![]() |
Eurovisionda asıl hadise Norveç Hadise Eurovision'da 4. oldu 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Hadise 4. oldu. Norveç'in açık ara kazandığı yarışmada, ikincilik İzlanda'ya, 3.'lük Azerbaycan'a, 5.lik ise İngiltere'ye gitti. http://i0905.hizliresim.com/2009/5/17/374.jpg Moskova'da düzenlenen 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nın finali dün gece yapıldı. 25 ülke sanatçısının yarıştığı gecede, 'Düm Tek Tek' ile 18. sırada sahneye çıkan Hadise, 42 ülkeden topladığı 177 puanla 4.lüğü elde etti. Yarışmanın favorisi Norveç'in uzak ara (387) birinciliği elde ettiği gecede, 218 puanla İzlanda ikinci, 207 puanla Azerbaycan 3. ve 173 puan toplayan İngiltere de 5. sırayı aldı. |
tam lugano vallah :D :Dhttp://www.fenerbahce.org/pic_lib/20..._lugano001.jpg |
Şarkıları çok güzeldi,1.lik yakışmadı değil.. |
kesinlikle hak ettiğine inanıyorum |
sarkilari pek benim tarzim olmadigi icin keske azeri kardeslerimiz 1. olsaydi daha iyi olurdu, zaten ilk 5e gireriz diye düsünüyordum. her sene ayni senaryo zaten kimin kime kac puan verdigini biliyorsun siyaset var icinde nerde yok ki??? |
hak ettiler kesinlikle... |
bencede hak ettiler |
evet iyi bir sarkiydi .....norvec oylarinda siyaset flan yoktu kac yildir son siralarda kaliyorlardi ama dun aksam iyi bir sarki soylediler ..... bizimkiler de iyidi ama adamlarda melodi daha iyidi bizim melodimiz daha vasat gelecek sene once melodisine onem vermeliyiz melodi yok mu insanlar sarkilari dinlemiyor bile |
Dün gece yeniden anlaşıldıki, bu yarışma KOMŞU KOMŞUYA EUROVİSİON olmuş. Herkesin şarkı zevki farklıdır ama Norveç'in hakkettiğini sanmıyorum. Dün gece oylamalara bakınca kuzey ülkeleri kuzeye, güney ülkeleri güneye, batı ülkeleri batıya puanlama verdi. Ve özelliklede komşular komşulara çok oylama kullandı. Heleki İskandinav ülkeleri tam bir fiyaskoydu. Danimarka, Finlandiya, Norveç, İsveç hep birbirlerine yüksek puanları kullandılar. Artık bu sistemi değiştirmeleri gerekiyor diye düşünüyorum. Hadise en yüksek 12 puanı doğum yeri olan Belçika'dan almasıda normaldi, ve diğer ülkeler İngiltere, İsviçre, Makedonya'nın 12 puan vermesi ülkemize şaşırtıcı bir durum görünümündeydi kanaatimce Makedonlar haricinde.. Bosnaklardan, Azerilerden de bekliyordum bu oylama sistemiyle. Ama anladığım kadarıyla İngilizler ve İsviçre'liler şarkıların gerçek haklarını vermiş gibime geldi. Nitekim bana gelince yorum olarak, Hadise'nin şarkısına normal alışılmış söylediği şarkısından biraz daha uzaklaşmıştı, biraz daha sertleştirilmiş bir mix tarzındaydı. Rus sahne yönetmeninin ışıklandırma şovu harikaydı ama şarkıcıların giydiği kıyafete göre arka plan renklendirmesi, şarkıcıların şovunu yutmuş gibi gösteriyordu. Şarkılar arasında bana göre 1 numara Azerbaycan'dı ama maalesef 1.olamadı. Ve özüne şunu diyorum, KOMŞU KOMŞUYA EUROVİSİON SEYRETTİK, ALIŞILMIŞ BİR TARZDA HER ZAMANKİ GİBİ POLİTİKTİ... |
"Dün gece yeniden anlaşıldıki, bu yarışma KOMŞU KOMŞUYA EUROVİSİON olmuş. Herkesin şarkı zevki farklıdır ama Norveç'in hakkettiğini sanmıyorum. Dün gece oylamalara bakınca kuzey ülkeleri kuzeye, güney ülkeleri güneye, batı ülkeleri batıya puanlama verdi. Ve özelliklede komşular komşulara çok oylama kullandı. Heleki İskandinav ülkeleri tam bir fiyaskoydu. Danimarka, Finlandiya, Norveç, İsveç hep birbirlerine yüksek puanları kullandılar. Artık bu sistemi değiştirmeleri gerekiyor diye düşünüyorum." Aynen katıLıyorum cok doğru.Ayrıca her zaman savundugum gibi yine söyLüyorum Hadisenin birinciliği hakettiğini düşünüyorum.en azından ikinci oluruz diyodum |
Türkiye`de Saat: 09:35 . |