![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #2 | ||
| Yardımcı Admin ![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 41
Mesajlar: 23.645
Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Diğer sık rastlanan belirtiler: Karın şişliği Üşüme, el ve ayaklarda soğukluk Esneme Ağız kuruluğu Vücutta su toplanması Terlemede artış Burun akması Sık idrara çıkma Açlık – tatlı yeme isteği veya iştahsızlık Konsantrasyon bozukluğu, dikkatin azalması, düşüncede yavaşlama Kelime bulma güçlüğü, konuşurken takılma Durgunluk, donukluk bazen de aktivitede aşırı artış Kalp atışlarının hızlanması Yüksekten başı dönme Migreni Başlatan Etkenler Nelerdir? Migrenin fizyolojik nedenleri ne olursa olsun, pek çok migren hastası, migreni başlatan bazı faktörler tespit etmişlerdir. Bu faktörler her migren hastası için farklılıklar göstermekle birlikte en sık ifade edilenleri şunlardır: Çevresel faktörler: - Yükseklik değişiklikleri - Hava kirliliği (ozon ve sis) - Parlak güneş ışığı veya lamba ışığı - Flüoresan ışıklar veya titreyen herhangi bir ışık (örneğin; tavan vantilatörlü odalar, jaluzi içinde süzülen güneş ışığı, bilgisayar monitörleri) - Saçın kuyruk şeklinde sıkıca bağlanması veya saç tokaları - Yüksek ve devamlı gürültü (örneğin; bebek ağlaması, vantilatör sesi, güç kaynaklarının sesi, yankılanan koridorlar vs.) - Parfümler - Kuvvetli diğer kokular ve kimyasal maddeler: Kumaş boyası, duvar boyası, çöp kokusu, araba egzoz dumanı vs. - Hava durumundaki değişiklikler (basınç farklılıkları, nemde farklılık, hava sıcaklığında değişiklik, kuvvetli rüzgar, kasırga) - Havasız ortamlar - Mevsimsel değişiklikler (sonbahar ve ilkbahar en kötü zamanlardır) Cacophony - Rosemary El'Hage Yiyecek ve içecekler: - Alkol ( özellikle kırmızı şarap) - Sentetik tatlandırıcılar - Kafein ( fakat bazı hastalarda migreni azaltır) - Hindistan cevizi ve hindistan cevizi yağı ( güneş losyonları da dahil) - Narenciye - Çin yemekleri - Hazır çorbalar - Hazır peynir tozu maddeleri - Soya proteini ve soya sosları - Baharat ve hazır soslar - Et terbiyesi için hazır soslar - Bira mayası - İçlenmiş şarküteri ürünleri - Hazır, yağsız kavrulmuş fındık ve fıstık - Bazı patates cipsleri - Peynir suyu - Zeytinyağı - Turşular - Tuz - Ekşi krema veya yoğurt - Soğan, Domates, Ispanak, Taze bezelye, Patlıcan, Fasulye gibi sebzeler - Kızartmalar - Deniz ürünleri - Tavuk ciğeri - Yiyeceklerde kullanılan boya maddeleri ( özellikle kırmızı) - Buğday ürünleri - Muz, Kivi, Mango, Ananas, Kırmızı erik, Çilek gibi bazı meyveler - Çikolata - Mısır - Papaya
__________________ ![]() | ||
| | |
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |