|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
22-10-2007, 17:42 | #1 | ||
Yardımcı Admin Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 40
Tecrübe Puanı: 10 |
Pazar günü koşulan Brezilya GP´sinin ardından BMW Sauber ve Williams´ın ceza almamasıyle birlikte şampiyonluk Ferrari´den Kimi Raikkonen´in oldu. McLaren´in temyize gitme hazırlığı ise Alonso´nun canını sıktı. Alsono, Hamilton şampiyon olursa utanırım dedi. Pazar günü koşulan GP´de BMW Sauber ve Williams´dan üç pilot yarışı dört, beş ve altıncı olarak Hamilton´ın önünde bitirdi. Hamilton, Kimi Raikkonen´in birinci olduğu GP´de yeterli puana ulaşamadı ve Fin pilot kariyerinde ilk kez pilotlar klasmanında şampiyonluğa ulaştı. Ancak GP´de BMW ve Williams pilotlarının yakıt tanklarından alınan örneklerin Formula 1 teknik düzenlemeleri tarafından belirtilen sınırların üzerinde olduğunu açıklamasıyla McLaren harekete geçti ancak bu takımlara bir ceza verilmedi. McLaren de bu karara itiraz etme ihtimali olduğunu açıkladı. Hakemler uzun süren toplantının ardından gece geç saatlerde bu takımlara cezayı gerektirecek kesin bilgilerin sağlanamadığı ifade etti ve McLaren´in yarışı beşinci sırada tamamlama şansı kalmadı. Ancak McLaren´den gelen haberlere göre, şampiyonluğu kıl payı kaçıran İngiliz takım FIA´ya itiraz başvurusu yapabilir. İngiliz ekibinin itirazı mahkeme tarafından haklı bulunur ve bu üç pilottan herhangi biri diskalifiye cezası alırsa şampiyonluk el değiştirerek ve çaylak pilot Hamilton Kimi Raikkonen´i geride bırakarak şampiyon ilan edilecek. Konuyla ilgili düşünceleri sorulan Hamilton´ın iki şampiyonluğu bulunan takım arkadaşı İspanyol Alonso yaptığı açıklamada, böyle bir karara itirazla Hamilton şampiyon olursa takıma adına utanacağını söyledi. "Eğer O şampiyon olursa bu haksızlık olur. Takımım ve F1 adına utanırım" ifadesini kullanan Alonso, sözlerinin devamında da, "Hamilton bu konu hakkında ne düşünür bilmiyorum. Ama herşeyi hak ederek kazanmanız lazım ve eminim O da bu şekilde düşünüyordur" dedi. Alonso açıklamasının devamında da Raikkonen´e destek oldu ve, "Bu sezon sonunda bakıyorum ve Raikkonen´in şampiyonluğu hak ettiğini görüyorum" dedi. Alonso F1 ile futbolu kıyasladığı sözlerinde, "En çok puan alan kazanır. Aynen futbolda olduğu gibi, Kimi altı yarış kazandı ve Hamilton da aynen benim gibi dört yarış kazandı" dedi. F1´de ilk sezonunda büyük bir başarı yakalayan "çaylak" Hamilton Pazar günü Brezilya´da koşulan sezonun son GP´sinde yedinci oldu ve Brezilya´da zafere uzanan Kimi´nin toplamda 1 puan arkasında kalarak şampiyonayı ikinci sırada tamamladı
__________________ | ||
|
23-10-2007, 18:00 | #2 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 34 | Alonso sadece konuşsun ..
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-10-2007, 00:01 | #5 | ||
Beş-U-ktaş Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 22 | yorumsuz. | ||
24-10-2007, 11:48 | #8 | ||
Tecrübe Puanı: 19 | Ferrari haketti hem adam doğruları söylemis kendisini pek sevmem ama burada doğru söylemiş.Hamilton kendi derdine yansın son yarışa kadar öndesin bunu korumasınıı bileceksin başkasına bırakmıcan kendi işini kendin göreceksin. | ||
15-06-2008, 10:20 | #10 | ||
Banned Üyelik tarihi: Nov 2007
Tecrübe Puanı: 0 | Alonso sana ne demeli kıskançlıktan yedin bitirdin kendini | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/motor-sporlari/39553-alonso%B4dan-hamilton%B4a-agir-sozler/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | This thread | Refback | 17-06-2008 08:37 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |