![]() |
HAVUÇLU PASTA MALZEMELER 1 kg havuç 1 paket bisküvi yeterli miktarda ceviz içi 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı hindistan cevizi. HAZIRLANIŞI Havuçlar temizlendikten sonra iri olarak rendelenir ve orta ateşte pişirilir. Piştikten sonra içine şeker ilave edilir ve suyu çekilinceye kadar pişirilir. İçine kırılmış bisküvi ve ceviz içi ilave edilir. Serin bir ortamda soğutulur ve küçük parçalara bölünerek toplar haline getirilir. Üzerine hindistan cevizi koyularak buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra servis yapılır |
HURMALı PAY MALZEMELER 125 gr. margarin 1 adet yumurta sarısı 1 çay fincanı esmer şeker Yarım çay fincanı dövülmüş ceviz 15-16 adet hurma 1 su bardağı un 125 gr. krem peynir 1-2 çorba kaşığı pudra şekeri HAZIRLANIŞI Hamur için eritip soğuttuğunuz margarin ile şekeri krema haline getirin. Yumurtayı ekleyip çırpın. Cevizi ve unu karıştırıp, elinizle yoğurun. Top haline getirip, streç filmle sarın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Küçük bir kata üzerine çıkana kadar su koyup, bir taşım kaynatın. Hurmaları blendırdan geçirip, krema haline getirin. Krem peynir ile iyice karıştırın. Hamuru buzdolabından çıkarın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tepsinizi alüminyum folyo ile döşeyin. Hamurun yarısını bu kaba alın. Üzerine hazırladığınız peynirli hurmalı karışımı aktarın. Diğer hamur parçasını da üzerine yayın. Sonra ısıtılmış fırına koyun. Pembeleşinceye kadar pişirin. Çıkardıktan sonra pudra şekeri serpip, servis yapın. __________________ |
INCIRLI KEK MALZEMELER 65 gr tereyağ 2 su bardağı un 3 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tarçın 1.5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı kırılmış ceviz 1 su bardağı doğranmış incir HAZIRLANIŞI İncir, ceviz, yağ ve tarçını, suyla bir taşım kaynatıp, soğutun. Üç adet yumurtayı şekerle çırpın, un ve kabartma tozu ilave edin. Bu karışımı, kaynatılıp soğutulmuş malzeıne ile karıştırın. Orta hararetli fırında pişirin. __________________ |
ISLAK KEK MALZEMELER 4 yumurta 2 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı kakao 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 3 su bardağı un kabatma tozu vanilya HAZIRLANIŞI Şeker ve yumurtalar çırpılır. Süt, yağ, kakao ilave edilir, sonra bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır ve gerisine un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. 170 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumadan, daha önce ayırmış olduğumuz 1 bardaklık karışım kekin üzerine iyice çektirilerek dökülür. Bir süre sonra servise hazır hale gelir. __________________ |
KABAKLI KEK MALZEMELER 1 su bardağı sıvı yağ 1.5 su bardağı şeker 4 yumurta 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 2 tane orta boy kabak (yeşil) 1 tatlı kaşığı tarçın HAZIRLANIŞI Kabaklar rendenin ince tarafıyla rendelenir. Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Tüm malzemeler karıştırılarak, yağlanmış kek kalıbına dökülür ve yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. __________________ |
KABAKLı KEK MALZEMELER MALZEMELER : 1.5 su bardağı şeker 2.5 su bardağı un 3 yumurta 1 çorba kaşığı tarçın 2 orta boy kızartma kabağı 1 paket kabartma tozu HAZIRLANIŞI Kabaklar iyice yıkanıp kabukları ile rendelenir. Tüm malzeme karıştırılıp pişince kesilerek üzerine pudra şekeri serpilir. __________________ |
KAHVALTı KEKI MALZEMELER 1/2 bardak Amerikan soya unu 1,5 bardak buğday unu 1 bardak şeker 1/2 bardak soya margarini 1 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 çay kaşığı karbonat 1/4 çay kaşığı tuz 1/2 bardak ayran 1 bardak siyah kuru üzüm 3 adet yumurta HAZIRLANIŞI Şeker ve soya margarinini krema haline gelene dek çırpın. İçine yumurtaları tek tek ilave edip tekrar karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri içine atıp iyice harmanlayın. Hamur akıcı ve yumuşak bir hale geldiğinde tepsiye dizdiğiniz küçük kek kağıtlarının içine birer kaşık hamur akıtın. Önceden 190 °C ısıtmış olduğunuz fırına verin. İsteğe göre üstüne pudra şekeri de ekleyebilirsiniz. __________________ |
KAKAOLU CEVIZLI KEK MALZEMELER 2 su bardağı şeker 4 su bardağı un 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 2 yumurta vanilya kabartma tozu kakao isteğe bağlı olarak ceviz. HAZIRLANIŞI Yumurta, şeker, sıvı yağ ve yoğurdu şekerler eriyinceye kadar çırpın. Diğer yanda unu kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin.Çırpılan karışıma ilave edin. Kabarcıklar çıkana kadar çırpın ve kakaoyu ekleyin . Sonra tepsiye alin, üzerine ceviz koyun fırına verin. |
KAKAOLU ISLAK KEK MALZEMELER 4 adet yumurta, 1 paket margarin 1 su bardağı yoğurt 1,5 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket pirinç unu 1 paket kakao 1 su bardağı şekerli ılık süt HAZIRLANIŞI Yumurta, yoğurt ve şeker birarada mikserle çırpılır. Buna eritmiş olduğunuz margarini ilave ederek bir süre daha karıştırın. Daha sonra pirinç unu ve kabartma tozunu da katarak karıştırın, daha sonra 1 paket kakaoyuda ilave ederek 20 dk. karıştırın. Karıştırma bitince önceden yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 180 dereceli fırında 35-40 dk. kadar pişirin. Keki tabağa aldıktan sonra üzerine şekerli ılık süt dökülür. İsteğe göre üzerini kakao veya pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. __________________ |
KAKAOLU KEK MALZEMELER MALZEMELER : 4 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1/2 bardak sıvı yağ 3/4 bardak süt 2,5 bardak un 1 palet vanilya 1/2 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı kakao HAZIRLANIŞI Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt, yağ, vanilya, kabartma tozu, un ilave edilir. Kek hamurunun yarısını kalıba dökün, diğer yarısına kakao ilave edilir. Yağlanmış kek kalıbına dökün. 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. __________________ |
Türkiye`de Saat: 12:45 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2