![]() |
Bolu Orman Kebabı http://img156.imageshack.us/img156/2513/kbpll5.jpg MALZEMELER 1 kg kemiksiz kuzu eti 1 çorba kaşığı yağ 1 tatlı kaşığı kekik 1 baş soğan 1 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz mantar malzemesi : 1 kg Kanlıca mantarı 1 çorba kaşığı tereyağ 1 adet küçük soğan 1/2 demet maydanoz karabiber,tuz 1/2 adet limon HAZIRLANIŞI Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin. Sonra etleri ilave edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra altını kısın. 1 bardak ılık suyu da ekleyin ve etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ekleyin. Pişen etleri bir tepsiye yada borcama alın. Aşağıdaki tarife göre hazırlanmış mantarları etlerin üzerine dökün. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcakkek servis yapın. Mantarın hazırlanışı : Mantarların saplarını kesin, bol suda yıkayıp, süzün. Daha sonra kaynayan tuzlu ve içine limon sıkılmış suya atıp beş dakika kadar haşladıktan sonra yine süzün. Mantarları dörde bölüp,bir tencerede haifçe kızdırdığınız tereyağına katın. Bir dakika sote edip, tuz ve biberi ilave edin ve 5-6 dakika kanştırarak kavurun. AFIYET OLSUN! |
iftardan sonra hic gitmedi..bu tarifi önce verecektin |
ben yeryüzünde sadece bir kebap bilirim oda adana kebap. adamlar yapıyor abi. |
hadi hadi adanaliyim diye reklam yapma burda...hihihi |
yav newaira Allah seni ne etsin emi canım çekti ben nerden bulacam bolu orman kebabını:D:D |
benim görevim size tarif vermek, siz yapacaksınız ee artık bana da yollarsınız..:) |
ben yapamam ama çok güzel yerim |
mükemmel de kim yapacak :) |
ben yeryüzünde sadece bir kebap bilirim oda adana kebap. adamlar yapıyor yani övmek gibi olmasın cok lezzetlı |
Türkiye`de Saat: 22:12 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2