Asıl final yarın
Beşiktaş kupa finalinde çok iyi oynadı. Sürekli aktif olan, topu rakibine bırakmamak için mücadele eden, inisiyatifi elinde tutmaya çalışan istekli, akıllı bir takım yaratıyor Ertuğrul hoca. Sheriff maçındaki 11'den 4 kişi değişmesine rağmen mantalite aynıydı, demek ki as-yedek ayrımı yok. Geçen sezon Tigana yönetimindeki Beşiktaş böyle değildi. Ürkek ve etkisizdi. Peki eksikleri yok mu Kartal'ın... Var tabii. Kolay gol yeme handikapı sürüyor, buna karşılık zor gol atma problemi de devam ediyor. Bu sorunu şu anda çok henüz sezon başı. Kervan yolda düzülür misali birkaç hafta sonra bazı şeyler değişebilir. Örneğin Nobre'nin katılması hücum gücünü arttıracaktır çünkü bu Beşiktaş rakip ceza sahasına gerektiği kadar gidiyor. O noktadaki etkisizliği Nobre ortadan kaldırabilir. Savunmadaki problemin kaynağı bazen kademe hatası yapan Kaş'ın tecrübesizliği ve Cisse'nin henüz tam olarak sahne almaması. Bu sorun kolay çözülür diye düşünüyorum. Kupa finali kaybedildi ama futbol umut verici. Şimdi asıl sınav var, yani Sheriff maçı. Ertuğrul hocanın bu maçta dikkat etmesi gereken en önemli konu Cisse'nin etkisizliği. Geçici çözüm, kupa finalindeki gibi oraya Koray'ı yerleştirmek olabilir. Başka bir sıkıntı ise kontratakların ağır çekim gelişmesi. Sheriff gol atmak için saldıracak bu kesin, o zaman etkili kontur ataklarla rakibi korkutmak hatta turu garantileyecek golleri bulmak gerekir. Bu çok önemli bir detay. Çarşamba günü tüm futbolculara çok iş düşecek, bu maçın telafisi yok. Ucunda büyük pretstij ve milyon dolarlar var. Öyleyse kimse hata yapmamalı. Not: Süper Kupa finalinden meslektaşların Roberto Carlos konusunda uzlaşamadığını gördüm. Aslında normal bir transfer olmayan sambacıyı normal standartlarda değerlendirmemek gerekir. Ben Cem Yılmaz mantığı ile sonuca varıyorum. Carlos, 3 şut atmış, 4 kez bindirme yapmış. Peki bu nasıl değerlendirilir? Şöyle, al oradan üçü, koy yanına dördü, ne etti? Roberto Carlos 34 yaşında!!!
(Turgay demir)
__________________ ..Not Found.. |