![]() |
vişneli burçak Malzemeler • 2 paket eti burçak bisküvi • 2 kaşık tereyağ • 1 yemek kaşığı toz şeker Kreması için: • 1 kg süt • 5 kaşık un • 1 paket vanilya • 1 kaşık tereyağ Üzeri için: • 1 kase dondurulmuş ya da taze vişne • 1 paket tartolet jölesi • 250 gr. vişne suyu Tarif 2 paket bisküviyi, 2 kaşık tereyağı ve 1 kaşık toz şekele doğrayıcıya koyalım ve iyice karışıp ezilene kadar karıştıralım. Kelepçeli kalıba döküp iyice elimizle bastıralım. Daha sonra 5 kaşık una yavaş yavaş sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım ve şekeri de koyup ağar ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. kaynadıkdan beş kakika sonra altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı da ekleyip kelepçeli kalıpta bekleyen bisküvileri üzerine dökelim. Vişneleri istediğimiz şekilde kremanın üzerine koyalım. Ayrı bir kapta tartolet jölesinin üzerindeki tarife göre pişirip hazırladığımız pastanın en üstüne dökelim. Dolapta 3-4 saat bekletip afiyetle yiyelim... http://www.lezzetci.com/resimler/1663.jpg |
burçağı çok severim,pastalarda da güzel gider |
güzel gözüküyor ,tadına bakamadım hiç :) |
Türkiye`de Saat: 18:11 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2