Ayvalık TOSTU http://www.ayvalikrehberi.com/ayvalik/tost2.gif Ayvalık TOSTU Ayvalık tost ekmeği 14 adet tost ekmeğinin bir araya gelmesi ile oluşur. Ekmeğin düzgün kesilebilmesi için öncelikle ekmeğin en az bir gün sure ile bir poşetin içinde dinlendirilmesi gerekir. Taze ekmek kesilirken parçalanacaktır. Daha sonra içine koyacağınız malzeme ne ise ( peynirhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif sucukhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif salam ) hazırlanır. Eğer sosis koyacaksanız önceden salcahttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif tuz ve su karışımı ile kaynatılmalıdır. Ekmeği pişirmek için dilediğiniz katı veya sıvı yağ kullanabilirsiniz yada yağsızda olabilir. İçine domates http://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif tursuhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif ketçap ve mayonez koymak sizin tercihinize kalmıştır. Ancak Ayvalık tostunun içine kışın domates veya biber salçasıhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smiliv.gif yazında domates konulması daha uygundur. http://www.ayvalikrehberi.com/ayvalik/tost1.gif Ama esas olan kasar yerine İzmir yada diğer bir adıyla Bergama tulum peyniri konulması daha uygundur. Tulum peynirini Ayvalık' da veya (cunda) Alibey adas' in daki mandıralarda yada halk pazarlarında bulabilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun. |
yemiştim ama normal bi tost bu ya :D |
:D:D işte deişik isimlerle kakalıolar :D:p |
acıktım:P:P:D:D:D:D |
bnde :D:D |
Alıntı:
sen yaşıomuydun:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
yoksun teyzecim bi kaç gündür o yüzden dediydim:D:D:D |
valla gayette güzel oluyo :D:D |
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 22:53 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2