|  19-10-2006, 23:25 | #1 | 
  | Dişi Kartal 
				  Üyelik tarihi: Jul 2006 
					Mesajlar: 15.053
				 Tecrübe Puanı: 35  | 
  Malzemeler: (4-6 kişilik)  Mayalı hamuru için malzemeler; Mayasız Hamuru için malzemeler;1 yumurta2.5 su      bardağı unyarım çay      bardağı sıvıyağ2 çorba      kaşığı yoğurtyarım çay      bardağı süt yada suyarım paket      yaş maya yada 1çorba kaşığı kuru mayabir tatlı      kaşığı şekertuz
 üzeri için;1/2 paket      margarin veya tereyağı1.5 su      bardağı süt1 paket      kabartma tozu5 su      bardağı untuz
 *mayasız hamur için üzerine olan malzemelerin iki katını kullanın2 çorba      kaşığı ketçap yada 2 çorba kaşığı yağ ile inceltilmiş 1 çorba kaşığı salça      1 adet      soğan1 adet      domates2 adet      sivribiberçeyrek      kangal sucuk1 çay      kaşığından biraz az karabiberyarım su      bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin.1 su      bardağı kaşar rendesi1 çay      kaşığı tuz
 Mayalı hamurun yapılışı( bu malzemelerden 1 pizza çıkıyor)
 Mayasız hamurun Yapılışı: ( bu hamurdan 2 pizza çıkıyor)sütü      ısıtın. süt elinizi yakmayacak bir sıcaklıta olsun. Mayayı ve şekeri içine      ilave ederek kabarması için yaklaşık 15 daKika bekleyelim.Unu bir      kabın içine boşaltalım. Ortasını havuz gibi açalım mayalı sütü,yumurtayı,      yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek yoğuralımHamur kabının ağzını örtüp ılık ortamda hamur iki katı      olana kadar mayalandıralım.
 Pizza tabanınızın hamurunun hazır oluşundan sonraki aşamaları;Elenmiş      unun ortasını havuz gibi açıp, içine yumurtayı, sütü, eritip ılıttığınız      margarini, kabartma tozunu, tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım.15 dakika      hamuru dinlendirelim. 
 Üzerine      koyacağımız malzemeleri doğrayalım. Soğan ve biber yemeklik olsun.      Domatesin kabuğunu soyalım ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Sucuğu      önce boydan ikiye sonra 2 mm kalınlığında doğrayalım.Tepsiyi çok      az bir yağ ile yağlayıp, unlayalım.hamuru      alalım ve tepsinin içinde yavaş yavaş elimizle açarak 25-30 cm capında bir      yuvarlak hamur elde edelim.( mayasız hamur daha büyük olduğu için ikiye      bölün.)Bu boyutlarda bir yuvarlak tepsiniz varsa o daha da ideal.      Kenarlarını 0.5 cm kadar yükseltelim.Hamuru      çatalla yaklaşık 10-15 yerinden batıralım.Üzerine      ketçapı yada sıvıyağ ile inceltilmiş salçayı sürelim.Önce      üzerine sucukları dizelim.Sonra soğan, domates, biberi ve siyah zeytinleri      üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kenarları kızarana      kadar (benimki 20 dakika sürdü) pişirin. Tepsiyi alın ve kaşarları üzerine      serpin. Tekrar tepsiyi kaşarlar eriyene kadar fırınlayın.(fırın sıcaklığı      aynı) Sıcak olarak servis yapın.
 AFİYET OLSUN!
 | 
  |   |   |