Fırında Kaşarlı Sebzeli Levrek(resimli) 4 küçük yada 2 adet büyük levrek 1 adet soğan 1 tanegarnütür konserve tane karabiber yoksa tozda olur 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı köri tuz 1 limon suyu 2 tane yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı yoğurt biraz kaşar rendesi 2 kaşık tereyağ 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Derin bir tencereye balıkları,yemeklik doğranmış soğanı, tuzu, karabiberi, dövülmüş sarımsağı, tuzu, köriyi ve limon suyunu koyun 8, 9 dakika pişirdikten sonra yıkanıp, süzülmüş garnütür konserveyide ilave edip 3 dakika daha kaynatın.Balığı ve sebzeleri fırın kabına alın. Kalan balık suyuna çırpılmış yumurta, un yoğurt karışımını ilave edip karıştırın. Bu suyu balıkların üzerine dökün 200 derece kızdırılmış fırına koyun balığın suyu kaynamaya başlayınca tereyağı kızdırıp içine toz kırmızı biberi koyun bu sosu balığın üstüne gezdirin. Bol kaşar peyniri rendesinide üstüne serpip kaşarlar kızarana kadar pişirin. http://img410.imageshack.us/img410/4043/s5000726tc5.jpg http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:N...5000731lk2.jpg AFİYET OLSUN.. :) |
oooo :) müthiş gözüküyor :D karnım acıktı yavv :D hiç yemedim ama görünüşü süper :) |
Gözlerim yaşardı canım :) Sen ve balık :D Gelişme var :) Çok güzel görünüyor bende yapıyorum da bu şekilde değil daha farklı yapıyorum fırında. |
Benimki bu genelde Levrek Değil Eşkinadan yapıyorum ama Levrekte olur. Resim bana aittir. http://img682.imageshack.us/img682/4...natepsi2yn.jpg |
Alıntı:
sabahtan beri hiç bişey yemedik karnımız acıktı bizim emre abi bize yemek yapsanaa :) |
Alıntı:
Alışmak zorundayım canım ;) Eminim senin yaptığın daha lezzetlidir :) off görüntüsü şahane :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
abi neden eziyorsun ki beni :) ben görmekten kasıt onu demedim nerde nerde midemde değil ya ondan :) bak besteyide yazdım :) |
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 14:19 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2