22-11-2006, 20:19
|
#1 |
Dişi Kartal
Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35  | Minik Alman Pastaları:
20 adet
Malzemeler:- 1kg un
- 125gr margarin (yumuşak)
- 1 su bardağı süt
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım su bardağı ılık su
Hazırlanması:- Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin.
- Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin.
- Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın.
- 200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun.
- Üzerine elekle pudra şekeri eleyin.
not: artan hamur parçalarıyla açma veya paskalya yapabilirsiniz... Kakaolu krema:
Malzemeler:- 1lt süt
- 1/2lt. su
- 1 su bardağı un
- 500gr toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 125gr margarin
- 2 yumurta
Hazırlanması:- Yumurta, un, şeker ve kakaoyu iyice karıştırın. Süt ve suyu ilave ederek ateşin üzerinde karıştırarak pişirin. İneceğine yakın yağını ekleyip iyice karıştırın. Üzeri kurumasın diye ara sıra karıştırarak soğutun.
|
| |