![]() |
çiğ Köfte http://www.portakalagaci.com/photos/.../cig_kofte.jpg malzemeler:
|
çok güzel görünüo :P kim yapacak şimdi bunu:D |
Teşekkürler bilgi için ben bunu hep yapmak istemişimdir ama bi türlü fırsat olmadı ... bu yılbası evde kalırsam(zor gözüküo..:D) kesin yapıcam.. :D |
offf olsada yesek...aramızda urfalı yok mu o yapsın :) |
ben urfalıyım:D ya malzemelere baktım da bi değişik geldi köfte baharatı koymadık biz hiç:D |
gayet de güzel oluyo hani:D bide bunun yumurtalısı var ki sormayın...o da süper olur:D eğer becerebilirsem yapayım size:D |
Alıntı:
sende sizin oranın normal çiğ köftesi ve yumurtalı çiğ köftesinin(nasıl oluosa..) tarifini verirsen ii olur.. ;) |
öle tarifle olmaz bu,zaten herkes yapamaz:D gidip urfalının elinden yiyin çiğköfteyi gelin bize mesela:D hem zaten malzemeleri tam bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla yazıyım... biber salçası domates salçası pul biber sinirsiz et(biz evde kendimiz çekiyoruz onu) bulgur soğan(hem yeşil hem kuru) maydonoz valla babam göz kararı koyuyo:D |
ben ikisinide yedim ama forza yumurtasız çiğköfte :D |
sonra işte bunları çiğköfte leğenine koyuyo.önce salçaları,pulbiberi,kurusoğanı,etin birazını suyla karıştırıyo.bulgurla yoğurmaya başlıyo.sonra yavaş yavaş etin hepsini koyuyo.bulgur çok kuruduğunda su alıyo.iyice yumuşayınca yeşilliği alıyo.öyle servis yapıyo. bu arada yeşillik maydonoz ve yeşil soğandır.onların doğranmasıyla meydana gelir:D |
Türkiye`de Saat: 14:38 . |