Sebzeli pirzola http://www.lezzet.com.tr/tarifler_et...lex_0_0_10.jpg KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: 1 kg pirzola 1 kg brüksellahanası 10 küçük patates 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Marinat için: Yarım su bardağı zeytinyağı 2 soğan 1 kahve fincanı üzüm sirkesi 1 defneyaprağı 1 tutam tuz, kekik Hazırlanışı: * Pirzolaları çukur bir kaba alın. Soğanları rendeleyin. Soğan, zeytinyağı, sirke, defneyaprağı, tuz ve kekiği ekleyip üzerini alüminyum folyoyla kapatın. Buzdolabında 2 saat marine edin. * Patatesleri soyup tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip diri kıvamda haşlayın. Lahanaları temizleyip patateslere ilave edin. Tuz ve zeytinyağını ekleyip pişirin. Sebzeleri süzüp ayrı bir tabağa alın. * Etlerin marinat sosunu süzüp teflon tavada iki taraflı kızartın. Sebzeleri servis tabağına alıp yarım kepçe kadar haşlama suyundan ilave edin. Üzerine etleri ilave edin. Sıcak olarak servis yapın |
Türkiye`de Saat: 04:15 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2