıldığı söylentilerine nerdeyse ben bile inanmaya başlayacağım.. Sebebi "Tarafsız" (!) medyamız.. İki haftadır, hakemler maç sonuçlarını nasıl doğrudan etkiliyorlar, nasıl puanları keyiflerince dağıtıyorlar ve medya, bu rezalete, dostlar alışverişte görsün, satır aralarına 8 punto gizlenmiş bir iki cümle ile dokunup nasıl seyirci kalıyor, inanılmaz..
90 Dakika prime time, yani herkesin ekran başında olduğu saatlerde yayınlanan tek etkin eleştiri programıydı ve bu tür haksızlıkların üzerine şiddetle gider, bundan da Aziz Yıldırım fena halde rahatsız olurdu.
Aziz Yıldırım 3 yıl üst üste Şampiyonluk sözü verdi. 90 Dakika kaldırıldı ve işte, geçen hafta Manisa'yı doğrayan hakemler, bu hafta da Bursaspor önünde Fenerbahçe'yi akla hayale gelmez bir korumaya aldılar. Mesela, Türk takımlarının Avrupa maçlarını yöneten herhangi bir hakemle, 7 kişinin altına düşüp hükmen mağlup olacak Fenerbahçe, 90 dakika boyu adı hakem olan zat-ı muhteremi döverek maçı eksiksiz bitirdi. Gökhan Gönül, Lugano, Mehmet Topuz (İyi niyetliydi ama, hakemi iki kez göğüs çaprazı ile nerdeyse 20 metre sürdü), Kazım, Alex ve Guiza'nın doğrudan kırmızı, ya da en azından üçer sarı kart görecekleri pozisyonlar tek kartla geçiştirildi.
Merkez Hakem Komitesi'nin amacı belli.. Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu'nun amacı belli.. Medyanın da amacı belli..
Aziz Yıldırım sözünü tutacak, o da belli..
Tabii, böylesi rezilliğe Galatasaray'ın seyirci kalması söz konusu değil. Onun da ağzına bir parmak bal çalmak gerek..
Karar verilmiş, Şampiyonlar Ligi'ne Fener'le Galatasaray gidecek..
Beşiktaş karşısında Galatasaray darmadağın olur ve biterdi, eğer sahada bir hakem olsaydı..
Mustafa Sarp, Milan Baros, De Franco kırmızı kartla oyundan atılırdı. Ondan sonra da sonuç ne olurdu tahmin zor değil.
Peki o zaman söyler misiniz, Beşiktaş ve Anadolu takımları bu ligde niçin mücadele ediyorlar?.
Eğer ligin ilk ikisine şimdiden karar verilmiş, buna göre hakem tasfiyesi yapılmış, kalanlar gereken talimatı ve gözdağını almışlarsa..
Ve de medya, bu rezilliği görmezden gelme kararı vermişse..
Bu ülkede bir, tek bir yürekli Anadolu Takımı yöneticisi bekliyorum.. Böylesi rezil bir maçta takımını sahadan çekecek ve işin örtbas edilmesini önleyecek bir yürekli yönetici..
Nasılsa kaybedecek şeyleri yok..
Bu Fener- Galatasaray düzenini bozacak bir başka hamle aklıma gelmiyor, kusura bakmayın..
***

Tabelacı medyamızın takkesi bininci kez düştü..
Pazar sabahı gazetelere baktım..
"Beşiktaş oynadı, Galatasaray kazandı" diyen tek gazete yok..
Skor 3-0 ya.. Cesaret edemezler. Oysa maçı ayni skorla, 3-0 Beşiktaş da kazanabilirdi. O zaman neler yazarlardı, tahmin edebiliyorum..
"Mustafa Denizli Galatasaray'ı çözdü ve dahiyane taktiği ve takımı ile Rijkaard'ın Galatasaray'ını perişan etti" diye efsane yaratma ve övgü yarışına hem de nasıl girerlerdi..
Ama Galatasaray 3-0 kazandı ya, vur abalıya.. Denizli yerin dibine sokuluyor..
Yahu bir tane ciddi, mantıklı, akıllı analiz olmaz mı?. Bu ne utançtır?.
Beşiktaş'ın en kötü oyuncusunda müttefikler.. Rüştü.. Galatasaray'ın en iyi oyuncusunda da ittifak ediyorlar.. De Franco..

