![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
Kıdemli Kartal ![]() Üyelik tarihi: Mar 2006
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() | ![]() Öncelikle kabakları yıkayıp soyun. Kabağın uzunluğuna göre 2 veya 3 parçaya kesin. (Yaklaşık 6 - 7 cm. boyunda olacak şekilde) Kestiğiniz parçaları da 0,5 cm'lik dilimlere ayırın. Kabakları önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın. Bu aşamada yağın dibindeki galeta unları yandığı için, yağı 1 - 2 defa değiştirmeniz gerekebilir. Kızarttığınız kabakları havlu peçete koyduğunuz tabağa alın. Ben her katın arasına 1 adet havlu havlu peçete koydum. Böylelikle yağı daha da emilmiş oldu. Şimdi sıra geldi domates sosunu hazırlamaya. Domatesleri ve sarımsakları hepsini birden blendırdan geçirin. Bir tavaya zeytinyağını ve püre domates - sarımsak karışımını alın. Üzerine salçayı ve tuzu da ekleyip güzelce kaynatın. Bir borcama 1 sıra kabak dizin. Üzerine bir miktar domates sosu gezdirin. Bu şekilde 3 kat hazırlayın. En üstüne de rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar serpin. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin. Malzemeler Malzemeler 1 kg. kabak Kaşar peyniri 1 adet yumurta Galeta unu Sosu İçin 4 - 5 adet domates 2 - 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça Tuz Zeytinyağı | ||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |