![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #11 | ||
| Kıdemli Kartal ![]() Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() | Körili Şalgam Çorbası Şalgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp, süzün. Bir tencerede margarini eritip, soğanla birlikte şalgamları ekleyin. Tencerenin kapağım kapatıp, ağır ateşte 5 dak. pişirin. (Arada sırada tencereyi, sebzelerin birbirine yapışmaması için, sallayın.) Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin. Şekeri ve limon suyunu katıp, tuz ve biberini ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin. Şalgamları bir süzgeçten ezerek geçirin veya soğuttuktan sonra blendar'da püre haline getirin. Şalgam püresini tekrar tencereye aktarıp iyice ısıtın. Kaselere koyduktan sonra herbirine kremayı ilave edip karıştırın ve maydanozla süsleyin. Öneri: Köri'nin tadım daha kuvvetli istiyorsanız, 3-4 çay kaşığı kullanabilirsiniz. Malzemeler 500 gr küçük şalgam Tuz 25 gr margarin veya tereyağı 1 küçük soğan, iyice rendelenmiş 2 çay kaşığı köri 600 ml tavuk suyu 1 çay kaşığı şeker Yarım limonun suyu Taze öğütülmüş karabiber 150 ml krema 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz (Süslemek için) | ||
| | |
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |