![]() |
Künefe Künefe Mutfak: Türk Süre: 20-40dk Servis: 4-6 http://www.iskenderiye.com/yasam/yem...1c5814a866.jpg Malzemeler 200 gr Tel Kadayif 50 gr Tuzsuz Dil Peyniri 4 Çorba kasigi Tereyagi Yapilis Tarifi Tereyagindan 1,5 çorba kasigi alip, ince ince ufalanmis kadayifleri ateste tereyagiyla yedirerek bir süre karistirin Künefeyi pisireceginiz tepsinin dibini yaglayarak kadayiflarin yarisini yerlestirin. Uzerine dilimlenmis dil peynirini koyun. En üst kisma yeniden kadayif döseyerek ilik firinda üzeri hafif kizarincaya kadar pisirin. Bir yüzü kizaran kadayifi tekrar yaglanmis tepsiye ters yerlestirerek bu yüzünü de kizartin. Iki yüzü kizaran kadayifi firindan alarak fazla agdalanmamis soguk surubu sicak künefenin üzerine dökün. Servis yapin. |
Türkiye`de Saat: 04:53 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2