Yani Beşiktaş'ı kalecisi yıkmış, Galatasaray'ı kalecisi kurtarmış, yazan onlar.. Peki bu istatistik gerçeği analizlere niye yansımıyor?..
Rijkaard'ı şaşırtan Beşiktaş 11'inin ve Denizli taktiğinin aslında harika bir çözüm olduğunu niye kimse aklına getirmiyor, ya da yazamıyor?.
Takım kadrolarına bakın.. Beşiktaş'tan 1 kişi alıp, Galatasaray'a koyar mısınız?. Oysa Galatasaray'ın kulübede değil, tribünde oturanları bile Beşiktaş'ta direkt oynar.. Bu kadar büyük güç farkı nasıl ortadan kalkar?.
Mustafa Denizli işte bu tür çözümlerin adamı..
Sezon başından beri varlıkları yoklukları belli mi, Bobo, Nobre ve Holosko'nun?.. Sezon başından beri, hangi maçta ne yapmışlar?..
Ama bu ucuz Bab-ı Ali, maç kaybedildi mi kulübeye bakar. Orda kim oturuyorsa, onların hesabını sorar yıllardır. Biz de yıllardır Haşo ile 90 Dakika'da bunun dalgasını geçeriz. Gene öyle yaptılar.. Vay efendim, niye oynamamışlar?..
Yahu en zayıf rakipler önünde yok adamlar, Galatasaray'a ne yaparlar ki?.
Dört maçta altı puan kaybetmiş adamlar ve taktikle bu Galatasaray önüne çıkmak yenilgiyi peşin kabul etmek değil mi?.
Niye Nihat?.. Niye Tabata?.
Çünkü Servet, Emre Aşık ikilisini havadan geçmek kolay değil. Oysa yerden oyunda Galatasaray savunması delik deşik. İtirazı olan var mı, Bab-ı Ali?.. O zaman bu ülkenin en hızlı kontratak adamları Nihat ve Tabata ile bu savunmayı göbekten ve yerden delmek iyi bir plan değil mi?.
Galatasaray'ın iki beki de hücuma meraklı.. Kanatlara futbol teknikleri yüksek, iyi topa basan, iyi dripling yapan, iyi adam eksilten ve iyi pas veren Yusuf ve Serdar Özkan'ı koymak ve Sabri ile Hakan Balta'ya ileri çıkışlarını pahalı ödetmek harika bir düşünce değil mi?.
Sahanın en iyisi olduğu iddia edilen Sabri'nin kanadından Yusuf kaç gol akını yaptı saydınız mı?.
Ya rakipsiz milli bek Hakan Balta'nın tarafından Serdar kaç kez, hem de nasıl gol pozisyonları ile geldi?.
Beşiktaş ligin başından beri, en çok gol pozisyonuna Galatasaray maçında girmedi mi?..
İstatistikler elinizde, bakın ve bana yanıt verin, tabelacılar?.. Bakın ve cevap verin, görelim..
O goller atılamadı ve de o goller yendi ise, Mustafa Denizli niye suçlu olsun, benim futbol cahili, tabelacı meslektaşlarım, hadi yanıt verin!.. Ve de hakem üç Galatasaraylı'yı göz göre göre oyundan atmadıysa, üstüne üstlük..
Bu "Kararlı" hakemlerle bu lig seyredilmeye değmez..
Bu tabelacı medya da okunmaya..
hıncal uluc
Ne kadar sevmesekte yazının hakkını verelim...
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gandalfzeze Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-09-2009, 19:19   #4
 
zorro_ysf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

çok güzel yazmış
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
zorro_ysf Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-09-2009, 19:30   #5
Banned
 
_Blackseagless_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bravo hıncal uluç seni sevmem ama çok doğru yazmışsın .
__________________
Click the image to open in full size.
_Blackseagless_ Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-09-2009, 20:28   #6
ATATÜRKÜN İZİNDEYİZ
 
kuzey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

sahada oynana oyun ortada maçı seyrederken gs liler tırnaklarını yiyordu rüştü 2, golü yiyene kadar takımı frenleyen gs ye maçı kazandıran rüştünün hataları oldu bu sezonun fenev ve gs ile çekişmesini bekleyen hatta bunun için uğraşan medya bile korktu bizim oyundan bence ocakta bir kaleci bir forvet tamamız yeterki arayı açmadan fazla ilk yarıyı atlatalım
__________________

medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak için yeterlidir...
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

“Türk milletinin anladığı her kelime Türkçedir”

hayat her zaman bir şey olmaktır ,asla mevcut almak değildir.

“ GÖKLERDE BİZİ BEKLEYEN YERİMİZİ ALMAK ZORUNDAYIZ. YOKSA O YERİ BAŞKALARI İSTİLA EDER VE İŞTE O ZAMAN BU ÜLKE VE MİLLET ELDEN GİDER. HALBUKİ BİZ TÜRKLER, BÜTÜN TARİHİMİZ BOYUNCA HÜRRİYET VE İSTİKLALE ÖRNEK OLMUŞ BİR MİLLETİZ.
kuzey Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-09-2009, 00:36   #7
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Aynen ilk defa doğru tesbit'ler yapmış
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-09-2009, 00:40   #8
sayende mazoşist oldum!
 
deja_vu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

yenseydik böye yazmazdı emin oldun!...
yendiler ya rahat ya?
deja_vu Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-09-2009, 01:41   #9
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

vay be.Bu lafları bu adamın söyleyeceği aklımın ucundan geçmezdi

Teşekkürler

Güzel yazı
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-09-2009, 02:10   #10
Dişi Kartal
 
dngszesra46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

helal olsn sonunda birisi çıkıpp hakeme laf söledii
__________________
Aslolan Hayatsa hayatta Beşiktaş'tır ..!
Ben siyahsam, sen beyaz !
Hayat siyahsa, umut beyaz !
Gerçek siyahsa, hayaLLer beyaz !
Ter temiz, bembeyaz kefenimLe, ruhumun siyahı bütünLe$ir..
Yine siyah beyaz öLürüz ..!
weLhasiL ;)
dngszesra46 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 01:47 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580