![]() |
HARDAL SOSU Malzemeler : 1 çorba kaşığı tereyağ 1 su bardağı krema 1.5 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı hardal 1 diş sarımsak 1 limon suyu Karabiber Tuz Hazırlanışı : Orta boy bir tencerede yağı kızdırın. Sarımsağı koyup ara sıra karıştırarak kızartın. Tencereyi ateşten alıp un, biber ve tuzu ekleyip karıştırarak pürtüksüz hale getirin. Yavaş yavaş önce kremayı, sonra da hardalı ekleyip karışıma iyice yedirin. Tencereyi kısık ateşe oturtup devamlı karıştırarak kaynatmadan, koyu ve pürtüksüz olana kadar pişirin. Ateşten alıp limon suyunu ekleyip karıştırın. Sosu ısıtılmış sosluğa koyup servis edin. |
TARATOR SOS Malzemeler : 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi 1/4 su bardağı tahin 3/4 su bardağı limon suyu 2 diş dövülmüş sarımsak 1 demet ince kıyılmış maydonoz Hazırlanışı : Ceviz içi, sarmısak, tahin ve tuzu bir kaseye koyup iyice çırpın.Çırpmaya devam ederek limon suyunu azar azar katın. Limon suyunu iyice yedirdikten sonra maydonozu ekleyin. 1-2 kez karıştırıp küçük bir servis tabağına aktarıp servis yapın. |
Yemek Adı : Pilav Yanı Sos Mutfak : Türk Türü : Soslar Zorluk : kolay Süre : 30 dak MALZEMELER 2 adet orta boy patates 1/2 demetden az maydanoz 2 adet orta boy domates bir adet kuru soğan 2 adet küçük boy biber karabiber kırmızıbiber kekik 1 adet defne yaprağı 1/2 su bardağı sıvı yağ tuz (isteğe göre içine küçük doğranmış et veya kıyma koyulabilir) HAZIRLANIŞI Patatesleri küçük küp halinde doğrayıp teflon tencerede yağ ile hafif kızartın,içine doğranmış soğanı, biberi, daha sonra maydonozu atın bir dakika sonrada kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri atın, baharatlarını atın altını kapattıktan sonra defne yaprağını atın sofraya götürene kadar daha lezzetli bir tat verecektir pişirirken atarsanız acı olabilir. Pilavın yanına lezzetli bir eş olacaktır. __________________ |
Tereyaği Sosu TEREYAĞI SOSU Malzemeler: 1 fincanı un 2 su bardağı kaynar su ½ tatlı kaşığı tuz ¼ limonun suyu 200 gr tereyağı Yapılışı: Küçük bir kapta tereyağı ile unu karıştırıp ezin. Sonra tuzu ve kaynar suyu ilave edip çırpma teli ile orta ateşte karıştırın. Limon suyunu da ekleyin.4–5 dakika kaynatıp ateşten alın. Karıştırarak tereyağını parça parça ekleyip yedirin.( Haşlanmış balıklarla servis edebilirsiniz) |
tşkler ;) |
soslar harika tsklr nurannnnnn |
nuran bizim okuldan mı çıktın sende bunlar bizim işimizdi ya :):) |
saol nuran ya:) sende olmaaaaaasan aç kalcaz |
süpermiş bunlar saol ;) |
teşekkürler...:).. |
Türkiye`de Saat: 12:15 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2