![]() |
Japon sokak modasının 'aşırı dekore edilmiş' gençleri Japon sokak modasının 'aşırı dekore edilmiş' gençleri Tekstil dünyasının en önemli müşterilerinden biri olan Japonya'da, halkın yarısını oluşturan gençlerin dünyanın başka hiçbir yerinde görülemeyecek kadar ilginç bir moda anlayışı var. Japon sokak modası diye adlandırılan ve gençlerin kendilerinin yarattığı bu akım farklı isimlerle dallanıp budaklanmaya devam ediyor. Gothic lolita, classic lolita, elegant gothic aristocrat, cyberpunk, senta, dandy gibi pek çok alt katagorisi de olan Japon sokak modasının başlangıç noktası 1990’larda ortaya çıkan ve ‘decora’ diye tabir edilen bir tarz. Aşırı dekore edilmiş manasına gelen bu akımın amacı adından da belli olduğu üzere giysi ve aksesuar seçiminde mümkün olduğunca çok abartıya kaçmak, tabi bu karmaşanın kendi içinde bir uyum yakalaması şartıyla... Olabildiğince genç görünmeye çalışacaksınız, hatta mümkünse çocuk gibi. Rengarenk, boy boy tokaların süslediği saçların kendisi de renkli olmalı; kakülün ihmal edilmemesi gereken farklı kesimler iki yandan toplanmalı. Kolyeler, bilezikler, yüzükler, ufak çantalar, çizgili çoraplar ve tozluklar, büyük iddialı ayakkabılar, parlak üst üste giyilmiş giysiler... Makyaj yerine ise surata renkli kalemlerle çizilen çiçekler ve çizgi film karakterleri tercih ediliyor. http://www.stilsahibi.com/img/ana38.jpg http://www.stilsahibi.com/img/2249.jpg |
|
|
|
bu ne ?:D:D ben boyle giyinsem babamdan once abim keser :D:D::D:D:D |
yok bunlar palyaço galiba:D:D |
tek kişilik karnaval gibilerr :D o takıların 1 tanesini bile takmam ben :D:D |
çizgi film gibi... |
Alıntı:
|
çok ciciler :D fazlasıyla :D |
çağatay yolda da ggörmüştüm bütün kızlar böyle ya...ben onları giyerken daralırım ya.... |
:D aman ölümlü dünya deyip herşeyi giyiyolar heralde::D |
baby face ;) |
türkiyede böyleleri yolda yürüse,teyzeler''görüyon mu terbiyesizleri,bak bak şunların kılığa bak''derler:d:D |
gerçek mi bu ya.. şaka gibi :/ |
Alıntı:
ya hakkaaaat bu ne yaa ne bulduysa takmis misali :D:D:D |
Amanın,gökkuşağı gibiler ya...:D Onda bile bu kadar renk birarada yok..:D |
ondan soraa yeni nesilll ? Al SANa Yeni NesiL ..... Tepe TePe KUllAnsınlar ..!! SEyyar Trafik LAmBasI kIlıklı GencLik..!! |
zuhahahhahahha bu ne yhaaA:D:D:D |
2 saati bulur bunların giyinmesi eziyet resmen çok çirkin duruyolar zaten |
Sultanahmette çok var bunlardan :D gencinden yaşlısına favori renkleri pembe :D |
bunlar ne ya böyle :D |
Doğru tespit Semracığım...:D:D:D |
buna yhaa çantalara bak yarabbim:Dibrahim abi gör bunları:D |
kaç saate giyinio bunlar yaa:D:D:D::Dibrahim seninkiler yakıooo:D:D |
GENELLİKLE DE PEMBE giyinmişler zaten bunlar cizgi kahraman gibiler insandan ötee |
şimdi facebookta genellikle 15 ile 20 yaşları arasındaki kızlarımızın anlam veremedigim pozlarının sebebini anladım :) Allah canınızı almasın emi :):) |
Alıntı:
bunun adı soytarılık:D |
bu ne ya karikatür gibiler :D |
Biz bunları TÜRKİYE sokaklarında giysek bazı insanlar bize deli damgasını vururdu herhalde.... =S |
Gerçi giyenler var ama... |
Türkiye`de Saat: 05:08 . |