![]() |
Boza Boza Kullanılan Malzemeler : 2.5 çorba kaşığı şeker yarım tatlı kaşığı kuru maya yarım bardak yoğurt 2 çorba kaşığı tarçın 20 bardak su 2 bardak bulgur 2 çorba kaşığı un yarım çorba kaşığı vanilya Yapım Şekli : *11 bardak su ile bulguru büyükçe bir tencereye koyup kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin. * Ertesi gün Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin. *Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. * Karışımı buzdolabına koyun. *Süzgecin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin. *Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun. *Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. *Ateşten alın, içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilınca içine yoğurt katın. *Mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoğurt karışımına katın. * Ilık ortamda 30 dakika bekletin.Mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın. *Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın.3-4 saat bekletin.Tarçınla servis yapın. NOT: Bulgur yerine darı, arpa, ya da bulgur-darı karışımı da kullanabilirsiniz |
çaydan sonraki favorim leblebiyle süper gidiyor ;) |
Türkiye`de Saat: 20:24 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2